Η απονομή των BeerBartender Awards πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 στο Maroussi Plaza. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κος Παύλος Φωτιάδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών κος Σοφοκλής Παναγιώτουκαι η Διευθύντρια του British Guild of Beer Writers κα Frances Brace. Για πρώτη φορά απονεμήθηκαν βραβεία μετά από τυφλή γευστική δοκιμή. Στα Greek Beer Awards την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι κκ Tim Hampson (συγγραφέας, πρόεδρος British Guild of Beer Writers), Helmut Adam (εκδότης Mixology Magazine, ιδρυτής Bar Convent Berlin & BrewBerlin) και Dirk Hoplitschek (δημοσιογράφος μπύρας και οργανωτής Berlin Beer Week) οι οποίοι δοκίμασαν 40 αποκλειστικά ελληνικές μπύρες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η Μικροζυθοποιία Septem η οποία διακρίθηκε σε πολλές κατηγορίες τόσο των Consumers Awards όσο και των Greek Beer Awards με συνολικά πέντε βραβεία, ενώ η Septem 8η Μέρα αναδείχτηκε Top Ale. Top Lager αναδείχτηκε η Volkan Black Lager η οποία ξεχώρισε στην κατηγορία των Dark Lager. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και οι Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ και Μικροζυθοποιία Σερρών με τρία βραβεία στα Greek Beer Awards. Η Noctua Nightvision έδειξε πως έχει κερδίσει την συμπάθεια των καταναλωτών στα Consumers Awards, ενώ η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια της μπύρας ΑΛΦΑ «Θες ένα μικρό βήμα για να έρθεις κοντά στους ανθρώπους» που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα αναδείχθηκε ως καλύτερο TV-Spot. Στις εκπλήξεις των απονομών, κατά τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ζυθοποιείων ήταν η διάκριση των ΑΛΗ Weiss, Στάλα Pale Ale, Sknipa Strong, PIKRI IPA και Θέρος, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Η τιμητική διάκριση για την προσφορά στην Ελληνική Ζυθοποιία απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης κο Αθανάσιο Συριανό, με παρουσία περισσότερων των 30 χρόνων στον χώρο κατάφερε μέσα σε δυο δεκαετίες να μετατρέψει μια πολυεθνική σε μια αμιγώς εθνική ζυθοποιία. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται και από την αποδοχή του κόσμου η οποία ανέδειξε πρώτη την ΕΖΑ στην κατηγορία Ελληνική Ζυθοποιία των Consumers Awards. 8 Μαρτίου είναι η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και οι οικοδεσπότες της βραδιάς Τζένη Μελιτά και Σπύρος Μαργαρίτης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των γυναικών.

Oι νικητές των Consumes Awards
 • Greek Microbrewery Μικροζυθοποιία Septem
 • Greek Brewery Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
 • Greek Beer Company KIRKI Microbrewery Products
 • Importing Company Β.Σ Καρούλιας
 • Beer E-shop Beer-Shop
 • Homebrew Shop Beer & Deli
 • Emerging Beer Noctua Night Vision (Black IPA)
 • Beer Label (Packaging) Noctua Night Vision (Black IPA)
 • Beer Brewed Abroad Odyssey White
 • Specialty Beer Wet Hop
 • Cider Strongbow
 • TVSpot ΑΛΦΑ – ΘΕΣ ένα μικρό βήμα για να έρθεις κοντά στους ανθρώπους σου

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!