Septem Monday's Pilsner
Ελαφρώς γλυκιά γεύση, με διακριτική παρουσία βύνης και δροσιστική οξύτητα και πικράδα, που αναδεικνύουν την έντονα αρωματική επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα λουλουδιών, καραμέλας και μελιού.
Βύνη: Pilsner Malt, Munich Malt, Crystal Malt
Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος των γερμανικών ποικιλιών Northern Brewer και Perle και του Νεοζηλανδέζικου Motueca
Ζύμες: Βυθοζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 9-12ο C, ωρίμανση 6 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 5% vol
Βαθμοί Πικράδας: 27 IBU

Septem Thursday's Red Ale
Ανήκει στην κατηγορία των Irish Red Ale, με χρώμα κόκκινο-καφέ, με μετριοπαθή γλυκύτητα, γεύση καραμέλας, διακριτικό άρωμα λυκίσκου, ήπιο πικρό τελείωμα.
Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Melanoidin Malt, Crystal Malt
Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος δύο πολύ αρωματικών ποικιλιών με χαμηλό βαθμό πικράδας, του αμερικάνικου Cascade και του αγγλικού Fuggles
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 18-20ο C, ωρίμανση 4 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 5% vol
Βαθμοί Πικράδας: 23 IBU

Septem Friday's Pale Ale
Ελαφρώς γλυκιά γεύση, με λιπαρό, ισορροπημένο στόμα και μεγάλης διάρκειας επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών και μαρμελάδας σε φόντο μπαχαρικών και λουλουδιών του λυκίσκου Nelson Sauvin.
Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Crystal Malt
Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος δύο πολύ αρωματικών ποικιλιών, του τσέχικου Saaz και του εξωτικού Νεοζηλανδέζικου Nelson Sauvin, που έχει το χαρακτηριστικό άρωμα του Sauvignon Blanc
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 18-20ο C, ωρίμανση 4 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 4,7% vol
Βαθμοί Πικράδας: 31 IBU

Septem Saturday's Porter
Η Septem Seasonal Winter Porter είναι μαύρη μπύρα με 5,5% αλκοόλη, καφέ ανταύγειες και κρεμώδη αφρό, που παράγεται από πέντε διαφορετικούς τύπους βύνης και ολόκληρο λυκίσκο της ποικιλίας Fuggles. Χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα πικρής σοκολάτας, φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και φουντουκιού. Ο εγγλέζικος λυκίσκος Fuggles συνεισφέρει στο απαλό ευχάριστο τελείωμα και στη διακριτική πικράδα που αναδεικνύει την έντονα αρωματική επίγευση.
Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Munich Malt, Crystal Malt, Coffee Malt, Chocolate Malt
Λυκίσκος: Single Hop Beer, ολόκληρος αγγλικός λυκίσκος Fuggles
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 18-20ο C, ωρίμανση 4 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 5,5% vol
Βαθμοί Πικράδας: 30 IBU

Septem Sunday's Honey Golden Ale
Ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Styrian Golding & Tettnanger, χρήση μελιού ανθέων, ζύμωση στους 18° C και επαναζύμωση στην δεξαμενή...
Βύνη: Pilsner Malt, Pale Ale Malt, Crystal Malt
Λυκίσκος: Ολόκληρος λυκίσκος του Σλοβένικου Styrian Golding & και του Γερμανικού Tettnanger
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, Πρώτη ζύμωση σε θερμοκρασία 16 – 18ο C, επαναζύμωση σε δεξαμενή και ωρίμανση 5 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Μέλι: Ελληνικό μέλι ανθέων
Αλκοόλη: 6,5% vol
Βαθμοί Πικράδας: 27 IBU






Septem Citra I.P.A
Φρέσκια, μη παστεριωμένη, αφιλτράριστη μπύρα. Βασισμένη στην βραβευμένη συνταγή του Παναγιώτη Τσιώρου, νικητή του πρώτου Ελληνικού Διαγωνισμού Homebrewing, κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013 η Septem Citra India Pale Ale, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον νικητή και αποτελεί το δεύτερο μέλος της νέας σειράς Septem’s Hobby Hoppy Series. Χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα κίτρου, lime, λίτσι και elderberries (κουφοξυλιάς). Οι 6,5% αλκοολικοί βαθμοί και οι 65 βαθμοί πικράδας, καλύπτονται αριστουργηματικά από το πλούσιο σώμα και τη μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα lime και κίτρου τυπικά του αμερικάνικου λυκίσκου CITRA.
Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Pilsner Malt, Munich malt, Amber malt
Λυκίσκος: Ολόκληρα άνθη της αμερικάνικης ποικιλίας Citra
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, ζύμωση σε θερμοκρασία 18ο C και ωρίμανση 6 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 6,50% vol
Βαθμοί Πικράδας: 65 ΙBU
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10 – 12ο C

Septem A.C.E.
Χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα πορτοκαλιού, περγαμόντου, κίτρου και lime. Γλυκιά στη γεύση, με πλούσιο εκχύλισμα, όπου “καλύπτεται” ιδανικά η υψηλή αλκόολη, και ισορροπημένη πικράδα. Επίγευση μεγάλης διάρκειας όπου κυριαρχούν τα αρώματα περγαμόντου και πορτοκαλιού
Βύνη: Marris Otter Pale Malt, Amber Malt, Crystal Malt
Λυκίσκος: Ολόκληρα άνθη των ποικιλιών Amarillo, Centennial και Eldorado (US)
Ζύμες: Αφροζύμωτες μαγιές, πρώτη ζύμωση σε θερμοκρασία 18ο C και ωρίμανση 8 εβδομάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες
Αλκοόλη: 8,20% vol
Βαθμοί Πικράδας: 100 ΙBU

Septem Wet Hop
Αμερικάνικου τύπου pale ale, που χρησιμοποιεί λυκίσκο cascade, αλλά καλλιεργημένο από την Septem στην Εύβοια. Η πρώτη Ελληνική μπύρα με Ελληνικό Λυκίσκο, έχει λαμπερό, χάλκινο χρώμα, έντονα αρώματα και πικρή επίγευση. Κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Septem 8η μέρα IPA
Η 'μόνιμη" IPA της Septem προστέθηκε στις μπύρες της μικροζυθοποιίας και θα παράγεται όλο το χρόνο. Μια κλασσική IPA που χρησιμοποιεί 3 είδη λυκίσκου mosaic, citra και simcoe που δίνουν τον αρωματικό αλλά και γευστικό χαρακτήρα της μπύρας. Ανοιχτόχρωμο χαλκό θυμίζει το χρώμα της, μυρωδιές εσπεριδοειδών αλλά και ροδάκινου, στόμα γεμάτο από γρασίδι και κωνοφόρα και μακριά επίγευση και πικράδα.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!