Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ) με την υποστήριξη της Siris Microbrewery  και του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης υπό την αιγίδα του. Ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί και διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες του BJCP και το είδος μπύρας που θα παραχθεί θα είναι Smoked Amber Ale, όπως αυτή ορίζεται σύμφωνα με την κατηγορία 32 (SMOKED BEER) εμπεριέχοντας και τις δύο υποκατηγορίες, βασιζόμενη στα γενικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας 19A (AMBER ALE). Η μόνη διαφοροποίηση από το στιλ είναι στα IBU, όπου η μέγιστη τιμή θα περιορίζεται στα 30 IBU. 

Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και οι ερασιτέχνες ζυθοποιοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή, παρασκευάζουν Smoked Amber Ale μανιωδώς. Προκειμένου να δοθεί χρόνος στους ερασιτέχνες ζυθοποιούς να προετοιμαστούν κατάλληλα, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των συμμετοχών την 27η Νοεμβρίου 2015. Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε κάτοικος Ελλάδας και Κύπρου, όπως επίσης Έλληνες και Κύπριοι κάτοικοι εξωτερικού. Στο διαγωνισμό δε θα γίνονται δεκτές μπύρες που δημιουργήθηκαν με τη μέθοδο beerkit και extract. Ερασιτέχνες που ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο αυτό γίνονται δεκτοί, όμως επίσης συμμετοχές που έγιναν με επαγγελματικό εξοπλισμό ζυθοποιείου.

Ο πρώτος γύρος αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα οργανοληπτικών δοκιμών του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και από αυτόν θα προκύψουν οι 10 επικρατέστερες συνταγές που θα αξιολογηθούν στη συνέχεια από πενταμελές πάνελ κριτών. Ο τελικός γύρος αξιολόγησης, η ανάδειξη των τριών καλύτερων συνταγών, καθώς και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 16.00 στο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου. Η Siris Microbrewery θα επιβραβεύσει την πρώτη συνταγή με χρηματικό έπαθλο, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει στη ζυθοποίηση και τη διάθεσή της στην Ελληνική αγορά. Αναλυτικότερα:

ΗΜΕΡΑ 1η
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 10:00 με 15:00
Στην αίθουσα οργανοληπτικών δοκιμών του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας θα γίνει αξιολόγηση δειγμάτων που θα αποστείλουν οι διαγωνιζόμενοι. Η αξιολόγηση θα είναι ανοιχτή μόνο για τους συμμετέχοντες, για τα μέλη του συλλόγου και για τους δημοσιογράφους.

ΗΜΕΡΑ 2η
- Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 10:00 με 13:00
Στην αίθουσα οργανοληπτικών δοκιμών του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας θα γίνει αξιολόγηση δειγμάτων που θα αποστείλουν οι διαγωνιζόμενοι. Η αξιολόγηση θα είναι ανοιχτή μόνο για τους συμμετέχοντες, για τα μέλη του συλλόγου και για τους δημοσιογράφους.
- Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 16:00 με 18:00
Στο ΚΥΒΕ Δήμου Περιστερίου θα γίνει η αξιολόγηση των 10 επικρατέστερων μπυρών από επιλεγμένο πάνελ κριτών όπου θα βγουν οι τρεις πρώτες οι οποίες θα βραβευθούν.

Τη διαδικασία αυτή μπορεί να την παρακολουθήσει το κοινό. Θα ακολουθήσει ένα μικρό διάλειμμα και κατόπιν θα γίνει παρουσίαση του συλλόγου, ομιλία της εκπροσώπου της Siris, ομιλία εκπροσώπου των ΤΕΙ, απονομή αναμνηστικών στους κριτές και βράβευση των νικητών του διαγωνισμού.

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!