Σημαντική η συμβολή της μπύρας στην Ευρωπαϊκή οικονομία εν καιρό κρίσης.

Την τεράστια συμβολή της μπύρας στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας ανέλυσε και τόνισε ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Ζυθοποιών Παύλος Φωτιάδης κατά το 6ο Συμπόσιο των Ευρωπαίων ζυθοποιών με θέμα «Η Μπύρα υπηρετεί την Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στα 110 δισ ευρώ η κατανάλωση μπύρας το 2014, αυξημένη κατά 1% η κατανάλωση και 1,5% η παραγωγή το 2015.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο Συμπόσιο που διεξήχθη στην παρουσία 250 σημαντικών προσωπικοτήτων, υπουργών, πρέσβεων, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών επιτροπών, επισημάνθηκε η συμβολή των 7.500 ευρωπαϊκών ζυθοποιείων τόσο στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, όσο και στο παγκόσμιο εμπόριο.

«Δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και ωθούμε το εμπόριο τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όσο και με τον έξω κόσμο. Με υποστηρικτικές πολιτικές οι ζυθοποιοί μπορούν να καταστούν σημαντικό εργαλείο για να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και να επιτύχει μια αειφόρο ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης.

Η κατανάλωση της μπύρας στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάκαμψη από την κρίση που επήλθε στη βιομηχανία το 2008. Τα τελευταία στατιστικά επίσης υποδεικνύουν την άνθηση, εφόσον το 2015 σημειώθηκε περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπύρας της τάξης του 1% στην κατανάλωση και 1,5% στην παραγωγή.

Η μπύρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι την επόμενη χρονιά, θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν στην κατηγορία, ανεβαίνοντας τέσσερις ολόκληρες θέσεις.

Ο κ. Φωτιάδης επεσήμανε ότι ήδη 120.000 Ευρωπαίοι εργοδοτούνται απευθείας στα ευρωπαϊκά ζυθοποιεία, ενώ εάν ληφθεί υπόψη ο ευρύτερος αντίκτυπος στην αγορά εργασίας, αυτός ο αριθμός φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δημιουργούνται λόγω της βιομηχανίας. Σε σχέση με το 2008 οι εξαγωγές μπύρας σε τρίτες χώρες έχουν υπερδιπλασιαστεί, καθώς το 2015, έχουν φτάσει τα 82 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Μεγάλη δραστηριοποίηση παρατηρείται ακόμη στον τομέα των μικρο-ζυθοποιείων, καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί 588 καινούργια, που προσθέτουν στην ποιότητα και πολιτισμικότητα της ιστορικής αυτής ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!