Πρόσφατα άλλη μια (απο τις αρκετές) gypsy προσπάθειες εμφανίστηκε μπροστά μας αλλά και στα ποτήρια μας. Ο Στέλιος και η Μαρία δύο άνθρωποι που τους ένωσε η αγάπη αλλά και η μπύρα ακολουθούν το ονειρό τους φτιάχνοντας μπύρα. Η αγάπη αυτή τους οδήγησε να μοιραστούν μαζί μας το ταξίδι τους. Είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω απο κοντά, έστω και σύντομα και να προμηθευτώ σπιτικές τους δουλειές που πραγματικά με άφησαν άφωνο. Στην παρακάτω συζήτηση μας συστήνονται λίγο καλύτερα και μας μιλάνε για το oniro τους...

Beeroskopio: Καλησπέρα παιδιά. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Σας ένωσε η μπύρα μήπως;
Dreamer Brewing: Είμαστε ο Στέλιος Αφεντουλης και η Μαρία Αλεξανδρίδου. Καταγόμαστε και κατοικούμε στη Βέροια. Η μπύρα σημαίνει πολλά για εμάς, αλλά δεν είναι αυτό που μας έφερε κοντά. Ίσως όμως έχει δώσει μια άλλη διάσταση στη σχέση μας.

Beeroskopio: Πως ξεκινήσατε το ταξίδι στην οικοζυθοποίηση; Πώς πάει στην επαρχία ένα τέτοιο εγχείρημα;
Dreamer Brewing: Το ταξίδι μας στην οικιακή ζυθοποίηση, σίγουρα έχει τις ρίζες του στην αγάπη μας για τη μπύρα. Η αφορμή όμως, ήταν η πρώτη μας επίσκεψη σε ένα ζυθοποιειο. Και να σκεφτείτε ότι, ήταν απόφαση της στιγμής και χρειάστηκε τελικά και αναστροφή του αυτοκινήτου. Χαχαχα αστείο, γιατί αυτή η απόφαση τελικά, μας άλλαξε τη ζωή κατά κάποιο τρόπο! Το εγχείρημα αυτό στην πόλη μας έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι πρωτόγνωρο σαν προσπάθεια και καινοτόμο σαν προϊόν, αφού είναι δυστυχώς σχεδόν άγνωστο. Όμως η στήριξη είναι πολύ μεγάλη και οι εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Ακόμη και εμείς που το πιστέψαμε και το κάναμε δεν περιμέναμε τέτοια απήχηση από τον κόσμο της Βέροιας.

Beeroskopio: Πότε σας μπήκε το μικρόβιο για το gypsy brewing?
Dreamer Brewing: Το gypsy brewing, θεωρούμε ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη του homebrewing, για κάποιον που θέλει να κάνει το χόμπι που αγαπάει επάγγελμα ή ένα βήμα προς αυτό, να κάνει το δικό του ζυθοποιειο.

Beeroskopio: Αποκαλυψτε μας λίγα λόγια για το όνομα σας και της πρώτης σας ετικέτας;
Dreamer Brewing: Το dreamer, ήρθε πολύ φυσικά. Είναι αυτό που είμαστε, αυτό που κανουμε, ακατάπαυστα. Είναι από τα πιο ωραία κομμάτια αυτού του ταξιδιού. Συζητάμε, οραματιζόμαστε, βάζουμε στόχους, προσπαθούμε, πετυχαίνουμε, προχωράμε μπροστά! Η πρώτη μας μπύρα πως αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί, είναι το παιδί των dreamer. Το oniro μας!

Beeroskopio: Ποιες είναι οι αντιδράσεις έως τώρα για την πρώτη σας εμπορικη δουλειά;
Dreamer Brewing: Υπάρχει μια επιφύλαξη απο, ίσως και δυσπιστία στον κόσμο της craft μπύρας στην Ελλάδα. Όταν φεύγεις από το οικιακό επίπεδο και πλέον αυτό που κάνεις είναι ανταγωνιστικο, παύει να υπάρχει επιείκεια, κρινεσαι αυστηρά! Όπως όμως λέει ένας φίλος "ότι και να πούμε εμείς, το μπουκάλι θα μιλήσει μόνο του" και εμείς δε φοβόμαστε καθόλου για το oniro μας!!

Beeroskopio: Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς; Κάτι περισσότερο ονειρικό;
Dreamer Brewing: Στο μέλλον οι στοίχοι μας είναι πολλοί. Θέλουμε να ζυθοποιουμε διαφορετικές συνταγές και να πειραματιζόμαστε σε νέες γεύσεις. Δεν είναι εύκολο αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, αλλά...θα το κάνουμε!

Beeroskopio: Με ποια μπύρα σας μείνατε πραγματικά έκπληκτοι; Θα την δούμε επίσημα;
Dreamer Brewing: Όλες έχουν κάτι ξεχωριστό. Σε όλες έχουμε βρει ψεγάδια και σε όλες τις συνταγές μας έχουμε σημειωμένες παρατηρήσεις για περαιτέρω παρα ταύτα, όλες τις απολαμβάνουμε εξίσου.

Beeroskopio: Ρωτάω εκατέρωθεν για να κλείσουμε την κουβέντα μας. Πως είναι να ζυθοποιεις με το έτερον ήμισυ;
Dreamer Brewing: Είναι ευχάριστο. Ενταξει, σίγουρα θα υπάρξουν και καβγάδες και γκρίνιες εκατέρωθεν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει και μέτρα, είναι ότι κάνουμε κάτι που αγαπάμε και οι δυο και έχουμε την τύχη να το κάνουμε παρέα!

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι μας κάνετε!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!