Η Ζυθοποιία: Στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Δυτικής Φλάνδρας, στην μέση της περιοχής «Le Plat Pays», στην καρδιά των καλλιεργήσιμων εκτάσεων λυκίσκου στην Δυτική Φλάνδρα δημιουργήθηκε μια μπύρα που θέλγει τους λάτρεις της. Σε αυτό το ποιητικό χωριό που ονομάζεται Watou ο χρόνος φαίνεται να κυλά πιο αργά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η ζωή εκεί είναι διαφορετική, πιο ήσυχη. Εκεί οι άνθρωποι ζουν σε απόλυτη αρμονία με τη φύση όπου οι αξίες και οι παραδόσεις τιμώνται. Λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο το trappist μοναστήρι St.Sixtus στο Westvleteren έψαχνε κάποιον να εμπορευθεί την μπύρα τους καθώς οι ίδιοι δεν ήθελαν να το κάνουν πια. Ο επικεφαλής του Μοναστηριού Westvleteren, ο Mathieu Szafranski (Πολωνικής καταγωγής) έγινε συνέταιρος στο ζυθοποιείο και έφερε μαζί του όλες τις συνταγές, την τεχνογνωσία και το στέλεχος της μαγιάς του St.Sixtus. Ξεκίνησαν να πουλάνε τις μπύρες trappist κάτω από τα εμπορικά σήματα Trappist Westvleteren, St.Sixtus ή ακόμα και Sixtus. Για μία περίοδο 46 ετών παρήγαγαν και εμπορεύονταν τις μπύρες ενώ οι μοναχοί συνέχιζαν να ζυθοποιούν για τη δική τους κατανάλωση και για να προμηθεύουν 3 γειτονικές pubs μεταξύ των οποίων και η επονομαζόμενη «In De Vrede» ακριβώς δίπλα στο μοναστήρι. Το 1992 έληξε η ισχύς της άδειας και από τότε παράγονται οι ίδιες μπύρες, με τις ίδιες συνταγές αλλά με άλλο εμπορικό όνομα: St.Bernardus.

Η Μπύρα: Η μπύρα St.Bernardus Abt 12 είναι το καμάρι και η τελευταία λέξη του ζυθοποιείου. Η Abbey ale ζυθοποιείται με το κλασικό στυλ της Abbey Ales Quadrupel. Σκούρα με πλούσιο ιβουάρ αφρό. Έχει ένα φρουτώδες άρωμα γεμάτο από συνδυασμούς γεύσεων και υπεροχή λόγω της μεγάλης γλυκόπικρης επίγευσης με νότες λυκίσκου. (10,0% ABV). Θεωρείται παγκοσμίως μια από τις καλύτερες μπύρες. Είναι πολύ ισορροπημένη με γεμάτη γεύση και υπέροχη ισορροπία μεταξύ βύνης, πικράδας και γλυκύτητας. Μια από τις αυθεντικές συνταγές της εποχής που η άδεια ζυθοποίησης ανήκε αποκλειστικά στους μοναχούς Trappist του Westvleteren.

ΤύποςAbbey Quadrupel
ΧρώμαΚαφεκόκκινο
Αλκοόλ10 %
ΖυθοποιίαSt. Bernardus Brouwerij
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!