Η Στίλβη, κόρη του θεού Πηνειού, είναι νύμφη που ζει στις πηγές και στα ποτάμια. Συνοδεύει πάντα το νερό, τονίζοντας τη ζωογόνο δύναμή του και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τις καλλιέργειες και τα αγαθά της γης. Η μπύρα εμπνέεται από τη μυθολογία και την ιστορία του τόπου και ξεκινά το ταξίδι της από τις πηγές και τα βουνά των Αγράφων, για να ανταμώσει το θεσσαλικό κάμπο και τους ανθρώπους του. Στη ζυθοποιία μας, σκοπό μας έχουμε να ταξιδέψουμε μαζί σας σε νέους γευστικούς προορισμούς, για να γνωρίσετε και να αγαπήσετε την ποιοτική απαστερίωτη μπύρα. Ταυτόχρονα, ως επιχείρηση έχουμε στόχο να δίνουμε προτεραιότητα στην Ελληνική αγορά, όπου αυτό είναι δυνατό. Γι’ αυτό δείχνουμε ξεχωριστή φροντίδα σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε επιλογή μας. Τα μηχανήματά μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας, κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Το νερό που χρησιμοποιούμε κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα νερά της χώρας μας, ως προς τη σύστασή του, τη σκληρότητά του και συνολικά όλα τα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό και πετυχαίνουμε κρυστάλλινη διαφάνεια και ξανθό χρώμα στη Στίλβη. Επιλέγουμε τις καλύτερες βύνες, οι οποίες παράγονται στην Ελλάδα, με σκοπό να αναδεικνύουμε τη γεύση και το σώμα της μπύρας μας. Ο συνδυασμός λυκίσκων που χρησιμοποιούμε δίνει στη Στίλβη το άρωμα και τη χαρακτηριστική πικράδα της. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αγάπη μας για τη μπύρα, η οποία ‘βγαίνει’ κατά τη διαδικασία παραγωγής, αποτυπώνονται στη γεύση και το άρωμα της μπύρας μας, είτε πρόκειται για τη δροσιστική Στίλβη lager, είτε για την αρωματική Στίλβη weiss, είτε για τη γεμάτη γεύση μαύρη Στίλβη.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Θεσσαλίας Στίλβη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τσιφλικάκι 343100, Καρδιτσομαγούλα
Τ.Κ.: 43100
ΤΗΛ: 2441077601
website




Καλώς ήρθατε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. Όλα είναι πιθανά αρκεί να το πιστέψεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτή την σκέψη ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια να “ζυθοποιούμε” σαν οικιακοί ζυθοποιοί. Είμαστε ο Γιώργος, ο Άγγελος και Γιώργος. Το 2010 ξεκινήσαμε σαν μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών. Το μόνο που είχαμε στα χέρια μας, ήταν το μεράκι μας, επαρκείς γνώσεις για το πως θα φτιάξουμε την δική μας αγνή μπύρα και κυρίως, επιθυμία για να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μπύρας. Oδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη μας, και τηρώντας όλα τα στάνταρ, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικροζυθοποιία. 5 χρόνια μετά, δηλώνουμε με υπερηφάνεια ότι το καταφέραμε. Πλέον σαν μικροζυθοποιία, κάναμε την αγάπη μας, το πάθος μας, την τρέλα μας… επάγγελμα. Έτσι επιτύχαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μια φρέσκια μπύρα. Μια μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Έτσι μαζευτήκαμε μια βραδιά, με σκοπό να βρούμε αυτό το όνομα. Δοκιμάζοντας την μπύρα προσπαθούσαμε να εμπνευστούμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Όνομα δεν βρήκαμε. γίναμε όμως…Σκνίπα. ΣΚΝΙΠΑ. Το όνομα σε κάποιους ίσως φανεί περίεργο, ίσως να γελάσουν. ΔΕΝ είναι όμως τυχαίο. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει, χωρίς το άγχος της γενικότερης αποδοχής, ακόμα – ακόμα και στο όνομα ή στο σκίτσο της ετικέτας της μπύρας. Θέλαμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ζυθοποιούμε. Θέλουμε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή μπύρα σε όλα τα επίπεδα. Μια αληθινή μπύρα. Την ΣΚΝΙΠΑ.
