Δελτίου Τύπου διοργανωτή Ζυθογνωσίας 2017...
Φέτος η ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ οργανώνεται για φορά και, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από πέρσι, που ήταν μια χρονιά-ορόσημο κατά την οποία η έκθεση «απογειώθηκε». Ωστόσο, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη αυτή της Ζυθογνωσίας να έχει νόημα για όλους, να είναι δηλαδή στοχευμένη. Θέλουμε «κόσμο», αλλά θέλουμε «καλό κόσμο». Με διάφορες ενέργειες, που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, «χτίζουμε» το προφίλ των επισκεπτών της έκθεσης ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτιο και επιθυμητό. Μας ενδιαφέρουν οι «hipsters» που δίνουν στην έκθεση χρώμα και ζωή, αλλά μας ενδιαφέρουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας γευσιγνώστες που θα προσδώσουν στο προϊόν σας gravitas. Μας ενδιαφέρει η νεολαία αλλά θέλουμε και καταναλωτές με διαθέσιμο εισόδημα! Μας ενδιαφέρουν οι ανίδεοι επισκέπτες που έρχονται για να μάθουν, αλλά δεν αγνοούμε και τους επαγγελματίες. Με άλλα λόγια, προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον εξής διπλό στόχο: 
α) να δημιουργήσουμε υπεραξία για τα προϊόντα σας μέσα από την επικοινωνία τους στη Ζυθογνωσία και, 
β) να συμβάλλουμε στην τόνωση των πωλήσεών σας. 

Οι τρεις πρώτες διοργανώσεις της Ζυθογνωσίας μας έδωσαν πολύτιμα συμπεράσματα για να πετύχουμε την επιθυμητή διεύρυνση του κοινού της έκθεσης. Έτσι, αποφασίσαμε να στοχεύσουμε τα όμορα και συγγενή κοινά του ήδη υπάρχοντος πυρήνα επισκεπτών της έκθεσης. Η αφίσα που σας στείλαμε τον Αύγουστο, με κοντινές φωτογραφίες των επισκεπτών μας, δίνει μία αρκετά σαφή εικόνα του κοινού που ενδιαφέρεται για τις μπύρες υψηλής ποιότητας. 

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε φέτος να εμπλουτίσουμε την έκθεση προσκαλώντας σε αυτήν τους εξής εταίρους:
1) Το πασίγνωστο εστιατόριο Mama Roux με την street food καντίνα του Po’Boys (με τεράστιο following και τα δύο στα κοινωνικά δίκτυα).
2) Το Νο 1 «μπαρμπέρικο» της Αθήνας, Don Βarber & Groom, που θα προσφέρει υπηρεσίες κόμμωσης και καλλωπισμού γενιάδων μέσα στην έκθεση! Ευκαιρία για όσους θέλουν να αποκτήσουν επί τόπου το ιδανικό craft beer look… (Επίσης με πολύ δυνατά και επαγγελματικά social media).
3) Ένα από τα πιο γνωστά tattoo parlors της πόλης, για τους αμέτρητους φαν της δερματοστιξίας, που θα προτείνει μάλιστα το δημιουργικό της αφίσας μας σε όσους τολμηρούς θελήσουν!
4) Το κατάστημα Motor & Soul με ρουχισμό και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας (π.χ. Pike Brothers, Schott NYC, Bandit, Pendleton, Harley-Davidson, King Kerosine κ.ά.) για τις «φυλές» μηχανόβιων Οld School/Classic Bike, Harley Davidson και Café Racer.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όλες τις άλλες δράσεις και καινοτομίες που παρουσιάζουμε παρακάτω, δημιουργούν ένα πραγματικά μοναδικό για την Ελλάδα πλαίσιο για την προώθηση της «καλής μπύρας». Φέτος μάλιστα επισκεφθήκαμε στο Λονδίνο τo London Craft Beer Festival και την έκθεση της CAMRA και δεν βρήκαμε τίποτα που να ζηλέψουμε πλην της τιμής των εισιτηρίων τους! Σας ζητάμε να αναγνωρίσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας και δεν θα το μετανιώσετε.

