Το Vinepair είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης για τον κόσμο των ποτών, των κρασιών και της μπύρας και πρόσφατα το δημοφιλές αμερικανικό site δημοσίευσε έναν παγκόσμιο χάρτη που καταγράφει τις κορυφαίες ζυθοποιίες ανά χώρα. Ο χάρτης διαμορφώθηκε με βάση τη βαθμολογία των χρηστών του untappd.com, ενός απο τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα φίλων της μπύρας στον κόσμο, και σε αυτόν τον χάρτη βλέπουμε να φιγουράρει τόσο μια κυπριακή όσο και μια ελληνική ζυθοποιία, που ξεχώρισαν και οι δυο τους για τις μοναδικές του μπύρες.

Στην Ελλάδα ξεχώρισε η Κρητική ζυθοποιία Σόλο, μία σχετικά μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 2015 ανάμεσα στο Ηράκλειο και το χωριό Αλάγνι της Κρήτης, όπου μια παρέα Κρητικών σε συνεργασία με τον Nορβηγό Κjetil Jikiun, έναν από τους πλέον καταξιωμένους ζυθοποιούς craft μπύρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα. Ανθρωποκεντρική, κατεχάρης και ασυμβίβαστη, η Σόλο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ειδικών και φίλων της μπύρας τόσο με την ποιότητα της όσο και με την φιλοσοφία της όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στη φράση «Η καλή μπύρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα», κυκλοφορώντας ήδη 10 διαφορετικές ετικέτες με ονόματα εμπνευσμένα από την Κρητική λαλιά όπως Σκοτίδι, Ασκιανός, Φουριάρης, Ψακί κλπ.

Συγκεκριμένα στην Κύπρο βλέπουμε πως λάτρεις της μπύρας από όλο τον κόσμο ψήφισαν ως καλύτερη ζυθοποιία την Aphrodite’s Rock Brewing Co, ένα μικρό ζυθοποιείο που βρίσκεται ανάμεσα στα όμορφα βουνά της Τσάδας στην Πάφο στη δυτική ακτή της Κύπρου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που απασχολούν καλά καταρτισμένο προσωπικό και πολύ έμπειρους ζυθοποιούς από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς και ντόπιο προσωπικό όπου όλοι μοιράζονται το όνειρο να δημιουργούν και να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκια, τοπική χειροποίητη "Island Beers" και "Artisan Ales".

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση
Source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!