Παρόλο που πλέον έχουμε περάσει από την οικιακή Ζυθοποιία στην επαγγελματική παραγωγή μπύρας, ο στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμένει πάντα ίδιος. Να προσφέρουμε ένα ποιοτικό προϊόν, διαφορετικό από ότι έχει συνηθίσει ο ουρανίσκος του λάτρη της μπύρας. Να δώσουμε στους ανθρώπους την δυνατότητα να απολαμβάνουν κάτι μοναδικό. Αληθινή μπύρα. Κριθάρι, Μαγιά, Λυκίσκος. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του τελικού προϊόντος είναι τα καλύτερα που υπάρχουν, και σε ποσοστό 80%, Ελληνικής προέλευσης. Ακόμα και τα μηχανήματα μας, είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Στηρίζουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του, γιατί έτσι ακριβώς πρέπει. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Θέρμης, στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσ/νικης – Πολυγύρου. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, φτιάχτηκε για έναν και μοναδικό σκοπό. Την εύρυθμη λειτουργία ενός άριστα εξοπλισμένου μικροζυθοποιείου. Στα 400 τετραγωνικά του μέτρα, υπάρχουν όλα τα κατάλληλα μηχανήματα έτσι ώστε να παράγουν καθημερινά, την μπύρα ΣΚΝΙΠΑ. Τα πάντα εντός του χώρου, έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με το σύστημα αυτοελέγχου HACCP. Εκτός των άλλων όμως, ο χώρος μας είναι και επισκέψιμος. Αυτό σημαίνει ότι κατόπιν συνεννόησης, όλοι μπορείτε να επισκεφθείτε το ζυθοποιείο μας, έτσι ώστε να μπορέσετε να ξεναγηθείτε στο χώρο παραγωγής της μπύρας ΣΚΝΙΠΑ. Στον κόσμο της φρέσκιας μπύρας. Αν και εσείς θέλετε να επισκεφθείτε το ζυθοποιείο μας, επικοινωνείτε μαζί μας και βιώστε μια άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον κόσμο της αληθινής μπύρας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Ο.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου
Τ.Κ.: 57001
ΤΗΛ: 2310 463 444
website



Ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως η “Ζυθογνωσία 2015” θα γινόταν φέτος τον Οκτώβρη, μόνο που για μας ήταν πολύ νωρίς. Οι εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας μας, βλέπετε, δεν είναι ακόμα έτοιμες. Αυτή ήταν και η ευκαιρία να ζυθοποιήσουμε σε άλλες εγκαταστάσεις. Όμως που και ποιός θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει? Μετά από ένα γρήγορο τηλεφώνημα στον Γιάννη Λιονάκη στη “Χάρμα”(Cretan Brewery) στα Χανιά η λύση βρέθηκε. Η πρώτη ιδέα ήταν να παράξουμε μία Pale Ale ή μία India Pale Ale όμως η “Χάρμα” παράγει Lager για την ώρα. Καταλήξαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μία India Pale Lager (ΙPL) στα 17°P και με πλήθος λυκίσκων όπως Centenneal, Cascade, Chinook, Galaxy και Vic Secre…(!) Τρεις εβδομάδες αργότερα επιστρέψαμε στη Χάρμα, ενθουσιασμένοι να γευτούμε τ’ αποτελέσματα της “συνταγής” μας… H IPL ομολογουμένως ήταν αρκετά ευχάριστη. Ωραία πικράδα, καλή βάση βύνης με ιδιαίτερη και αισθητή την γεύση από του λυκίσκους. Όμως, το άρωμα? Λοιπόν, παρά το γεγονός πως στη μπύρα έγινε dry hopping το άρωμα ήταν αρκετά “συνεσταλμένο” αν θέλετε. Συνειδητοποιήσαμε πως η ζύμωση της lager σε χαμηλές θερμοκρασίες σίγουρα απορρόφησε τα αρώματα από το dry hopping. Τι κάναμε? Η λύση ήρθε με μιας και δεν ήταν άλλη από το Randall. Και τι είναι το Randall? Είναι μια συσκευή που ένας φίλος μας, ο Sam Calagione στη Dogfish Head ανέπτυξε 10 – 15 χρόνια πριν. Είναι φίλτρο νερού που γεμίζεται εντελώς με ολόκληρους λυκίσκους και χρησιμοποιείται μεταξύ του βαρελιού και της βρύσης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρεις την απόλυτη φρεσκάδα από τον λυκίσκο πέραν αυτού. Το Randall έχει παρατσούκλι, The Enamel Animal (Το σμάλτο των ζώων). Γιατί? Γιατί δίνει τόσο άρωμα από τους λυκίσκους στην μπύρα που όταν την πίνεις σχεδόν νιώθεις πως η μπύρα αφαιρεί το σμάλτο από τα δόντια σου! Έτσι λοιπόν, στη Ζυθογνωσία με καμάρι παρουσιάσαμε τις Σολο IPL και Σολο IPL Randallized.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Σολο…Your Cretan Craft Beer
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αλάγνι. Ηρακλείου
Τ.Κ.: 70300
ΤΗΛ: 2814001959
website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!