Διάφοροι λόγοι με οδήγησαν να γράψω αυτό το άρθρο-αφιέρωμα στις εισαγωγικές ζύθου στην χώρα μας. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι εταιρίες είναι υπεύθυνες στο να απολαμβάνουμε τις ''αλλοδαπές'' μπύρες που βρίσκουμε σε Μπυραρίες. κάβες κτλ έχοντας συνάψει συμφωνίες για λογαριασμό του καταναλωτικού κοινού της μπύρας και όχι μόνο. Να αναφέρω απλά ότι δεν συμπεριέλαβα τις Ελληνικές Ζυθοποιίες (Αθηναϊκή-Μύθος-ΕΖΑ κτλ) οι οποίες εισάγουν με την σειρά τους αξιόλογες μπύρες, για να μην πάρει μεγάλη έκταση το άρθρο. Επίσης λείπουν ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Trinity που ''ευθύνεται'' για την εμφάνιση των I-PIGS στην χώρα μας αλλά και το Hoppy Imports Co.  κυρίως λόγο μη επαρκών πληροφοριών αλλά και μη ετοιμότητας των ανάλογων e-shops. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι εισαγωγείς που δεν αναφέρω εδώ οι οποίοι προσθέτουν το ''λιθαράκι'' τους για να υπάρχει ποικιλία και επάρκεια επιλογών στον κόσμο που αγαπά και στηρίζει την ποιοτική μπύρα. Τονίζω ότι η σειρά εμφάνισης είναι εντελώς τυχαία και δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον πάρα μόνο την καλή πληροφόρηση των μπυρόφιλων! Διαβάστε λοιπόν μερικές σύντομες πληροφορίες και περιηγηθείτε στα website για περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΑΜΒΥΞ

Η Aμβυξ Α.Ε. είναι η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917, η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα διάσημες μάρκες ποτών, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων προϊόντων. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής στα προϊόντα τα οποία την εμπιστεύονται. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται σήμερα με ίσους όρους τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της, και να στοχεύει στη συνεχή της ανάπτυξη. Το Τμήμα Πωλήσεων της Άμβυξ καλύπτει όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.
ΕτικέτεςBODDINGTONS, BECK'S, BRAHMA, BUD, FRANZISKANER, HOEGAARDEN, LEFFE, LOWENBRAU, STELLA ARTOIS

Διεύθυνση: Κωσταντινουπόλεως 6, Αργυρούπολη 164 52
Τηλ. 210 96 92 260
website

ΜΑΣΟΚΩΣΤΑΣ

Η εταιρεία ΜΑΣΟΚΩΣΤΑΣ BROS Α.Ε. δραστηριοποιείται στο τομέα της εισαγωγής, αντιπροσώπευσης και διανομής premium brands μπύρας σε όλη την ελληνική αγορά.
Ειδικότερα, στο portfolio της εταιρείας συγκαταλέγονται:
 • Η εισαγωγή, εμπορία και διανομή της γερμανικής premium pils μπύρας Warsteiner
 • Η εισαγωγή, εμπορία και διανομή των γερμανικών μπυρών Konig Ludwig HefeWeiss και Konig Ludwig Dunkel Weiss, οι οποίες παράγονται από βύνη σιταριού
 • Η αντιπροσώπευση, εμπορία και διανομή της ελληνικής μπύρας Magnus Magister από την Ρόδο
 • Επίσης, η εμπορία και διανομή χυμών, αναψυκτικών και άλλων ειδών
Διεύθυνση: Λεωφόρος Γαλατσίου 32 & Ψυχάρη 5, 11141
Τηλ.210 2400928

OK ATHENS

Η εταιρία OK Athens ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο των ποτών το 1989. Η δυναμική της εταιρίας αναπτύχθηκε περαιτέρω το 1992, αποκτώντας την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα δημοφιλών και εκλεκτών μπυρών παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό στράφηκε στις χώρες με παράδοση στην παραγωγή μπύρας, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία, ανάμεσα σε άλλες. Με την πάροδο των χρόνων η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στην αγορά των ciders και RTDs. Το αποτέλεσμα ήταν να καθιερώσει στην ελληνική αγορά αλκοολούχων ποτών μια σειρά από μάρκες, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν υψηλά ποιοτικά στάνταρντ. Η αποδοχή των προϊόντων από την αγορά και η καταξίωση της εταιρίας, η οποία ταύτισε το όνομά της με την ποιότητα, αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση ότι η OK Athens έχει δημιουργήσει σήμερα τη δική της παράδοση στην Ελληνική αγορά ποτών και ιδιαίτερα της εισαγόμενης μπύρας διαθέτοντας πάνω από 25 καταξιωμένες μάρκες. Ανάμεσα στις κυριότερες μάρκες που αντιπροσωπεύονται από την εταιρία βρίσκονται οι Pilsner Urquell, Veltins, Miller Genuine Draft, Kronenbourg 1664, Newcastle Brown Ale, Grimbergen, Hertog Jan, Diebel’s, Strongbow, Woodpecker, Magner’s και WKD.

