Η Ζυθοποιία
Η Φώτος Φωτιάδης Breweries Ltd είναι μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες ζυθοποιίας στο νησί (η άλλη είναι η ΚΕΟ PLC), που λειτουργεί ένα τελευταίας τεχνολογίας Ζυθοποιείο που θα μπορούσε κάλλιστα να καταταχτεί μεταξύ των πιο τεχνολογικά προηγμένων με βάση τα διεθνή πρότυπα. Ήταν η πρώτη εταιρία με άδεια για παραγωγή Carlsberg εκτός Δανίας.Η εταιρεία διαμορφώθηκε επίσημα το 1963 και μερικά χρόνια αργότερα ανέλαβε την επιχείρηση του Μ Χ. Πλατάνι & Co Ltd, στην οποία ανήκει το παλαιότερο ζυθοποιείο στην Κύπρο το ΑΕΤΟΣ. Το 1968, στην εταιρεία χορηγήθηκε η άδεια για την παραγωγή μπύρας Carlsberg στη Κύπρο και ταυτόχρονα η γραμμή παραγωγής μπύρας Leon τερματίστηκε, μόνο για να ξεκίνησε εκ νέου τέσσερις δεκαετίες αργότερα με μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, η εταιρεία παρήγαγε την μπύρα Carlsberg με μεγάλη επιτυχία και μερίδιο αγοράς πάνω από 50%. Μαζί με την μπύρα Λεόν, η Ζυθοποιία Φωτιάδης κατέχει σήμερα σχεδόν το 60% της τοπικής αγοράς μπύρας. Η Ζυθοποιία Φωτιάδης υπερηφανεύεται για την αφοσίωσή της στην ποιότητα ένα χαρακτηριστικό που ανταμείβονται αρχικά το 1997, όταν κατατάχτηκε στην κορυφή της κατάταξης των ζυθοποιείων της Carlsberg. Η επιτυχία αυτή επαναλήφθηκε και πάλι για δύο διαδοχικά έτη 2005 και 2006, μια αναγνώριση για την αφοσίωση της εταιρείας στην παραγωγή ποιότητας μπύρα Carlsberg. Από το 1998, η παραγωγή μπύρας τόσο για την Κυπριακή όσο και την Ελληνική αγορά πραγματοποιείται στο ζυθοποιείο της εταιρείας στη Λευκωσία. Οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν το 2000 και συνέβαλαν στην αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 50 εκατομμύρια λίτρα.


Οι Μπύρες

Carlsberg
Είναι η Νο1 σε πωλήσεις μπύρα στην Κύπρο και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες μπύρας σε όλο τον κόσμο. Από το 1969, η Carlsberg παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται στην Κύπρο από το Φώτος Φωτιάδης Breweries Ltd. Οι παραδοσιακά, υψηλής ποιότητας φιλοσοφία ζυθοποιίας έχει κάνει την μπύρα Carlsberg πιθανότατα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο είναι το ίδιο σημαντική σήμερα όσο ήταν πριν από 160 χρόνια πριν, όταν ο Carl Jacobsen παρήγαγε το πρώτο βαρέλι στην Κοπεγχάγη.

Μπύρα ΛΕΩΝ
Είναι μια άριστης ποιότητας μπύρα που παρασκευάζεται με πολύ υψηλής ποιότητας πρώτων υλών, όπως και μπύρα Carlsberg παρασκευάζεται μα βάση το γνωστό νόμο γερμανικής καθαρότητας (Reinheitsgebot). Τρεις τύποι από τα υψηλότερα ποιοτικά malts που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της ΛΕΩΝ - κριθάρι, σκούρο ψητό κριθάρι και καραμελωμένα malts όλα αναμειγνύονται σύμφωνα με τη συνταγή ΛΕΩΝ ούτως ώστε να παρέχει τη γλυκύτητα της βύνης μέχρι το τελικό προϊόν.

Krauzer Bräu
Έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μεγάλης μπύρας, προσφέροντας μια πλήρη, πλούσια γεύση που είναι αρκετά ισορροπημένη. Με χάλκινο χρώμα και παχύ λευκό αφρό. Ελαφρό άρωμα που φέρει το καβούρντισμα της  βύνης στη μύτη. Η γλυκύτητα της βύνη συνεχίζει μέσα από την γεύση από την πρώτη γουλιά.




Μεταφρασμένη αναδημοσίευση από Cyprus Beer Maniacs
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!