Η Βεργίνα ζητάει αποζημίωση 100.000.000 ευρώ

Αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ από τον ολλανδικό κολοσσό και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία διεκδικεί η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα), έχει καταθέσει μήνυση € 100.000.000 έναντι της ελληνικής θυγατρικής της Heineken, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 31,5 εκατ. ευρώ για κατάχρηση της αγοράς σε μια περίοδο 15 ετών, συμπιέζοντας τους ανταγωνιστές μέσω συμφωνιών αποκλειστικότητας.

Η μήνυση ακολουθεί μια έρευνα 12 ετών από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Ε.Α.) στις δράσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (AB) - θυγατρική της Heineken - η οποία τελικά βρήκε την εταιρεία να ενεργεί κατά παράβαση του Ελληνικού και κοινοτικού δικαίου όσον αφορά τον ανταγωνισμό.

Ο ιδρυτής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, είχε καταγγείλει από το 2003 στην γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι με καταχρηστικές πρακτικές η κυρίαρχη εταιρεία της αγοράς προσπάθησε να περιορίσει τη διανομή της μπύρας «Βεργίνα» σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης. Πρακτικά, η αθηναϊκή μπύρα, λόγω της δημοτικότητάς της και της ισχυρής θέσης που διεθέτει στην αγορά, επηρρεάζει την αγορά αθέμιτα, λειτουργώντας ως καταλύτης στον καθορισμό τιμών.

Βεργίνα Black η νέα ετικέτα

Μια νέα γευστική ετικέτα προσθέτει στην Ελληνική αγορά μπύρας η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με την παρουσίαση της Vergina ΧΧΧ Black, δίνοντας παράλληλα τέλος στην πολύμηνη αναμονή, καθώς και στις προτροπές, των καταναλωτών για ένα νέο προϊόν από την πρώτη Ελληνική ζυθοποιία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.
Όπως αναφέρει με ανάρτηση της η εταιρεία, «26-1-2017: Η πρώτη εμφιάλωση του Μέλανα Ζύθου Θράκης είναι γεγονός! Η Vergina ΧΧΧ Black είναι μια δυνατή αφιλτράριστη lager που απολαμβάνεται στους 8-12 βαθμούς Κελσίου και μας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία!».


Διαρροή υγραερίου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Διαρροή υγραερίου σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης, που στεγάζεται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η διαρροή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη δεξαμενή υγραερίου. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας ΑΜ-Θ ήταν άμεση, με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων από Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία, ενώ ολοκληρώνεται η διαβροχή της βόρειας περιοχής της ΒΙΠΕ, προκειμένου να εγγυηθεί η ασφάλεια έπειτα από τη διαρροή. Εντολή για άμεση επέμβαση έδωσε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ενώ στο εργοστάσιο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και Ν. Δράμας Αργύρης Πατακάκης, και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ Κώστας Χουβαρδάς. Καίρια η παρέμβαση του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Κωνστανίνου Παπάζογλου.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!