Βιοκαύσιμο 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος βιοκαυσίμου από αιθανόλη μπύρας. Οι ερευνητές χρησιμοποιώντας έναν καταλύτη κατάφεραν να μετατρέψουν την αιθανόλη της μπύρας σε βουτανόλη, που είναι ένα καύσιμο πανομοιότυπο με τη βενζίνη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος ώστε να τελειοποιήσουν τη μέθοδό τους και να μπορέσει αυτή να μπει σε στάδιο μαζικής παραγωγής, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε διάστημα πέντε ετών. Επισημαίνουν πάντως ότι αν τα καταφέρουν το βιοκαύσιμο από την μπύρα θα είναι τόσο αποδοτικό, ασφαλές και οικονομικά συμφέρον που θα αντικαταστήσει πολύ γρήγορα τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα στην κίνηση των αυτοκινήτων. Μάλιστα όπως και στην περίπτωση με το βιοκαύσιμο από τον καφέ έτσι και το βιοκαύσιμο της μπύρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν με μια απλή και εύκολη τροποποίηση.

Η σοκολάτα 
Μια σοκολάτα με «ψυχή» μπύρας δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, «παντρεύοντας» τον γλυκό πειρασμό με ένα είδος μαγιάς που χρησιμοποιείται στη ζυθοποιία. Η υπερ-σοκολάτα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, έχει πιο έντονη γεύση από οποιαδήποτε άλλη χάρη στον μύκητα Saccharomyces cerevisiae. Αναφέρουν μάλιστα ότι η ένταση της γεύσης της μπορεί να «ρυθμιστεί» ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Σύμφωνα με τη σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, η γεύση της σοκολάτας αρχίζει να αναπτύσσεται όταν επέρχεται ζύμωση της κολλώδους ουσίας που περιβάλλει τον κόκκο κακάο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αποξήρανσης των καρπών.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!