Η Αυστριακή Edelweiss που εμπνεύστηκε απο το λουλούδι των Άλπεων

Η Ζυθοποιία: Η ιστορία μας ξεκινά από το μικρό χωριό Kaltenhausen στο μέσο της οροσειράς των Άλπεων, όχι μακριά από τη διάσημη γενέτειρα του Μοζαρτ, Salzburg. Στο χωριό αυτό λοιπόν, ο δήμαρχος και ένας δικαστής ίδρυσαν το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα (1475) τη ζυθοποιεία Kalte Bräuhaus. Μετά το θάνατο του δικαστή, η ζυθοποιεία περιήλθε στην κυριότητα του αρχιεπισκόπου του Salzburg για τρεις αιώνες προτού αγοραστεί από τη Deutsche Bank το 1898. Το 1921 η ζυθοποιεία που πλέον έχει μετονομαστεί σε Hofbräu Kaltenhausen θα προσχωρήσει στην ένωση που είναι σήμερα γνωστή ως BRAU UNION ÖSTERREICH AG. Συνεχίζοντας λοιπόν μία παράδοση αιώνων, η εταιρεία παραμένει από τις γνωστότερες στην αγορά της Αυστρίας και με όνομα στις weiss που επιτρέπει την εξαγωγή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (και στο Νησί). Η Hofbräu Kaltenhausen διατηρεί επίσης τον τίτλο της παλαιότερης ζυθοποιίας στο Salzburg, καθώς και της πρώτης που παρήγαγε weissbier στην Αυστρία. Καθώς η συγκεκριμένη παράδοση πάει πίσω 350 χρόνια, την κάνει παλαιότερη στο χώρο από την πλειοψηφία των βαυαρέζικων ζυθοποιείων weiss!

Η Μπύρα: Το χρώμα της είναι το τυπικό της κατηγορίας, θολό κίτρινο ανοιχτό χωρίς αποκλίσεις. Συνοδεύεται από ένα πολύ καλό λευκό αφρό που διαρκεί μέχρι το τέλος και δημιουργεί ένα δελεαστικό θέαμα στο ποτήρι μας. Το πλούσιο φρουτένιο άρωμά της είναι έντονο από τη στιγμή που ανοίγουμε το μπουκάλι και δεν ξεφεύγει από τα κλασικά στοιχεία μαγιάς, μπανάνας και εσπεριδοειδών. Η μαγιά και τα φρούτα είναι κυρίαρχα στη γεύση της. Κι εδώ λεμόνι και λίγη βανίλια, σε μία πολύ καλή ισορροπία! Σταδιακά αναπτύσσεται μία αίσθηση αρκετής μαγιάς στο στόμα και το αλκοόλ του 5.5% σχεδόν εξαφανίζεται. Η μπύρα μας έχει μέτριο σώμα με υψηλή ενανθράκωση και είναι σαφώς ευκολόπιοτη. Τελείωμα μακράς διαρκείας και σχετικά ξηρό. 

ΤύποςGerman Hefeweizen
ΧρώμαΒαθύ ξανθοκίτρινο
Αλκοόλ5.3 %
ΖυθοποιίαHofbräu Kaltenhausen (Brau Union)
ΠροέλευσηΑυστρία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!