Η Ζυθοποιία: Πριν από περισσότερο από 100 χρόνια, δύο αδέλφια, ο Hans και ο Eberhardt Maisel ίδρυσαν την ζυθοποιία των αδελφών Maisel ή την Brauerei Gebrueder Maisel. Οι αδελφοί Maisel ξεκίνησαν με ένα όνειρο και το 1887 ίδρυσαν την ζυθοποιία τους στο γραφικό χωριό Bayreuth, της Γερμανίας η οποία έφερε το όνομά τους στον 21ο αιώνα. Το 1955 οι απόγονοί τους έβγαλαν στην αγορά την πρώτη σιταρένια τους μπύρα με το όνομα Champagner Weizen η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Maisel’s Weisse. Με την πάροδο των χρόνων, η ζυθοποιία έγινε μια από τις πλέον φημισμένες ζυθοποιίες που παρήγαγαν σιταρένια μπύρα στην Γερμανία. Η Ζυθοποιία Maisel, ακολουθώντας πιστά τον Βαυαρικό Νόμο περί Αγνότητας στη μπύρα μέχρι σήμερα, χρησιμοποιεί καθαρό νερό πηγής από τα όρη Fichtelgebirge, λυκίσκο από το Hallertau, δημητριακά υψηλής ποιότητας και μια μοναδική μαγιά που καλλιεργείται στην ζυθοποιία. Η αρχική ζυθοποιία Maisel έκλεισε το 1974 και μεταφέρθηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ωστόσο, έξι χρόνια μετά, οι Oscar και Hans Maisel, μετέτρεψαν την ζυθοποιία σε μουσείο Ζυθοποιίας και Βαρελιών, το Brauerei & Buttnerei Museum. Μέσα στο πνεύμα της παράδοσης αυτό το μουσείο διατηρεί ακόμα και σήμερα ζωντανή την ιστορία της παραγωγής μπύρας και υποδέχεται πάνω από 25.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, οι οποίοι κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν.

Η Μπύρα: Γεύση ελαφρώς γλυκιά & όξινη, με διακριτικό άρωμα λυκίσκου. Συνεχής & σταθερή έκλυση διοξειδίου του άνθρακα. Ελαφρύ σώμα. Πλούσιος, κρεμώδης αφρός. Άρωμα ψωμιού, μαγιάς, ξηρών καρπών & φρούτων.H Maisel’s είναι μια από τις καλύτερες γερμανικές μπύρες από Σιτάρι, που επαναζυμώνεται στη φιάλη. Mε όμορφο χρώμα, αρωματική και δροσιστική γεύση, με χαμηλή πικράδα είναι κατάλληλη για να μας ξεδιψάει σε κάθε περίσταση. 

ΤύποςGerman Hefeweizen
ΧρώμαΒαθύ πορτοκαλί
Αλκοόλ5.2 %
ΖυθοποιίαBrauerei Gebr. Maisel Bayreuth
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


- copyright beercatalog.gr
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!