Είναι ένα project της Coopers Brewery και το "πνευματικό τέκνο" των εργαζομένων της εταιρείας Scott Harris και Paul Burge. Η ιδέα ήρθε πριν από οκτώ χρόνια, καθώς η δημοτικότητα των συσκευών δημιουργίας τροφίμων και ποτών είχε αυξηθεί, ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για τη μπύρα.

Υπάρχουν άνθρωποι [στο σπίτι] που φτιάχνουν δικά τους τυριά ή ζαμπόν. Την ίδια ώρα στον κόσμο της μπύρας υπάρχει έκρηξη στην κατασκευή της στο σπίτι” σύμφωνα με τον Harris. Οι δημιουργοί του BrewArt ήθελαν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν την μπύρα στο σπίτι τους με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

Βλέπαμε ότι οι άνθρωποι πίνουν λιγότερο, αλλά ποιοτικότερα. Κάναμε κάποια έρευνα και σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να πίνουν μπύρα, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που θα διασκέδαζαν φτιάχνοντας μπύρα” αναφέρει ο Harris.

Το BrewArt Hardware αποτελείται από δύο μονάδες, μια BeerDroid που παρασκευάζει 10 λίτρα (338 oz) μπύρας, και ένα 5 λίτρων (169 oz) ελεγχόμενης θερμοκρασίας δοχείο μπύρας που ονομάζεται BrewFlo.

Η BeerDroid διαθέτει Wi-Fi συνδεσιμότητα, επιτρέποντας έτσι να προσαρμοστεί και να παρακολουθηθεί η διαδικασία της ζυθοποιίας από ένα smartphone app, ενώ είστε μακριά από το σπίτι. Σας ενημερώνει όταν η μπύρα είναι έτοιμη να καταναλωθεί ή να εισέλθει στη λειτουργία αποθήκευσης.

Για εκείνους που είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν, το app BrewArt επιτρέπει επίσης να τροποποιήσετε τη μπύρα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να την κάνετε λίγο πιο πικρή ή πιο σκούρα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για παράδειγμα.

«Αυτό που θέλαμε να είναι διαφορετικό από το σύστημα της Nespresso είναι ότι ναι μεν θέλαμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να πιέζουν απλά ένα κουμπί – αλλά αν θέλουν να παίξουν, μπορούν», σημειώνει ο δημιουργός του συστήματος.

Το BrewArt θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχικά στην Αυστραλία από τα μέσα Ιουλίου και θα κοστίζει 799 αυστραλιανά δολάρια για τη συσκευή BeerDroid και 699 για το BrewFlo. Λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ, όπου θα ανταγωνιστεί παρόμοια μηχανήματα ζυθοποιίας, όπως τα iGulu, Brewie καθώς και το Brewbot από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Harris πιστεύει πάντως ότι το BrewArt ξεχωρίζει και χάρη στην εμφάνισή του. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ο George Clooney!Εδώ και λίγα χρόνια, κυκλοφορούν στην αγορά συσκευές που υπόσχονται την εμπειρία «βαρελίσιας μπύρας» και στο σπίτι (Beertender κτλ). Η πρόταση της Williams Warn από τη Νέα Ζηλανδία είναι πολλά βήματα μπροστά, καθώς σας επιτρέπει όχι απλά να έχετε την αίσθηση βαρελίσιας μπύρας, αλλά να παράγετε μόνοι σας τη δική σας μπύρα στο σπίτι! Μία ξεχωριστή design συσκευή με βιομηχανικό look & feel, μπορεί να παράγει τη δική σας customized μπύρα, υψηλής ποιότητας μέσα σε 7 μέρες.
Από ότι λέγεται, η διαδικασία παραγωγής μπύρας στο σπίτι είναι αρκετά tricky και με αμφίβολα αποτελέσματα. Η συσκευή αυτή υπόσχεται να επιλύσει τα 12 βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “home beer brewers”, διευκολύνοντας σημαντικά την παραγωγή της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσκευή αναπτύχθηκε με τη βοήθεια κυβερνητικής επιδότησης ενός προγράμματος «TechNZ business support programme» του Υπουργείου Επιστημών και Καινοτομίας της Νέας Ζηλανδίας. Στην παρούσα φάση είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Νέας Ζηλανδίας στην τιμή των 5.660 NZD$, ωστόσο η εταιρία σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες χώρες. Το νέο αυτό παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον για τους λάτρεις της μπύρας ανά τον κόσμο!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!