Το Green Rose είναι ένα από τα πρώτα μαγαζιά που άνοιξαν στην Αιμιλίου Βεάκη, όταν ο δρόμος είχε αρχίσει σιγά - σιγά να περνάει σε μια φάση ακμής. Νέα μαγαζιά ξεπηδούσαν συνεχώς, τα περισσότερα από αυτά ωστόσο δεν κατάφεραν να δώσουν μια διαφορετική νότα στην περιοχή. «Γι' αυτό το λόγο κάναμε το Green Rose. Είναι μπυραρία και έχει το στοιχείο του διαφορετικού σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά γύρω μας», τονίζει ο Βασίλης Μήλιος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, και συνεχίζει: «Το διαφορετικό είναι το Αλφα και το Ωμέγα για αυτό τον χώρο. Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια ιρλανδική παμπ, η οποία όμως έχει μέσα μπόλικα στοιχεία από Αγγλία. Που αν αναλογιστούμε την προϊστορία των δύο χωρών, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ταιριάζουν. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι το καταφέραμε».

Τα βλέμματά μας πέφτουν κατευθείαν πάνω στον αγγλικό τηλεφωνικό θάλαμο που είναι ζωγραφισμένος στον τοίχο. Ένα στοιχείο σύγχρονης εποχής, αρμονικά εναρμονισμένο όμως με το πιο «παλαιικό» ύφος που προσδίδουν τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια μοναστηριακού τύπου και ο χαμηλός διακριτικός φωτισμός. Στον κατάλογο του Green Rose υπάρχουν περισσότερες από 50 ετικέτες και 6 βαρελίσιες μπύρες που εναλλάσσονται συνεχώς. Franziskaner, Weihestenstephaner, Budweiser, Guinness είναι ενδεικτικά μερικές από αυτές, ενώ ειδική μνεία αξίζει και στην Green Rose η οποία είναι signature του μαγαζιού. Όσοι πάλι δεν είναι λάτρεις της μπύρας, μπορούν να διαλέξουν ένα από τα κρασιά ή τα πιο δυνατά ποτά που προσφέρει ως εναλλακτικές λύσεις ο χώρος.

Παράλληλα υπάρχει και κουζίνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι διεθνής, όπερ σημαίνει πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά πιάτα με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο μαγείρεμα τους, από σαλάτες, πατατοσαλάτες, και μπριζόλες (χοιρινή, καπνιστή, και μοσχαρίσια) μέχρι φαχίτας και σολωμός. Αν υπάρχει όμως κάτι που να είναι πραγματικά ξεχωριστό, είναι το Ιρλανδέζικο Black Angus και το «super πιάτο» το οποίο προορίζεται για 8 έως 10 άτομα. Κάθε Πέμπτη, τέλος, διοργανώνονται βραδιές με ελληνικό ροκ και έντεχνο, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρεις και events όπως μουσικά live και stand - up comedy παραστάσεις.

Διεύθυνση: Αιμιλίου Βεάκη 72, Περιστέρι
Τηλ.: 2105769580
facebook foursquare


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!