Το περασμένο Σάββατο (14/11) βραδάκι μετά από την γιορτή του κολλητού Φιλίππου είχα σκοπό να παρευρεθώ και σε μια ακόμη. Έχοντας μαζί την σύζυγο (όπου συμμερίζεται αρκετά το πάθος μου για την μπύρα) αλλά και τον μόλις 4,5 μηνών γιο μας (από νωρίς στα κόλπα...) βρεθήκαμε στον γνωστό μας Κούκο για ένα πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα ευφυές event! Το μαγαζί ως συνήθως γεμάτο και σε ρυθμούς SKA και PUNK. Το μενού περιελάμβανε Brew-shap, δηλαδή ανταλλαγή σπιτικών μπυρών. Η παρέα των homebrewers είχε πιάσει από νωρίς τα πόστα στο μέσα μεγάλο τραπέζι (για όσους έχουν πάει) και απολάμβανε κάποιες νέες αφίξεις που εμφανίστηκαν λόγο σκηνικού. Παρεπιπτώντος η γκάμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων Nogne και βαρελάκι Mikkeller όπου και τίμησα (εξαιρετικό!!!). Για καλή μας τύχη ο φίλος Γιώργος Γκαιφύλλης μας παραχώρησε θέση στο τραπέζι του (πραγματικά ευχαριστώ γιατί ήταν σωτήριο). 

Ο σκοπός ήταν να μαζευτούμε φέρνοντας τα δικά μας μπουκάλια από σπιτική μπύρα ανεξαρτήτως τρόπου παρασκευής και φεύγοντας να πάρουμε σαν επιστροφή ίσης ποσότητας καλούδια άλλον. Στάνταρ ο πιο άπειρος homebrewer από όλους (ακόμα στα kit) έφερα τα 8 τελευταία μπουκαλάκια από μια Blonde Lager που είχαμε φτιάξει το καλοκαίρι. (Δεσμεύομαι πάντως σε μελλοντική μάζωξη σε κάτι ποιοτικότερο). Έδινες λοιπόν τα δικά σου και είχες να διαλέξεις από μια πλούσια και πολυποίκιλη λίστα, δημιουργίες φίλων που διοχετεύουν την λατρεία τους για την μπύρα μέσα σε ένα μπουκάλι! Πραγματικά εντυπωσιακό! Πήρα λοιπόν 8 εμπνεύσεις διαφόρων ειδών τις οποίες άρχισα να απολαμβάνω απο προχθές κιόλας. Ήδη υπάρχει το ανάλογο γκρουπ όπου σχολιάζουμε το πως μας φάνηκε η κάθε μία. Κλείνοντας να τονίσω ότι την ιδέα την είχαν τα παιδιά απο το Alebox.gr και την βρήκα φανταστική και πανέξυπνη! Σε μια βραδιά μπυροποσίας μαζευτήκαμε φίλοι της μπύρας, ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες, συνταγές και έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε ο ένας τον κόπο του άλλου. Αυτό θα μπορούσε να ήταν και ο ορισμός της οικοζυθοποιίας! Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες παρεμφερή εκδηλώσεις. Ως τότε ας αρχίσω να αποστειρώνω......

Τα τρόπαια!!!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!