Με στίγμα απο διάφορα μέρη της χώρας μας οι επόμενες μικροζυθοποιίες


Από το στενό πυρήνα των τεσσάρων φίλων που πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν αυτό το εγχείρημα. Από αυτούς και αυτές που μας βοήθησαν στις πρώτες σκέψεις, στις πρώτες συνταγές, στα πρώτα homebrews, στην πρώτη πώληση, στο να πάρει η Noctua τη μορφή που έχει σήμερα στην ετικέτα του μπουκαλιού. Αυτούς και άλλους πολλούς που μας στηρίζουν και μας βοηθούν. Για εμάς όλοι αυτοί είναι συνεργάτες μας. Ή καλύτερα σύντροφοι γιατί μας ενώνει η ιδέα για ένα κόσμο με καλύτερη μπύρα. Εμπνευστήκαμε απο τις craft μπύρες που μας συγκίνησαν τη πρώτη φορά που τις δοκιμάσαμε και θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή την εμπειρία σε όσο περισσότερους και περισσότερες γίνεται. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργούμε ποιοτικές γευστικές craft μπύρες με attitude. Μπύρες που δεν θα έχουν σχέση με αυτές των μεγάλων πολυεθνικών ζυθοποιείων. Μπύρες που θα προσπαθούν να συμβαδίζουν με το παγκόσμιο craft beer revolution που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά μας κίνησε το ενδιαφέρον για να δοκιμάσουμε πρώτη φορά αληθινή μπύρα. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η μπύρα, απλά δεν έχει ανακαλύψει ακόμα την μπύρα που του ταιριάζει. Στόχος μας είναι να τον βοηθήσουμε να τη βρει. Be wise, drink craft beer.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Athens Noctua Microbrewery
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πειραιώς 124, Γκαζι, Αθήνα
Τ.Κ.: 11854
ΤΗΛ: 210 3454484



Η μπύρα VAMBEER οφείλει την ύπαρξή της στο ανεξάντλητο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Νίκο Τριφταρίδη, ο οποίος θέλησε δίπλα στα γαλακτοκομικά προϊόντα του να προσθέσει και μια μπύρα. Για την ιστορία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΚΟΡΦΗ ξεκίνησε το 2003, ωθούμενος από την ανάγκη του για δημιουργία. Παράλληλα, η αγάπη του για την ποιοτική μπύρα τον ενέπνευσε να προχωρήσει το 2016 στη δημιουργία της μικροζυθοποιίας και της μπύρας VAMBEER. Η μικροζυθοποιία ΚΟΡΦΗ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 στον Κάτω Αγ. Ιωάννη Πιερίας με γνώμονα την παραγωγή και διάθεση ποιοτικής φρέσκιας μπύρας. Η μπύρα VAMBEER παράγεται και εμφιαλώνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Κάτω Αγ. Ιωάννη Πιερίας. Η μικροζυθοποιία ΚΟΡΦΗ διαθέτει στην αγορά την μπύρα σε δύο τύπους lager και pils, οι οποίες είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο και διατίθεται σε γυάλινη φιάλη των 0,5l και 0,33l. Η μονάδα τους είναι ολοκαίνουργια και εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα και είναι σε συζητήσεις με πολλές εταιρίες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει προσωπικό 35 άτομα με πλήρη απασχόληση.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία ΚΟΡΦΗ ΑΕ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κάτω Άγιος Ιωάννης, Κατερίνη
Τ.Κ.: 60100
ΤΗΛ: 23510 91696



Δεδομένου ότι η ετήσια κατανάλωση μπύρας στη Μύκονο φτάνει τα 1.800.000 λίτρα, είναι απορίας άξιον πώς ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος δεν είχε έως τώρα μυκονιάτικο εκπρόσωπο. Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους όταν λίγες ημέρες πριν από το φετινό Πάσχα το ολοκαίνουργιο ζυθοποιείο της Μυκόνου ολοκλήρωσε την πρώτη του βρασιά. Καλαίσθητο, μίνιμαλ κυκλαδίτικο, φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να υποδέχεται επισκέπτες για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες. Πλεονέκτημα του εγχειρήματος οι άνθρωποι που το στελεχώνουν: οι παθιασμένοι νεαροί ζυθοποιοί Άγγελος Φερούς και Janos Bako, ο καταξιωμένος οινολόγος και οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο έμπειρος πωλητής Γιάννης Μυζάλης είναι οι τέσσερις συνέταιροι της Mikonu. Με κύριο σύμβολο το μάτι και με ετικέτες κοσμοπολίτικες, artistic, εμπνευσμένες από τη μυθολογία του τόπου. Άλλωστε η εντοπιότητα είναι το γερό τους χαρτί. Τα πώματα και τα μπουκάλια τους είναι ελληνικά, από τη Θράκη είναι ένα σημαντικό ποσοστό βύνης, ενώ για τη διανομή αξιοποιούν το τοπικό χονδρεμπόριο. Στην παραγωγή οι δύο νεαροί ζυθοποιοί έχουν το ελευθέρας να πειραματιστούν... ανελέητα – εξάλλου η προϋπηρεσία τους, εκτός από παραγωγή, περιλάμβανε και τη δημιουργία των συνταγών. Χρησιμοποιούν ακριβούς και δυσεύρετους λυκίσκους, βύνη ελληνική και βελγική, και μια μείξη από τρεις βελγικές μαγιές που κατευθύνουν τη ζύμωση στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατευθείαν από τις δεξαμενές ωρίμασης έρχονται δύο περιορισμένης παραγωγής artisanal μπύρες, φρέσκες και απαστερίωτες. Η Pale Ale είναι ευκολόπιοτη, απολύτως καλοκαιρινή, απαλά γλυκόπικρη και καραμελένια. Ναυαρχίδα τους είναι η Blonde Saison. Μια σύνθετη μπύρα, με μάνγκο, κίτρο, τριαντάφυλλο, μπαχαρικά και μπανάνα στη μύτη, δυνατό αφρισμό και μεταξένιο στόμα.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Mykonos Brewing Company)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θέση Αργύραινα, Μύκονος
Τ.Κ.: 84 600
ΤΗΛ: 22890 77912
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!