Άλλο ένα Φεστιβάλ μπύρας που αποσκοπεί να προβάλει τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες και όχι μόνο

Φεστιβάλ Μπύρας οργανώνει 26 με 29 Μαΐου 2016 ο Δήμος Βύρωνα στο Θέατρο Βράχων. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα που έχει αναλάβει και το συντονισμό της εκδήλωσης. Ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος είναι ήδη γνωστός σε όλο το Λεκανοπέδιο για το «Χωριό Παραγωγών» που οργανώνει κάθε μήνα με ελληνικά αγροτικά προϊόντα, θέλει με την πρωτοβουλία αυτή να βοηθήσει και να αναδείξει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες και τα προϊόντα τους. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπύρας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, που θα αποτελέσουν και τη ναυαρχίδα του Φεστιβάλ, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες μπύρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να γνωρίσουν όλα τα είδη μπύρας και τις περιοχές ή χώρες όπου παράγονται.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική μικροζυθοποιία έχει εξελιχθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 20 παραγωγοί σε διάφορα μέρη της χώρας, όπως στην Κρήτη, στην Τήνο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Εύβοια και αλλού. Το Θέατρο Βράχων και οι όμοροι χώροι του θεωρείται ιδανική τοποθεσία για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου φεστιβάλ που θα συνδυάσει ζωντανή μουσική από δέκα ελληνικά συγκροτήματα ροκ και δύο Dj’s. Αναμφίβολα είναι το είδος της μουσικής που με το πέρασμα του χρόνου έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με την μπύρα!


Θα υπάρχουν ομαδικά περίπτερα με τις μπύρες μικροζυθοποιείων και μερικά ακόμα, μεμονωμένα, για μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν με σπεσιαλιτέ που ταιριάζουν με την μπύρα. Στο Φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 15 ελληνικές μικροζυθοποιίες και 10 εισαγωγείς μπύρας, με την έμφαση να δίνεται στη βαρελίσια μπύρα. Οι συναλλαγές μέσα στο Φεστιβάλ θα γίνονται με «Rock Coins», δηλαδή με κουπόνια αξίας 1€ που οι επισκέπτες θα προμηθεύονται από τα εκδοτήρια εισιτηρίων και θα ανταλλάσσουν στη συνέχεια στα διάφορα περίπτερα έναντι μπύρας ή φαγητού. Η τιμή του εισιτηρίου έχει καθοριστεί στα 5€/ημέρα ή 12€ για τις τέσσερις ημέρες. Προπωλήσεις εισιτηρίων θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου.

Το RockFest ξεκινά με στόχο τους 6.000 επισκέπτες και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ετήσιο δρώμενο μπύρας, γεύσης και μουσικής για τους δημότες του Βύρωνα, τους επισκέπτες από τους υπόλοιπους δήμους της Αθήνας αλλά και, μελλοντικά, για τους τουρίστες, λάτρεις της μπύρας, που επισκέπτονται την Αθήνα. 
Για νεότερα συντονιστείτε στην σελίδα του Facebook.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!