Ακόμα μια άστοχη και εις βάρος της οικονομίας της χώρας έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Αν και μόλις την περασμένη εβδομάδα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας Korean Central News Agency διαφήμιζε το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνκ, τονίζοντας μάλιστα, ότι στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και μια νέα μπύρα από σιτάρι, ξαφνικά, έγινε γνωστό ότι η εκδήλωση ακυρώνεται.

Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το τουριστικό πρακτορείο Koryo Tours, που έχει τα γραφεία του στην Κίνα και ειδικεύεται σε ταξίδια στην απομονωμένη χώρα, την Κυριακή πληροφορήθηκε ότι για άγνωστο λόγο το φεστιβάλ «Taedonggang Beer Festival» ακυρώθηκε.

«Ο λόγος της ακύρωσης είναι ασαφής και δεν αναμένουμε πλήρη ενημέρωση στο άμεσο μέλλον, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να οφείλεται στη συνεχιζόμενη ξηρασία στη χώρα, η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του τουριστικού πρακτορείου, η οποία αναρτήθηκε στο αγγλόφωνο blog του.

Πάντως, ο Σίμον Κόκερελ, γενικός διευθυντής του Koryo Tours, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως οι πελάτες του είναι απογοητευμένοι που δεν θα επισκεφθούν το φεστιβάλ και έδωσε την δική του εκδοχή για την ακύρωση.

Σύμφωνα με τον Κόκερελ, η Βόρεια Κορέα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων 17 ετών και ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα επιθυμούσε να δεχθεί κριτική, καθώς η μεσαία τάξη θα διασκεδάζει ενώ οι φτωχότεροι στην Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας της Βόρειας Κορέας, που αναμενόταν να διεξαχθεί φέτος από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, πραγματοποιείται μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο και κατά μήκος της αποβάθρας του ποταμού Taedong, που διέρχεται από την Πιονγκγιάνγκ.

Το φεστιβάλ μπύρας και η διοργάνωση μαραθώνιων αγώνων είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν χρήματα στα ταμεία της χώρας του «ελέω θεού» ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού οι διεθνείς κυρώσεις δυσκολεύουν την οικονομική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.



source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!