Μπορεί οι Ινδοί να καταναλώνουν πολύ λιγότερη μπύρα σε σχέση με άλλους λαούς, αλλά η ζυθοποιία τους αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών BMI Research, που βλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη συγκεκριμένη αγορά χάρη σε κοινωνικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας αλλά και τη συνεχιζόμενη άνθιση των μικροζυθοποιιών της.

«Η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στο αλκοόλ αλλάζει, κυρίως ανάμεσα στους νεαρούς κατοίκους πόλεων που αναζητούν όλο και περισσότερο δυτικού τύπου μπύρες και ποτά», επισημαίνει η εταιρεία στην έκθεσή της.

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας στην Ινδία το 2016 ήταν μόλις 4,6 λίτρα, ενώ για την Ασία ο μέσος όρος ήταν 57 λίτρα. Η χώρα είναι ανάμεσα σε εκείνες με την μικρότερη κατανάλωση μπύρας σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως διότι αυστηροί νομοθετικοί περιορισμοί έχουν εμποδίσει την επέκταση πολυεθνικών ζυθοποιιών. Περιορισμοί που έχουν να κάνουν με εμπόδια στην έκδοση αδειών, υψηλή φορολογία και απαγόρευση διαφήμισης.

«Παρ' όλα αυτά, θεωρούμε ότι η Ινδία έχει σημαντικά περιθώρια μακροπρόθεσμης ανάπτυξης ως αγορά μπύρας», σημειώνει η BMI. Η νεαρή, αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα στη μπύρα, που θεωρείται premium ποτό στη χώρα - τα παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά είναι φθηνότερα και ευρέως διαθέσιμα στον πολύ κόσμο.

Το να βγαίνεις και να πίνεις στα μπαρ είναι πλέον ευρέως αποδεκτό σε πόλεις όπως το Δελχί, η Μουμπάι και η Μπανγκαλόρ, και μόνο σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, όπου κυριαρχούν οι παραδοσιακές αρχές, κατακρίνεται η κατανάλωση αλκοόλ. Οι πωλήσεις μπύρας αναμένεται να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό 7,5% κάθε χρόνο μέχρι το 2021.

Ανθούν οι μικροζυθοποιίες
Ενώ το 2008 στη χώρα λειτουργούσαν μόλις δύο μικροζυθοποιίες, σήμερα ξεπερνούν τις 80. Η πολύ δημοφιλής Bira 91 το 2015 που ιδρύθηκε πούλησε 150.000 κιβώτια, και πέρυσι έφτασε τα 700.000.
Πάντως τα εμπόδια όχι μόνο για τις ζυθοποιίες, αλλά και για τις ποτοποιίες γενικά, παραμένουν. Η BMI αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση της United Spirits, που για να λειτουργήσει χρειάζεται 200.000 διαφορετικές άδειες κάθε χρόνο. Η γραφειοκρατία στον τομέα του αλκοόλ συμβαδίζει με το σύνταγμα της χώρας που εναντιώνεται στην κατανάλωσή του - ο Γκάντι, άλλωστε, διακήρυττε την αποχή από το αλκοόλ. Πέρυσι η Μπιχάρ απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στην επικράτειά της - έγινε η τέταρτη Ομόσπονδη Πολιτεία της Ινδίας που το πράττει, μετά τις Ναγκαλάντ, Μανιπούρ και Γκουτζαράτ.

Source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!