Οι δημοφιλέστερες σε πωλήσεις μπύρες ανά την υφήλιο

Ταξιδεύοντας στην υφήλιο θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές για το τι θεωρείται καλό η τουλάχιστον γευστικά αποδεκτό όσο αναφορά την αγαπημένη μας μπύρα! Ξεκινώντας απο τις Η.Π.Α. διαπιστώνεται μια προτίμηση στα ελαφριά όπως η Bud Light (και άλλα τέτοια νερουλά) αλλά βορειότερα στα σύνορα με τον Καναδά προτιμάται η βαρύτερη Budweiser! Στο νοτιότερο Μεξικό μεσουρανεί φυσικά η Corona ενώ στην Κίνα η Snow. Η Ινδία στηρίζει Kingfisher ενώ η Βραζιλία δροσίζεται με την Pilsner Skol, και περνώντας τον ωκεανό στην Αυστραλία με την Victoria Bitter.
Η βιομηχανία ποτών Vinepair μέσω της ιστοσελίδας της, μας αποκαλύπτει στοιχεία από την εταιρεία ερευνών αγοράς Euromonitor και εταιρικών εκθέσεων από εταιρείες μπύρας σε όλο τον κόσμο για να καταλήξει σε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς μπύρες, όπως μετράται από το μερίδιο αγοράς. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, δημιούργησε ένα χάρτη, ο οποίος δίνει μια εκπληκτική εικόνα των προτιμήσεων μπύρας σε όλο τον κόσμο.

Αρχίζοντας απο την Βόρεια και Κεντρική Αμερική, οι αγαπημένες κυμαίνονται από τις γνωστές μάρκες που αναφέρονται παραπάνω σε λιγότερο γνωστές μπύρες όπως η Gallo, η οποία είναι η αγαπημένη της Γουατεμάλα, και της Imperial, που οι Κοσταρικανοί αγοράζουν πιο συχνά.


Στη Νότια Αμερική, ορισμένες χώρες προτιμούν τις τοπικές μπύρες τους. Η Polar, η αγαπημένη της Βενεζουέλας, που παρασκευάζεται στην εγχώρια αγορά. Η Quilmes, της Αργεντινής καλύτερη επιλογή, ιδρύθηκε αρχικά στη χώρα, αν και λειτουργεί τώρα στο Λουξεμβούργο και διαθέτει εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Η Παραγουάη, εν τω μεταξύ, πίνει μπύρα Brahma, που ουσιαστικά είναι Βραζιλιάνικη!


Στην Ευρώπη, οι προτιμήσεις μπύρας τείνουν να μένουν πιστά στα τοπικά ζυθοποιία κάθε χώρας. Οι Γάλλοι προτιμούν Kronenbourg 1664, η οποία ανήκει στον Δανέζικο όμιλο Carlsberg, αλλά παρασκευάζεται στο Strassbourg, της Γαλλία. Στην Ιρλανδία, αποκλειστικά η τοπική Guinness. Στις Κάτω Χώρες, είναι η Heineken. Στην Ιταλία, η Birra Moretti. Και στην Ισπανία η Cruzcampo.


Στην Αφρική, οι προτιμήσεις περιλαμβάνουν την Tango στην Αλγερία (η οποία, αν και ήταν αρχικά Αλγερινή, έγινε ιδιοκτησία της Heineken από το 2008), η μπύρα Star στη Νιγηρία, και η μαύρη Carling, η οποία κατάγεται από τον Καναδά και ανήκει στον παγκόσμιο κολοσσό της SABMiller, είναι πλέον νούμερο ένα της Νότιας Αφρικής.


Στη Μέση Ανατολή, δημοφιλείς μάρκες κυμαίνονται από το Gold Star του Ισραήλ, στην Moussy της Σαουδικής Αραβίας, την Efes στην Τουρκία, και την Delster Classic στο Ιράν, μια ελαφριά μπύρα που, σύμφωνα με το Euromonitor, "ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των ιρανικών καταναλωτών και αποτελεί συνώνυμο της μπύρας χωρίς αλκοόλ''.


Στην Ασία, οι τοπικές μπύρες βασιλεύουν. Στην Ρωσία αρέσει η τοπική Baltika. Όπως προαναφέρθηκε, η Κίνα και η Ινδία προτιμούν Snow και Kingfisher, αντίστοιχα. Οι Ιάπωνες αρέσκονται με την Asahi. Η Ταϊλάνδη αγαπά τόσο την Singha όσο και την Chang. Και τέλος η Ινδονησία πίνει μπύρα Bintang, η οποία γίνεται σε τοπικό επίπεδο, αλλά ανήκει στην Heineken.


Τελειώνοντας με την Ωκεανία, οι μπύρες της επιλογής τους περιλαμβάνουν την Victoria Bitter στην Αυστραλία και Lion Red στη Νέα Ζηλανδία.



Σε όλο τον κόσμο λοιπόν, οι προτιμήσεις ποικίλουν. Οι άνθρωποι, επίσης, ως επί το πλείστον, έχουν την τάση να αγαπούν τις ελαφρύτερες, λιγότερο αλκοολούχες επιλογές. Αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από όλες αυτές τις διαφορετικές μάρκες. Μερικές από αυτές μπορεί να προέρχονται από περιφερειακές ζυθοποιίες, αλλά δυστυχώς ανήκουν σε εταιρείες κολοσσούς που εδρεύουν σε τοπικό επίπεδο. Έτσι πολλοί από αυτούς λειτουργούν σε μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες μπύρας στον κόσμο, την Anheuser-Busch InBev και την SABMiller. Η Anheuser-Busch InBev, μετά από όλα, ελέγχει τεχνικά τις πιο δημοφιλείς μπύρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Παραγουάη, Μεξικό, και την Αργεντινή. Η εταιρεία κατέχει μεταξύ άλλων την πιο δημοφιλή μπύρα στην Κολομβία, τη Νότια Αφρική, το Περού, τον Ισημερινό.

Μετάφραση απο: Washingtonpost.com
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

1 comments:

  1. Πως φαίνεται ότι το άρθρο είναι από αμερικάνικη εφημερίδα.... καταρχάς δεν έχει τις καλύτερες τσέχικες μπύρες, και την Baltika που είναι από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας τη δείχνει στο Αζερμπαϊτζάν. Κλασσικοί muricans... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μας το σχολιο σας!