Τις περισσότερες φορές το αλκοόλ δεν είναι καλός σύμβουλος, ωστόσο, σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες, συγκεκριμένη ποσότητα μπορεί να οδηγήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων αυξάνοντας τη δημιουργικότητα. Ζυθοποιία της Δανίας εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιστημονική γνώση και παρασκεύασε μια μπύρα που, όπως λέει, οξύνει την εγκεφαλική λειτουργία. Η συνταγή της βασίστηκε στην έρευνα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Τζένιφερ Γουίλεϊ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος παράγει το μάξιμουμ της δημιουργικής σκέψης του με επίπεδο αλκοόλ της τάξης του 0,075% στον οργανισμό του.

Σε αυτή τη νοητική κατάσταση είναι κανείς πιο αποτελεσματικός στην επίλυση προβλημάτων, πιο εφευρετικός και γενικότερα πιο δημιουργικός στη σκέψη. Η εταιρία μάρκετινγκ CP+B της Κοπεγχάγης, σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Rocker Brewing, δημιούργησε την μπύρα με την ονομασία «The Problem Solver», που επιτρέπει στον μέσο άνθρωπο να επιτύχει το επιθυμητό 0,075% επίπεδο αλκοόλης. Χάρη στην ετικέτα που υπάρχει πάνω στο μπουκάλι της μπορεί κανείς να υπολογίσει την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσει προκειμένου να βρεθεί στο μάξιμουμ της δημιουργικότητάς του, βάσει του σωματικού βάρους του.

«Η μπύρα The Problem Solver ανήκει στην οικογένεια των IPA (India Pale Ale) και έχει παρασκευαστεί έτσι ώστε να διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, αλλά και τους νευρώνες του εγκεφάλου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, τονίζοντας ωστόσο ότι αν ξεπεράσει κανείς τη συνιστώμενη κατανάλωση, το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει από αυτό μιας οποιασδήποτε άλλης μπύρας.

Εξαιρετική ιδέα, σαφώς, η οποία, ωστόσο μας φέρνει αντιμέτωπους με το εξής σημαντικό ζήτημα: Πώς θα μπορέσουμε να την προμηθευτούμε, αφού προς το παρόν, η Problem Solver διανέμεται αποκλειστικά στην Κοπεγχάγη και ειδικότερα στα γραφεία της CP+B, καθώς επίσης και σε μια τοπική παμπ.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!