Η νέα οπτική ταυτότητα της Ζυθογνωσίας
Η Ζυθογνωσία κάνει rebranding με νέο λογότυπο και νέα ταυτότητα που εκφράζουν καλύτερα ποιοι είμαστε και πού στοχεύουμε. Σχεδιασμένα από το βραβευμένο δημιουργικό γραφείο του Βαγγέλη Κασσαβέτη, το λογότυπο της Ζυθογνωσίας με χειρόγραφη ελεύθυερη καλλιγραφία και ανάλαφρο νοσταλγικό ύφος, συντονίζεται με τις αισθητικές τάσεις του κόσμου της μπύρας και, ταυτόχρονα, τονίζει την ελληνικότητα της έκθεσης. Η υπογραφή της έκθεσης, «Microbreweries & Premium Beers», μεταφέρει την ταυτότητά μας στα αγγλικά, δηλώνοντας αυτό ακριβώς που θέλουμε να είμαστε, δηλαδή μία εκδήλωση χωρίς αποκλεισμούς, με άλλα λόγια, «inclusive». 

Η αφίσα της Ζυθογνωσίας
Η Ζυθογνωσία δεν είναι φεστιβάλ μπύρας, αν και έχει κάποια στοιχεία από φεστιβάλ. Θεωρούμε όμως σημαντικό να διατηρήσουμε την ισορροπία μεταξύ του εκπαιδευτικού και εμπορικού χαρακτήρα της έκθεσης και από την άλλη τής καθαρά διασκεδαστικής πλευράς της. (Στο σημείο αυτό διαφέρουμε από όλα σχεδόν τα «craft beer festivals» του εξωτερικού που επενδύουν πρωτίστως στην απλή και ενίοτε ξέφρενη κατανάλωση). Η αφίσα μας επενδύει περισσότερο στην «επαναστατική» και πιο τολμηρή πλευρά της ζυθοποσίας, στο ...διονυσιακό της στοιχείο, κλείνοντας το μάτι στους δυναμικούς νέους που αποτελούν το βασικό της κοινό. Αφαιρετική και κομψή, στιβαρή και άμεση, ελπίζουμε να γίνει συλλεκτική. Ετοιμάζουμε μάλιστα και μία ειδική έκδοση της αφίσας, περιορισμένη σε 100 αριθμημένα αντίτυπα. Θα τυπωθεί με την παραδοσιακή υψιτυπική μέθοδο και χρυσοτυπία, σε όρθιο τυπογραφικό πιεστήριο, επάνω σε χαρτόνι beermat 1mm και θα δοθεί σε όλους τους εκθέτες. 

H Μelissa Cole και η Elisabeth Pierre στη Ζυθογνωσία 2017
Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε το 2015, η Ζυθογνωσία προσκαλεί γνωστούς ξένους δημοσιογράφους μπύρας για να δοκιμάσουν και να γράψουν για την ελληνική παραγωγή. Είναι σημαντικό οι ελληνικές μπύρες να αρχίσουν να αποκτούν εικόνα και οντότητα στο εξωτερικό ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ζήτηση και υπεραξία. Φέτος προσκαλούμε δύο γυναίκες «ζυθολόγους», γνωστές γευσιγνώστριες και συγγραφείς βιβλίων για την μπύρα, την Εlisabeth Pierre από τη Γαλλία και την Melissa Cole από την Αγγλία. Η Ελίζαμπεθ Πιερ δημοσίευσε τον περασμένο Μάιο το νέο της βιβλίο «Choisir sa bière en 7 secondes» («Πώς να διαλέξετε την μπύρα σας σε 7 δευτερόλεπτα»), η δε Μελίσα Κόουλ κυκλοφόρησε μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου το νέο της βιβλίο-οδηγό «The Little Book of Craft Beer» («Το μικρό βιβλίο της χειροποίητης μπύρας»). Εκτός από τα όσα θα επικοινωνήσουν στις πατρίδες τους μετά την επίσκεψή τους στη Ζυθογνωσία, οι δύο δημοσιογράφοι-συγγραφείς θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στογγυλής τραπέζης και θα γνωρίσουν, φυσικά, αυτοπροσώπως τους εκθέτες-ζυθοποιούς.

Ζυθογνωσία Βeer Shop
Για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία πολλών επισκεπτών να αγοράσουν επί τόπου τις μπύρες που τους αρέσουν, πολλές από τις οποίες είναι δυσεύρετες, δίχως ωστόσο να μειώσουμε το επίπεδο της έκθεσης, αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Ζυθγνωσίας να αγοράζουν, φεύγοντας, όποια εμφιαλωμένη μπύρα της έκθεσης τους άρεσε. Η ενέργεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Cava di Patsi η οποία θα διαχειριστεί το «Beer Shop» της Ζυθογνωσίας (που χωροταξικά θα βρίσκεται στην υποδοχή, εκτός κυρίως εκθεσιακού χώρου) και θα πουλά μόνο τις μπύρες που θα βρίσκονται μέσα στην έκθεση, σε απευθείας συνεννόηση με τα ζυθοποιεία ή τους αντιπροσώπους/διακινητές τους.

