Τελευταία διαπίστωσα πως μια νέα δουλειά ξεπροβάλει. Μια ακόμα gypsy θα έλεγα προσπάθεια απο τον Αλέξανδρο Κανέλλη ο οποίος είδε μέσο της μικροζυθοποιίας στην Χαλκίδα να παίρνουν σάρκα και οστά τα ονειρά του. Όταν του ζήτησα να μου συστηθεί για τις ανάγκες του άρθρου μας είπε τα παρακάτω. 
Αγαπητέ κ. Παναγιώτη,
Το να παρουσιάσω τον εαυτό μου πιστεύω οτι είναι μια υπερβολή και το μόνο που θα καλύψει είναι τη ματαιοδοξία μου, συν οτι σ'αυτή την προσπάθεια δεν είμαι μόνος.
Υπάρχει, ενας μικρός μεν αριθμός ανθρώπων, με μεγάλη γνώση δε πάνω στην μπύρα όπως και στην αγορά, που δουλεύουν στο νέο αυτό εγχείρημα.
Η ιδέα ξεκίνησε από μια ανάγκη να καλύψουμε τον τρόπο που θέλουμε εμείς (η ομάδα που προανέφερα) να παρουσιάζονται οι μπύρες τόσο ως προς τις γεύσεις (στυλ), αλλά και εικαστικά, καθώς πιστεύουμε οτι τα κομμάτια αυτά δεν έχουν καλυφθεί απόλυτα.
Τώρα όσον αφορά την παρασκευή των μπυρών μας, αυτές γίνονται στο ζυθοποιείο Έλιξη στη Χαλκίδα, με δικές μας όμως συνταγές και σε στενή συνεργασία με τον ζυθοποιό τους.
Επίσης είναι το μοναδικό που έχει θαλάμους (ψυκτικούς) κάτι που για εμάς είναι αναγκαίο, καθώς όλες οι μπύρες μας είναι με επαναζύμωση.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στα καλούδια που σύντομα θα βρίσκονται στην αγορά...



Madame Pilsneuer - Citra single hop pils - Alc5,5%
Αφρός πλούσιος και διαρκής, σώμα ρωμαλέο, μύτη που συμβαδίζει με τη γεύση στις όμορφες όλο φρεσκάδα νότες γκρέιπφρουτ και ροδάκινου, με τα έλαια των εσπεριδοειδών να συνοδεύουν τις πικρές αποχρώσεις στο τελείωμα τους. Χρώμα ξανθό με ουρές χάλκινες, δίνουν ένα οπτικό αποτέλεσμα πρωτοφανές σε μπύρα τύπου pills. Επίγευση μακριάς και επίμονης διάρκειας, με δυνατές όλο φινέτσα πικρικές νότες. Μία απαστερίωτη χαμηλής ζύμωσης μπύρα citra singlehop -κάτι που δεν συναντάμε συχνά στις μπύρες pils- με επαναζύμωση στη φιάλη.




Red Grizzly - American pale ale - Alc 5,5% 
Χρώμα κοκκινωπό, αφρός πλούσιος, αρώματα και γεύση μπαχαρικών και εσπεριδοειδών με ντελικάτη πικράδα γεμίζουν ευχάριστα τους γλωσσικούς κάλυκες ενώ στη μύτη χορεύουν νότες λουλουδιών με διάρκεια και μακρά επίγευση. Απαστερείωτη με επαναζύμωση στη φιάλη.









Crazy Lupulo - Imperial Belgium IPA - Alc7,5%
Έντονος πλούσιος αφρός, υπέροχο δακτυλίδι στο ποτήρι με δαντέλες να σχηματίζονται στα τοιχώματά του. Χρώμα σκούρο και καφετί ανταύγειες δένουν αρμονικά στο στόμα με τις γεύσεις και τα αρώματα φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και σίκαλης σε ένα τελείωμα από πικρές αρωματικές τανίνες που γεμίζουν όλο ένταση τον ουρανίσκο. Επίγευση μεγάλης διάρκειας με μια γευστική και αρωματική παλέτα που μόνο μεγάλοι μάστορες ξέρουν να φτιάχνουν. Απαστερείωτη με επαναζύμωση στη φιάλη.

Holy Strength - Abbey Triple - Alc 9,0%
Χρώμα κεχριμπαρένιο, αφρός πυκνός με διάρκεια και έντονο αποτύπωμα στο ποτήρι, παρουσιάζουν μια επιβλητική όλο χάρη μπύρα με αρώματα κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών να έχουν τον πρώτο λόγο. Φρουτώδεις γεύσεις παίζουν με πικάντικες νότες λυκίσκου σε μία αποθέωση των αισθήσεων που συνεχίζεται με την μακριά όλο ένταση επίγευση. Μια ιδιαίτερη μπύρα που συνδυάζει αριστοτεχνικά τις δύο σχολές που αγαπάμε. Απαστερείωτη με επαναζύμωση στη φιάλη.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!