Εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος είναι ο Γεώργιος Παπαδιώτης ποτοποιός τρίτης γενιάς και λάτρης των γεύσεων και των προκλήσεων. Έφτιαξε μια μικρή ομάδα από νέους ανθρώπους έξω από τα συμβατικά και έτσι ξεκινά το ταξίδι αυτής της ομάδας στον κόσμο της μπύρας. Η παραγωγή γίνεται σε μικρή κλίμακα με υψηλά στάνταρντς στην γεύση και στην ποιότητα. Στόχος είναι να φέρει κι άλλο κόσμο πιο κοντά στην μπύρα και η πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά της γεύσης, της συνεχούς βελτίωσης και της διαρκούς αναζήτησης. Η Ζυθοποιία Πλάστιγγα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, πάνω στον πιο εμπορικό δρόμο αυτού της Ερμού. Γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους πεζούς να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαγική διαδικασία της ζυθοποίησης κάνοντας τον χώρο μας οικείο και προσιτό στον κόσμο και δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο και τη κουλτούρα της μπύρας. Έχουν παντρέψει το σύγχρονο βιομηχανικό στυλ με το παραδοσιακό, και όλο αυτό το αποτυπώνουμε στο περιεχόμενο της φιάλης, δηλαδή στη μπύρα. Σύγχρονος εξοπλισμός από τους καλύτερος στο χώρο, Έλληνες συνεργάτες σύμφωνα στη διασφάλιση της ποιότητας και σωστή σχέση τιμής και ποιότητας. Η μπύρα είναι κομμάτι της καθημερινότητας και φροντίζουν να σχεδιάσουν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, προσιτά στο κοινό. Χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά και η αγάπη για αυτό που κάνουν είναι η μαγιά για ατελείωτες ζυμώσεις με στόχο το πιο ευχάριστο γευστικό ταξίδι.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Πλάστιγγα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ερμού 64, Βόλος
Τ.Κ.: 38333
ΤΗΛ: 24210 24402
website




Η Θεσσαλική Ζυθοποιία, σκοπό έχει να σας μυήσει στην μαγεία της μπύρας. Και να σας κάνει να Ζήσετε τα Θέλω σας... Χάρη στην πολυετή εµπειρία ανθρώπων µε εξειδικευµένη γνώση στη ζυθοποιία, φτιάχνει τις µπύρες της µε µεράκι, χρησιµοποιώντας µοναδικές συνταγές και τα καλύτερα υλικά. Στόχος είναι να προσφέρει στους φίλους της µπύρας ποιοτικά και ξεχωριστά προϊόντα σε προσιτές τιµές.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Θεσσαλική Ζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Διογένους 8, Χαλάνδρι
Τ.Κ.: 15234
ΤΗΛ210 6020818
website



Όλες οι μπύρες στη Μικροζυθοποιία μας στη Βάρη, παρασκευάζονται απο τον ζυθολόγο και Brewmaster Βασίλη Στεργίου με την παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης τη λεγόμενη slowBrewing. Η τεχνική της μεθόδου αυτής σημαίνει πως σε αντίθεση με την επιταχυνόμενη βιομηχανική και την μικροβιομηχανική-μαζική παραγωγή η μέθοδος slowBrewing (βραδύς ζυθοποίηση και ωρίμανση) ακολουθεί μια αργή γλευκοποίηση στο ζυθοβραστήριο για μια απαλή ωρίμανση και αυτό για καλό λόγο. Εκτός από τη χρήση των καλύτερων φυσικών πρώτων υλών (βύνη, λυκίσκος και μαγιά) είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο παράγοντας χρόνος, ο οποίος εξασφαλίζει την εξαιρετική την πιο φρέσκια γεύση και τις φυσικές αρωματικές νότες στις μπύρες της. Η σταρένια μπύρα (minimum 50% βύνη σιταριού) ή αφροζύμωτη είναι φυσικά θολη μπύρα λόγω της ζύμης. Όλες οι χειροποίητες μπύρες ΣΤΕΡΓΙΟΥ γίνονται µε δεύτερη ζύµωση-ωρίμανση στο μπουκάλι. Πρέπει να επιβεβαιωθεί πως θα υπάρχει αρκετή περιεκτικότητα σε ζυμομύκητες της μαγιάς ώστε να γίνει η δεύτερη ζύµωση αλλά όχι σε υπερβολικό στάδιο ώστε να παραχθεί μεγάλη ποσότητα CO2. Ο πραγµατικός χαρακτήρας της σταρένιας µπύρας ΣΤΕΡΓΙΟΥ διατηρείται αφήνοντας τις ίδιες ζύµες για την πρώτη και για τη δεύτερη ζύµωση και ωρίμανση. Έτσι δηµιουργείται ένα πιο σταθερό προϊόν µε την αυθεντική αφροζύμη να κατακάθεται πλέον στον πάτο του µπουκαλιού μετά την εμφιάλωση. Η σταρένια για να διατηρήσει την αυθεντική της γεύση και φρεσκάδα σερβίρεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 8-10 βαθμών κελσίου. (Έχει ξαναπαρουσιαστεί και σαν Status Deluxe).

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΜικροζυθοποιία Βάρης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΤριπτολέμου 7, Βάρη Αττικής
Τ.Κ.: 16672
ΤΗΛ-
website



Η Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία μικροζυθοποιΐας, παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Κορινθία. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη. Λειτουργεί με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου παράγοντας αρχικά μπύρες απαστερίωτες και αφιλτράριστες διατηρώντας όλα τα φυσικά συστατικά της μπύρας. Η πόλη της Κορίνθου, στη σημερινή της μορφή, έλαβε σάρκα και οστά κατά τα μέσα του 19ου αιώνα ύστερα από την ολοκληρωτική καταστροφή της παλαιάς πόλης. Οι πεζόδρομοι, το σαγηνευτικό λιμάνι, οι παραλίες και συνοπτικά η ανάπτυξη της Κορίνθου μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό του 1858 υπήρξε ραγδαία, προσφέροντας νέα ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης που πλέον έχει μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο της Πελοποννήσου. Παράλληλα τα αμέτρητα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που περιβάλλουν την πόλη συνθέτουν ένα ιστορικά φορτισμένο σκηνικό. Αυτά είναι που αντιπροσωπεύουν την Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε. με συνθετικά στοιχεία την αγάπη, το μεράκι και τη τεχνογνωσία των ανθρώπων που τη δημιούργησαν. Σε αυτήν τη φιλοσοφία εμπνευστήκαμε έναν αγγελιοφόρο που το όνομά του προέρχεται από το πλέον διαβόητο αξιοθέατο της πόλης. Τον Ισθμό της Κορίνθου. Το επιβλητικό έργο της διάνοιξης αποπερατώθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα συνιστώντας ορόσημο για την Κόρινθο. Αυτό θέλουμε να είναι η Canal Dive. Ένα ακόμα σημείο αναφοράς για την Κόρινθο μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τον πολιτισμό. Καλωσορίζουμε όχι το προϊόν, αλλά την προσπάθεια να συνεχίσουμε την παράδοση και τη δυναμική αυτής της πόλης και να τη διαδώσουμε παντού.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΚορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΚρητικά Αρχαίας Κορίνθου
Τ.Κ.: 20007
ΤΗΛ27410 28500
website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!