Μόλις 2 μέρες έχουν περάσει απο τον θλιβερό θάνατο του ιδρυτικού ηγέτη του συγκροτήματος Lemmy και με αυτό ως αφορμή είπα να παρουσιάσω την προσφορά τους στον ζύθο μιας και θα είναι το μόνο που θα απολαμβάνουμε πλέον απο εκείνους (εκτός την μουσική τους βεβαίως,βεβαίως) Έτσι η πιο θορυβώδης μπάντα του πλανήτη γιορτάζοντας τα 40 χρόνια ζωής της κυκλοφορεί άλλη μια μπύρα! Έρχεται λοιπόν η Motörhead Imperial Pale Lager να ταράξει τα νερά. Ο Mikkey Dee, ντράμερ των Motörhead, είχε δηλώσει:

Έχουμε παράξει κάποια ποτά και κάθε φορά θέλουμε να φτάνουμε στα άκρα. 
Με την Motörhead Imperial Pale Lager, φτιάξαμε μια πολύ καλή μπύρα! 
Οι οπαδοί μας θα λατρέψουν την νέα μπύρα μας, τόσο όσο εμείς!

Ο ζυθοποιός που ανέλαβε την παραγωγή της, Patrick Holmqvist, και ιδιοκτήτης της μονάδας παραγωγής, Nils Oscar Brewery, στο Nyköping, τόνισε:

Οι Motörhead είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της παιδικής μου ηλικίας, οπότε είναι περιττό να σας πω ότι άδραξα την ευκαιρία για να φτιάξω την μπύρα της μπάντας! Από την πρώτη συναυλία που βρέθηκα, στην Κοπεγχάγη το 1986, “δέθηκα” κατευθείαν με τον ήχο τους, τη συμπεριφορά τους και την απόλυτη άρνησή τους στο να συμβιβάζονται, οπότε τα στοιχεία αυτά τα κουβάλησα και στην εταιρεία μου. Η νέα τους μπύρα περιέχει αυτά τα συστατικά!



Οι θρύλοι του Heavy metal είχαν κυκλοφορήσει και την Bastards Lager, προσθέτοντας τότε μια μπύρα στο χαρτοφυλάκιό των οινοπνευματωδών τους ποτών. Είναι μια Lager, φρέσκια και φρουτώδης. Έχει έναν υπέροχο χαρακτήρα ελαφριάς βύνης και σκληρό τελείωμα. Δροσερή και ξεδιψαστική, μια μπύρα για κάθε στιγμή. Πήρε το όνομα της από το άλμπουμ της μπάντας, Bastards, του 1993 και προστέθηκε μετά την βότκα Motörhead και το πρόσφατο Shiraz Motörhead (να θυμίσουμε ότι οι πωλήσεις έφτασαν τις 250.000 μπουκάλια (!) που σημαίνει πως αν ήταν δίσκος, θα ήταν 6 φορές πλατινένιος) στα διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα της μπάντας. Ζυθοποιήθηκε από την Krönleins στη Σουηδία και στην αρχή μπορούσε κάποιος να την παραγγείλει από το Systembolaget, το Εθνικό κατάστημα ποτών της, εν αντίθεσή με σήμερα που την βρίσκουμε σε ενημερωμένες κάβες. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές μπάντες εκεί έξω που θα ήθελαν ένα εμπορικό σήμα αλκοόλ», δήλωσε η Sari Wilholm, συν-ιδρυτής της Σουηδικής Brands for Fans, ειδικοί προγραμματιστές για μάρκες αλκοόλ οι οποίοι κυκλοφόρησαν επίσης το Reign in blood ένα Καλιφορνικέζικο Cabernet Sauvignon των Slayer. Ο επιρρεπής στις δηλώσεις Mikkey Dee είχε εκφράσει ότι:
Δεν είσαι ποτέ πολύ γέρος για rock ‘n’ roll και καλή παγωμένη μπύρα. 
Αυτά λειτουργούν πάντα καλά μαζί!


Αντίο Lemmy, υπήρξες παιδικό μου ίνδαλμα μεταξύ άλλων...
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!