Η Ζυθοποϊία ονομάζεται "Ζυθοποϊία Πελοποννήσου" με διακριτικό εμπορικό σήμα Karma Beer. H επιχείρηση δημιουργήθηκε απο τους Παναγιώτη Θαμνίδη και Παναγιώτη Κορδώση. Ο Παναγιώτης Θαμνίδης είναι πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Βιοτεχνολογίας και σπουδές Οινολογίας στη σχολή τεχνολογίας Τροφίμων και ποτών καθώς και Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Παναγιώτης Κορδώσης είναι Χημικός Μηχανικός και διαθέτει εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός παραγωγής. Η Ζυθοποιία βρίσκεται στην έξοδο της πόλης της Νεμέας (στην επαρχιακή Οδό Νεμέας- Γαλατά), ουσιαστικά είναι μέσα στην Νεμέα περίπου 150 μέτρα από το βυζαντινό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου. (Μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα η Νεμέα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος εξ'ου και το όνομα του κρασιού Αγιωργίτικο - δηλαδή το κρασί από τον Αη Γιώργη.)

Η ζυθοποιία στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 300 τ.μ και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα περίπου 150 τόννων μπύρας ετησίως με δυνατότητα επέκτασης ακριβώς στο διπλάσιο. Η 1η εμφάνιση και εμφιάλωση έγινε το Δεκέμβριο του 2016 με την παρουσίαση της Pale Ale Karma και της Golden Ale Karma σε φιάλες των 330 ml και 500 ml αντίστοιχα. Πολύ σύντομα (τον επόμενο μήνα) θα ακολουθήσει μια Karma Hoppy Lager μια καλοκαιρινή εκδοχή ξανθιάς μπύρας με έντονα αρώματα λυκίσκων. Στα άμεσα σχέδια είναι και η παραγωγή μιας εποχιακής (Seasonal) Red Ale η οποία θα γίνει με συνδυασμό ελληνικών βυνών και με ένα επιπλέον συστατικό που δυστυχώς δεν μας φανέρωσαν οι δημιουργοί. 

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από την αγάπη και των δύο για το προϊόν της μπύρας έχοντας δοκιμάσει πολλά χρόνια νωρίτερα μπύρες από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία ευτυχώς από μικροζυθοποιεία. Εκεί αντιλήφθηκαν ότι η μπύρα ως προϊόν είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις μπύρες mass productions που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα. Θέλοντας να φτιάξουν όσον το δυνατόν καλύτερες μπύρες συνεργάστηκαν με έναν από τους σημαντικότερους master brewer του Ισραήλ, τον Avi Salev, ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλά ζυθοποιεία ως Master Brewer σύμβουλος στο Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία και Αμερική. 

Η προσπάθεια τους είναι να δημιουργήσουν μπύρες με ταυτότητα που ταιριάζουν με την γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας χωρίς να προσπαθούν να μιμηθούν κανέναν. Σε αυτήν την προσπάθεια δοκιμάζουν νέα υλικά, διαφορετικούς τρόπους στο χειρισμό των παραδοσιακών υλικών γιατί πιστεύουν ότι ο πειραματισμός και η δοκιμή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μικροζυθοποιίας.

Αυτά ήταν τα λόγια που μας μετέφερε ο ένας εκ των δυο ζυθοποιών της ολοκαίνουργιας Ζυθοποιίας στην Νεμέα που έκανε μπάσιμο με 2 κωδικούς και σύντομα με ακόμα δύο! Ευχόμαστε καλή αρχή, σιδερένιοι και οι μπύρες τους καλοτάξιδες! Ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί κάποια σελίδα στο Facebook όπως επίσης και ο επίσημος ιστότοπος είναι υπό κατασκευή. Όπως καταλαβαίνετε το beeroskopio για ακόμα μια φορά εντοπίζει νέες δουλείες και σας τις παρουσιάζει με χαρά! 
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!