Οι Iron Maiden έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο video με την παρουσίαση της νέας τους μπύρα Red N Black, η οποία είναι επηρεασμένη απο το «The Book Of Souls». Η νέα μπύρα έχει πάρει το όνομά της από το κομμάτι της μπάντας «The Red And The Black». Για ακόμα μια φορά, οι βετεράνοι heavy metallers συνεργάστηκαν με την ζυθοποιία Robinsons, με την μπύρα να κυκλοφορεί στην αγορά επίσημα στις 5 Σεπτέμβρη. Ο Brand manager της Robinson, John Robinson, δήλωσε: «Η Red N Black έχει ένα σοκολατένιο άρωμα που δίνει στην μπύρα μια γεύση ψημένης βύνης και καραμέλας. Με την Trooper μπύρα να έχει πουλήσει εκατομμύρια pints σε 55 χώρες, αισιοδοξούμε πως η επιτυχία αυτή θα συνεχιστεί και με την Red N Black».


Πρεμιέρα έκανε και η μπύρα των Megadeth υπό την επωνυμία «A Tout Le Monde», συνώνυμη του πολύ γνωστού τραγουδιού τους από το άλμπουμ «Youthanasia» του 1994. Η μπύρα, που θα παράγεται από την ζυθοποιία Unibroue, θα είναι τύπου Belgian Saison Ale και θα παράγεται στον Καναδά, θα λανσαριστεί με αφορμή τα 55α γενέθλια του Dave Mustaine με πάρτι που θα είναι ανοικτό για τους φίλους της μπάντας που θα παρακολουθήσουν τις λεπτομέρειες για το πού και το πώς στο www.megadethbeer.com. Πρακτικά οι Megadeth αντιγράφουν τη συνταγή marketing που έχουν ακολουθήσει και άλλες μπάντες από το χώρο του σκληρού ήχου, όπως οι Iron Maiden, οι AC/DC, οι Motorhead, οι Slayer κ.α., που στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει μπύρες και άλλα αλκοολούχα όπως κρασιά και ποτά, με τα ονόματά και τα σήματά τους.


Τείνει να γίνει κάποιου είδους μόδα τα συγκροτήματα (και οι καλλιτέχνες) να βγάζουν δικά τους οινοπνευματώδη ποτά. Κι αν ο Geoff Tate ή ο Maynard Keenan βγάζουν τα δικά τους κρασιά, μετά τους Black Label Society μία ήταν η μπάντα που δικαιωματικά άξιζε να έχει τη δική της μπύρα και αυτή δεν είναι άλλη από τους Clutch. Η μπάντα από το Maryland συνεργάστηκε με την εταιρεία ζυθοποιίας New Belgium Brewing Company για να παρασκευαστεί η Clutch Beer. Όπως μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ, διαθέτει 9% αλκοόλ και πρόκειται για σκούρα, πικρή μπύρα. Η μπύρα των Clutch παρασκευάζεται στο Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών από την New Belgium που ιδρύθηκε το 1989. Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ όπως περίπου αυτό του μπουκαλιού που τη συνοδεύει. Τα αρώματα της περιέχουν αυτό της σοκολάτας και του καρυδιού ενώ η γεύση της χαρακτηρίζεται από την ψημένη βύνη, σοκολάτα με ίχνη βύσσινου. Αρκετά πολύπλοκη γεύση.






Οι SLAYER με την σειρά τους έχουν κυκλοφορήσει την Slayer 666 Red Ale. Υπεύθυνη εταιρεία για την παραγωγή της, είναι η Σουηδική NIls Oscar Company, ενώ η μπύρα θα έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6.5%. Όταν ο frontman των SLAYER, Tom Araya, ρωτήθηκε από το Sweden Rock Magazine για το αν μία μπύρα μπορεί να έχει τη γεύση των SLAYER, απάντησε: “Μπορεί να έχει αυθεντική γεύση. Οπότε ναι, μία μπύρα μπορεί να έχει τη γεύση των SLAYER”.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!