Έχουμε δει πολλές μπύρες εκεί έξω να φτιάχνονται από διάφορα περίεργα, όπως με ζυμομύκητες από… μούσι ή ανθρώπινα ούρα. Βάλτε στη λίστα άλλη μία, η οποία παρασκευάζεται από… τοστ. Η Toast Ale είναι μια μπύρα που παρασκευάζεται από ανακυκλωμένο ψωμί και παρ’ όλο που τόσο η μπύρα όσο και το ψωμί φτιάχνονται παραδοσιακά με μαγιά και δημητριακά, η Toast Ale παίρνει αυτές τις ομοιότητες και τις πάει ένα σκαλί παρακάτω.

Παρασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει σχέδια να επεκταθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μια αμερικάνικη Pale Ale που να συνδυάζει ψίχουλα ψωμιού που σε άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια, με βύνη κριθαριού, βρώμη, μαγιά, λυκίσκο Chinook και Bramling Cross και νερό.

Οι υδατάνθρακες διασπώνται σε σάκχαρα, τα οποία μετατρέπονται σε αλκοόλ από την περιεκτικότητα σε μαγιά. Στην Toast Ale περιγράφουν, μάλιστα, τη μοναδική γεύση της μπύρας ως «καραμελένιες νότες που εξισορροπούν τα εσπεριδοειδή και τον πικρό λυκίσκο». Όπως καταλαβαίνετε, όμως, δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμη καινοτόμα μπύρα, αλλά για έναν ακόμη τρόπο να ευεργετηθεί ο πλανήτης, με... ένα ψωμί τη φορά. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκστρατεία της ΙndieGoGo, κάθε τέτοια μπύρα που θα αγοραστεί, θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, να αξιοποιηθούν δηλαδή 100 τόνοι ψωμιού σε 3 χρόνια.


source


Την πρώτη στον κόσμο μπύρα από τις πιπεριές «Padrón» (προϊόν ΠΟΠ) που καλλιεργούνται στην περιοχή Herbón της Ισπανίας, έφτιαξε η ισπανική ζυθοποιία Estrella Galicia. Πρόκειται για την πρώτη της σειράς και η ετικέτα της φέρει την ονομασία «Fabrica de Cervezas». Η μπύρα από αυτές τις πιπεριές, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν, θα είναι περιορισμένης κυκλοφορίας και θα είναι διαθέσιμη σε μισόλιτρα μπουκάλια αλλά και βαρέλια σε όλη την Ισπανία, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Για την αρχική παραγωγή 10.000-15.000 λίτρων χρησιμοποιήθηκαν ολόκληρες και φρέσκες πιπεριές (περίπου 300 κιλά). Το αποτέλεσμα ήταν μια μπύρα με πορτοκαλί χρώμα και χάλκινες αντανακλάσεις, χρωματισμένο αφρό, έντονο άρωμα και περιεκτικότητα σε αλκοόλη 6,2%.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!