Ληθένια
Η πρώτη Τρικαλινή μπύρα δεν θα μπορούσε παρά να έμοιαζε με την πόλη που κατάγεται. Φρουτώδης, πιπεράτη και πολύπλοκη στην γεύση της, στηρίζει πολλά από τα χαρακτηριστικά της στους δύο λυκίσκους, Centennial και Cascade, που χρησιμοποιεί για την παρασκευή της. Μια India Pale Ale βγαλμένη από μια άλλη εποχή, πιο ρομαντική και αυθεντική. Συνοδεύει άφοβα όλα τα πιάτα με κρέας, ψάρι και ζυμαρικά αλλά λατρεύει κυριολεκτικά κάθε τι το πικάντικο, καπνιστό και πολυδιάστατο γευστικά. Μια μπύρα που πραγματικά θα σε καθηλώσει με την γεύση και το άρωμα της...


Molotov
Μία εκρηκτική μπύρα με πορφυρό χρώμα και 7% αλκοόλ που ξέρει να ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στα γλυκά αρώματα της βύνης τις πικρές νότες του λυκίσκου Polaris και του αρωματικού Mandarina. Μπύρα με εκρηκτική γεύση και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ (7%) στηρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στο γλυκόπικρο συνδυασμό των λυκίσκων και των βυνών που επιλέχθηκαν για τη συνταγή της. Οι ελαφρές νότες γλυκάδας της βύνης ισορροπούν με τα πικρικά αρώματα των λυκίσκων, χαρίζοντας στη μπύρα την ξεχωριστή γεύση της. Η διαδικασία του dry hopping που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή της, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα ιδιαίτερα αρώματα του Mandarina, ενός ξεχωριστού λυκίσκου με μοναδική γεύση. Μια ξεχωριστή, επαναστατική IPA!


Olympica Magna
Τα χαρακτηριστικά της Olympica Magna, είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας, με την πρώτη ματιά και…γουλιά. Γιατί, είναι μια ιδιαίτερη μπύρα, με χαρακτηριστικά ενός απόλυτα φυσικού προϊόντος. Είναι οργανική, φρέσκια μπύρα και δεν είναι παστεριωμένη, ούτε τεχνητά χρωματισμένη. Δεν περιέχει κανενός είδους χημικό, συντηρητικό ή άλλο βελτιωτικό γεύσης, διαύγειας και εμφάνισης. Ανθρακώνεται με φυσικό τρόπο δεύτερης ζύμωσης, φτιάχνεται με αμιγώς Ελληνικές βύνες, διαλεγμένο Λυκίσκο και άγρια αρωματικά βότανα, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τις γάργαρες ορεινές πηγές του Ερυμάνθου.







56 Isles
Χρυσαφένια, αρκετά φρουτώδης για pilsner, γεμάτη και με ελαφριά πικράδα. Φουλ καλοκαιρινή. Η χρήση του κριθαριού που καλλιεργούνται στο νησί δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην μπύρα λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για να προσθέσετε στη γεύση, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης, ενώ η χρήση της ποιότητας λυκίσκου ποικιλίες από διαφορετικές χώρες και βύνης με ιδιαίτερα αρωματική και γευστικό χαρακτήρα αποκαλύπτουν τα μεμονωμένα συστατικά της συνταγής.




ORA IPA
Μία χαλκόξανθη αφιλτράριστη και απαστερίωτη IPA με ολόλευκο δαντελένιο αφρό που διαρκεί, και αρώματα τροπικών φρούτων, μανταρίνι, πορτοκάλι, μάνγκο. Η γεύση της ισορροπεί περίτεχνα τις τρεις βύνες με τους επτά λυκίσκους της, γεμίζοντας την γευστική μας παλέτα με γλυκόπικρη, γεμάτη υφή. Η επίγευση ευχάριστα πικρή, σε συντροφεύει για αρκετή ώρα. Μην ξεγελαστείτε όμως από την ευκολία με την οποία πίνεται, αυτή η δεσποινίδα περιέχει 7,5% καλά κρυμμένο αλκοόλ.



ORA Stout
Μια κατάμαυρη γλυκόπικρη stout με σκούρο καστανό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα του καφέ και της καβουρδισμένης βύνης, ενώ η δεμένη γεύση της συμφωνεί με την μύτη, προσθέτοντας μια υπόξινη αίσθηση που όμως υποχωρεί βιαστικά καθώς η θερμοκρασία της μπύρας ανεβαίνει και αναδεικνύεται ο πραγματικός της χαρακτήρας. Σοκολατένια επίγευση που διαρκεί, και το αλκοόλ στα 6,8% – μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη καλλονή που θα τρελάνει όσους προτιμούν τις μελαχροινές.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!