ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Κατά την αντιστοίχιση μπύρας με ζυμαρικά, ουσιαστικά προσπαθούμε να ταιριάξουμε την μπύρα με την σάλτσα, καθώς η βάση των ζυμαρικών γίνεται με τα ίδια συστατικά πάντα κάτι που δεν δημιουργεί μεγάλη γευστική γκάμα. Η μαγιά της μπύρας θα αναδείξει την υφή των ζυμαρικών, παρόλα αυτά μπορούμε με τα διαφορετικά είδη μπύρας να ''παίξουμε'' στο ευρύ φάσμα των σαλτσών.
  • Για μια τυπική σάλτσα ντομάτας που έχει ισορροπία μεταξύ ελαφρών και έντονων γεύσεων, μια εξίσου ισορροπημένη μπύρα είναι η καταλληλότερη, όπως μια Amber Ale. Ο λυκίσκος μιας Amber Ale μέσω της οξύτητα της ντομάτας και την ελαφρά γλυκύτητα της μπύρας αναδεικνύει τη λεπτή γλυκύτητα της σάλτσας. 
  • Μια πικάντικη, με βάση το κρέας σάλτσα ντομάτας ζευγαρώνει καλύτερα με μια India Pale Ale. Οι επιπλέον λυκίσκοι της IPA είναι σε θέση να καλύψουν τα μπαχαρικά και τα κρέατα που εμφανίζονται στη σάλτσα, με ταυτόχρονη ευχαρίστηση της παλέτας σας.
  • Η σάλτσα πέστο γίνεται με ισχυρά βότανα και ταιριάζει καλύτερα με μια Belgian ale. Τα βότανα και τα μπαχαρικά της Belgian ale ταιριάζουν με το άρωμα του πέστο. Η ελαφρά γλυκύτητα της ale ενισχύει τις γεύσεις από τα λαχανικά στη σάλτσα. 
  • Η σάλτσα Alfredo έχει μια πλούσια και κρεμώδη υφή που είναι καλύτερα να συνδυαζεται με μια Stout. Οι Stouts είναι ένα από τα βαρύτερα είδη μπύρας και συμβαδίζει καλύτερα με την πλούσια σάλτσα Alfredo. Μια oatmeal stout θα ταιριάξει όμορφα καθώς η ελαφριά γλυκύτητα της μπύρας θα τονίσει την κρεμώδη υφή της σάλτσας.
ΠΙΤΣΑ
Η μπύρα με την πίτσα είναι από τις αγαπημένες επιλογές του κόσμου και στον συνδυασμό αυτόν δεν δίνεται συνήθως πολλή σκέψη. Η επιλογή των σωστών μπυρών ώστε να ταιριάξουν με διαφορετικές πίτσες μπορεί να ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε πώς.
  • Μια κλασική πίτσα marguerita είναι ελαφριά στη γεύση και εναρμονίζει καλύτερα με τις Pilsners που είναι επίσης ελαφριές, ώστε να μην εξουδετερώνονται τα συστατικά της πίτσας. Η γεύση του λυκίσκου μιας Amber Ale είναι επίσης ιδανική για να συμπληρώσει την υφή της κρούστας και να καλύψει την οξύτητα της σάλτσας ντομάτας.
  • Οι παραδοσιακές πίτσες πεπερόνι ''πηγαίνουν '' καλύτερα σε συνδυασμό με μια ΙΡΑ για να καθαρίσει την παλέτα των αλμυρών, λιπαρών γεύσεων αλλά και στην εξισορρόπηση των μπαχαρικά στη σάλτσα. Με την ΙΡΑ συνδέουμε καλύτερα την πυκνή κρούστα και τα βαρύτερα συστατικά του πεπερόνι στην πίτσα.
  • Πίτσες με μπέικον και ανανά ενδεικνύονται καλύτερα με τις Lager και τις Brown Ale. Η βύνη μιας Lager τονίζει τη γλυκύτητα του ανανά, ενώ η αλμύρα του μπέικον αντιπαραβάλλεται στις καραμελωμένες αποχρώσεις της Brown Ale.
Μετάφραση από: The Beer Store
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!