Όπως αναφέρει και στο site της Μπυραρίας, στο Παγκράτι, στον όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου, γεννήθηκε ένα νέο μοναδικό concept μπυραρίας. Beer-bar περισσότερο, παρά κλασσική ελληνική μπυραρία, το Berlin by 5 drunkmen προσφέρει μια αξιόλογη ποικιλία από μπύρες καθώς και εμπνευσμένα ορεκτικά και finger food, τα λες και tapas. Το στοιχείο που κάνει το Berlin μοναδικό όμως, είναι ότι κάθε τραπέζι έχει από 2 προσωπικές κάνουλες, όπου ο καθένας μπορεί να σερβιριστεί μόνος του! Πίνεις όσο θες, όποτε θες, αν θες και ταυτόχρονα βλέπεις την κατανάλωση σου στην οθόνη που υπάρχει στο κατάστημα. Το motto δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το...
 “Πιάσ’ την μόνος σου, πιες την με παρέα

Ο συνιδιοκτήτης Κώστας Νικολετόπουλος εξηγεί πως κάτω από το πάτωμα υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα ειδικά για το μαγαζί του και παρέχει ανά πάσα στιγμή παγωμένη μπύρα, lager ή weiss, σε όποιον θελήσει να πιει. Ανάλογα συστήματα υπάρχουν στο εξωτερικό, όπου είναι αρκετά διαδεδομένα, αλλά πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: δε χρειάζεται να περιμένεις για να εξυπηρετηθείς, γεμίζεις το ποτήρι σου με την ποσότητα που εσύ θέλεις, βάζεις όσο αφρό εσύ θέλεις (με μια απλή κίνηση της στρόφιγγας) και στο τέλος πληρώνεις όσο ακριβώς έχεις πιει. Πώς γίνεται αυτό; Στον αριστερό τοίχο, όπως μπαίνει κανείς στο μαγαζί, υπάρχει μια φωτεινή οθόνη. Εκεί εμφανίζεται η κατανάλωση ανά τραπέζι καθώς κάθε φορά που τρέχει μπύρα από κάνουλα ο μετρητής καταγράφει και η καταγραφή του αποτυπώνεται στην οθόνη. Ο Κώστας αναφέρει πως συχνά η καταγραφή καταλήγει σε παιχνίδι μεταξύ των τραπεζιών -το καθένα μπορεί να διαλέξει το δικό του όνομα- για το ποιος θα καταναλώσει την περισσότερη μπύρα.



Εκεί λοιπόν βρέθηκα χθες για τον καθιερωμένο πλέον γεγονός της κοπής πίτας του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ). Πραγματικά όλα ήταν πολύ όμορφα, απο την μπυραρία που σέρβιρε μια πολύ σεβαστή beer list (αν και ''σηκώνει'' να τολμήσουν λίγο παραπάνω) μέχρι τους παρευρισκόμενους homebrewers (μέλη και μη) που δεν σταμάτησαν να πίνουν και να μιλούν για μπύρα!!! Ξεκινώντας να πω ένα μπράβο στα βασικά μέλη του Συλλόγου όπου διοργάνωσαν ένα ταπεινό αλλά εξαιρετικό σκηνικό. Το μαγαζί ως επί το πλείστον καταλήφθηκε απο τους τρελαμένους Έλληνες homebrewers που απο νωρίς ξεκίνησαν την μάχη στις κάνουλες, όπως αναφέρεται και πιο πάνω. Άλλωστε αργότερα ο Πρόεδρος προσφώνησε μια προσφορά χορηγία της κάβας Cava di Patsi που περιελάμβανε δώρο μπύρες στα 2 πρώτα τραπέζια με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Λες και χρειαζόμασταν αφορμή για να πιούμε! Το ραντεβού μας ήταν στις 18:30 και περίπου μία ώρα μετά ξεκινήσανε οι κληρώσεις για τα υποτιθέμενα φλουριά, 8 στον αριθμό, με δωροεπιταγές απο το BeerFactory και μπουκάλια απο την Sknipa και για τα δώρα που προσέφεραν τα homebrew shops Beer & Deli, Alebox, Beeramatistirio. Οι συζητήσεις για σπιτική μπύρα έδιναν και έπαιρναν, λάθη που έχουμε κάνει, διάφορες συνταγές, τι ωριμάζουμε στα υπόγεια μας και πως ξεκίνησε ο καθένας και πως έχει εξελιχθεί ήταν οι επικρατέστερες. Όλα αυτά κάτω απο την ιδανική Ροκ μουσική υπόκρουση του μαγαζιού και την άριστη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών! Κάπως έτσι κύλησε η χθεσινή όμορφη βραδιά ανανεώνοντας το ραντεβού στην κοπή πίτας του 2017!!!


Διεύθυνση: Τιμοθέου 8, Παγκράτι
Τηλ: 21 0701 0006
facebook foursquare

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!