Το Po’Boys του Mama Roux στη Ζυθογνωσία
Μετά την περσινή επιτυχία του «Food Truck» της Ζυθογνωσίας με τον Ηλία Σκουλά, επανερχόμαστε με ένα άλλο πολύ δυνατό παίκτη του «street food», το Po’Boys του γνωστού εστιατορίου Mama Roux. Η καντίνα Po’Boys, με σεφ και «pitmaster» τον Βασίλη Σπόρο, παρουσιάζει αυθεντικό «Southern Barbecue» του αμερικανικού Νότου, με λιχουδιές όπως: Spare Ribs, Brisket, Pulled Pork, Andouille Sausage και όλα τα παραδοσιακά συνοδευτικά πιάτα. Όπως και πέρσι, η καντίνα της Ζυθογνωσίας θα συζητηθεί πολύ ή, όπως θα έλεγαν κάποιοι, θα είναι «the talk of the town». 

Don Barber & Groom
To Don Barber & Groom είναι δημιούργημα του Γιάννη Σακελλαράκη ο οποίος το 2012 άνοιξε το πρώτο μεταμοντέρνο ανδρικό «μπαρμπέρικο» στην Αθήνα, ξεκινώντας μία τάση που τείνει να εξελιχθεί σε χιονοστοιβάδα. Βρίσκεται στην οδό Αμερικής 23 και θα είναι παρών μέσα στη Ζυθογνωσία 2018, όπου θα προτείνει κούρεμα, ξύρισμα και περιποίηση γενιάδας ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν να μπορούν να αποκτούν επί τόπου το απόλυτο craft beer look!

Special Guest Star
Φέτος η Ζυθογνωσία εισάγει μία ακόμα καινοτομία προσκαλώντας στην έκθεση «τιμής ένεκεν» ένα μικροζυθοποιείο του εξωτερικού οι μπύρες του οποίου δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο μπύρας Luc de Raedemacker -που μας είχε επισκεφθεί το 2015- προσκαλέσαμε στη Ζυθογνωσία την Bronckhorster Brewing Company που είναι μία από τις πιο ανερχόμενες μικροζυθοποιίες της Ολλανδίας. Ο ιδιοκτήτης-ζυθοποιός της, Steve Gammage, είναι ένας Άγγλος ο οποίος δημιούργησε ζυθοποιείο στην πόλη Bronkhorst σε κάτι παλιούς στάβλους, επειδή ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε την Ολλανδέζα Yvonne! Σήμερα οι μπύρες του κερδίζουν παντού βραβεία και αποσπούν τις καλύτερες κριτικές. Θα είναι στη Ζυθογνωσία για να ικανοποιήσει την περιέργεια και των πιο ειδικών και θα συμμετάσχει σε παράλληλη εκδήλωση για να μας διηγηθεί τις εμπειρίες του. 

Athens Beer Spots
Η πρωτοβουλία των Athens Beer Spots έχει στόχο να ενώσει σε ένα Δίκτυο όλα τα σημεία (spots) του Νομού Αττικής που παίρνουν την μπύρα στα σοβαρά. Μπορεί να είναι μία κάβα με πλούσια και ενδιαφέρουσα λίστα από μπύρες, ένα εστιατόριο με καλή beer list, μία ψαγμένη μπυραρία, ακόμα και μία επισκέψιμη μικροζυθοποιία. Η Ζυθογνωσία επιλέγει και προτείνει τα σημεία αυτά γιατί εκεί θα βρουν οι καταναλωτές παθιασμένους ανθρώπους με γνώση και μεράκι για την μπύρα που θα τους εξασφαλίσουν εμπειρίες μοναδικές. Η συμμετοχή στο Δίκτυο είναι δωρεάν και τα επιλεγμένα σημεία θα προβληθούν αρχικά μέσα από την ιστοσελίδα της Ζυθογνωσίας και στη συνέχεια σε ανεξάρτητη ιστοσελίδα, ενώ θα αποτελέσουν και τη ραχοκοκκαλιά της εκδήλωσης Athens Beer Week.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!