Η Ζυθοποιία: Το 1944, ο John Martin τόλμησε να απαιτήσει μία μοναδική «βρασιά» μπύρας Guinness ειδικά για την αγορά του Βελγίου: την Guinness Special Export. Πραγματικό ελιξίριο με 8% βαθμούς αλκοόλ, σερβιρίστηκε συνοδευόμενη από το σλόγκαν «Guinness is good for you» (η Guinness σας κάνει καλό) και καλωσορίστηκε με το χαμόγελο του εξερευνητή που ανακάλυψε μαύρο χρυσό. Τόσο σκούρα όσο και κρεμώδης αυτή η μπύρα αποκαλύπτει μια τραχύτητα που δικαιώνει την ιστορική ρήση «Από όλους τους λαούς της Γαλατίας, οι Βέλγοι είναι οι πιο γενναίοι.» Είναι μοναδική! Η μπύρα Guinness είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με 250 χρόνια ιστορίας της Ιρλανδίας. Μόνη εξαίρεση αποτελεί αυτή η μπύρα που επίσης ονομάζεται GXS και που αρχικά ζυθοποιήθηκε από τον Arthur Guinness αποκλειστικά για τον John Martin κατά την διάρκεια της ανάπτυξης της δραστηριότητάς του στην Ευρώπη.

Η Μπύρα: Τα γευστικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοια με αυτά της Ιρλανδικής αλλά σε υψηλότερο επίπεδο : αυτό αφορά κυρίως την περιεκτικότητα του αλκοολικού βαθμού 8% που δίνει στην μπύρα μια εκρηκτική γεύση καμένης βύνης, καπνισμένου ξύλου και γλυκόριζας τελειώνοντας σε μια πολύ μακριά επίγευση. Με μικρή περιεκτικότητα ζάχαρης ωριμάζει για αρκετές εβδομάδες δίνοντας πραγματικά θρεπτικές ιδιότητες.

ΤύποςForeign Stout
ΧρώμαΜαύρο
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαGuinness Brewery
ΠροέλευσηΙρλανδία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

1 comments:

  1. https://www.guinness.com/en/our-beers/guinness-special-export/
    Προς τον συγγραφεα του αρθρου. Δε ξερω κυριε ποιες ειναι οι πηγες σας αλλα η εταιρια παραγωγης δινει διαφορετικη εκδοχη οσον αφορα την χρονολογια εναρξης της ετικετας. Συμβουλευθειτε τον συνδεσμο που σας δινω εδω. Νομιζω οτι πεφτετε εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας το σχολιο σας!