ΔιεύθυνσηΛ.Ποσειδώνος 41, Π.Φάληρο, 17561
Τηλ.210.9883361 / 210.9883362
website

UNIBRAU HELLAS

Η εταιρία UNIBRAU HELLAS, εξειδικεύεται στον τομέα εισαγωγών ζύθου. Η εμπειρία έχει διδάξει ότι το ελληνικό αγοραστικό κοινό ανταποκρίνεται σε προϊόντα ποιότητας και χαμηλών τιμών. Στόχος της λοιπόν είναι να εισάγει μπύρες απ’όλο τον κόσμο με πρώτο γνώμονα την ποιότητα. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, έχει ως κύρια δραστηριότητά της την εισαγωγή και το εμπόριο ποιοτικής – αλλά όχι απαραίτητα ακριβής - μπύρας στην Ελληνική αγορά. Βρίσκεται στη θέση να εκπροσωπεί πολλά μεγάλα, αλλά και μικρά ζυθοποιεία του εξωτερικού, ως αποκλειστικοί εισαγωγείς τους στην Ελλάδα, όπως:
Στην Αγγλία, με μερικά από τα πιο διάσημα ζυθοποιεία, όπως τα FULLER, SMITH & TURNER, WYCHWOOD, WELL’S & YOUNGS και ROBINSONS, ενώ στη Σκωτία με την εκπληκτική BREWDOG. Στο Βέλγιο, με πολύ σημαντικές συνεργασίες με τη CORSENDONK, την CASTLE BREWERY (Van Honsebrouck), το ζυθοποιείο STERKENS και την A’ CHOUFFE. Από τη Γερμανία, εισάγει τα προϊόντα της AUGUSTINER BRAU, εκπροσωπει τη SCHLENKERLA RAUCHBIER και τα ζυθοποιεία της KULMBACHER και MONCHSHOF και διανέμει τις μοναστηριακές μπύρες από τα KLOSTER SCHEYERN και KLOSTER ANDECHS. Στην Τσεχία συνεργάζεται με το ζυθοποιείο της SAMSON 1795 BUDWEISER, ενώ  καταπληκτικά  ciders έρχονται κατευθείαν από το μεγάλο ζυθοποιείο της SAKU στην Εσθονία. Για του λάτρεις της rock/metal μουσικής εισάγει σε αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά τις μπύρες των συγκροτημάτων IRON MAIDEN, MOTORHEAD και AC/DC! Τέλος, από το 2012 και ύστερα, παράγει τις δικές της  Ελληνικές μπύρες, της σειράς Alexander the Great beers.

ΔιεύθυνσηΑριστοτέλους 79 & Αριστείδου, Γέρακας, 15344
Τηλ. 2106654062
website

TYROLINO

Η Εταιρία ''TYROLINO'' ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ιδρύθηκε το 1980 ξεκινώντας με εισαγωγές τροφίμων / ποτών από χώρες της Ευρώπης. Στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της μπύρας το 1994 έχοντας ως στόχο τη σταθερή ανοδική πορεία. Χώρα προέλευσης η Τσεχία, με μεγάλη παράδοση στην μπύρα, και σύμμαχος μας η άριστη ποιότητα. Η μεγάλη αποδοχή της Τσέχικης μπύρας στην Ελληνική αγορά και το ενδιαφέρον του κόσμου να γνωρίσει διάφορες μάρκες της χώρας αυτής την οδήγησε να εισάγει και να διαθέτει αυτή τη στιγμή μεγάλη ποικιλία όλων των τύπων μπύρας όπως: premium / lager / pils / weizenbier / μαύρες / κόκκινες / καστανές / καπνιστές / μοναστηριακές / με γεύσεις φρούτων / χωρίς αλκοόλ και χωρίς παστερίωση, σε draft 20 διαφορετικούς τύπους βαρελιών και σε μπουκάλι 70 διαφορετικές ετικέτες που διανέμονται από την εταιρία μας στην αγορά. Η άριστη ποιότητα, οι μακροχρόνιες συνεργασίες, η καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση και η τεχνική υποστήριξη είναι οι σταθερές βάσεις πάνω στις οποίες βαδίζει η εταιρεία. Συνεργάζεται με εταιρείες, όπως με την Primator, τη Bernard, τη Zubr, Salitos από τον Παναμά και της Σκωτσέζικης Brewdog

Διεύθυνση: Αμφιπόλεως 17, Κ. Τούμπα-Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο / Fax: 2310 933 725
website
BILLIAS BEER IMPORT

Όλα άρχισαν από την αγάπη για την μπύρα. Όντας ήδη δραστηριοποιημένη για χρόνια στον χώρο των ποτών, ξεκίνησε το 1997 με την αποκλειστική αντιπροσώπευση του οίκου Warsteiner για την Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από αυτή την διαδικασία, γεννήθηκε το σχήμα «Billias - εισαγωγές ζύθου» και μέχρι τώρα εισάγει διάφορες ποικιλίες μπύρας, από πολύ διακεκριμένους οίκους της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Βελγίου, που συνολικά έχουν να επιδείξουν μια πολύ ενδιαφέρουσα παλέτα γεύσεων. Το ταξίδι αυτό, καθημερινά πλουτίζει σε γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες επιθυμεί να μοιραστεί μαζί με όλους τους φίλους της μπύρας.  
ΕτικέτεςWARSTEINER BREWERY-KONIG LUDWIG BREWERY-DINKELACKER/SCHWABENBRÄU-PRIMATOR BREWERY-ABBAYE DE LA RAMEE-DE HALVE MAAN BREWERY-BRASSERIE DU BOCQ-PAULANER BREWERY

ΔιεύθυνσηΒΙ.ΠΕ. Λάκκωμα Χαλκιδικής, 63080
Τηλ2399051186 - 88 -89

DEALS

Το πάθος για την γεύση υπήρξε η αφορμή για την ίδρυση της εταιρείας Deals ΑΕ το 1986. Εδώ και 25 χρόνια εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα γαστρονομικά προϊόντα στον κόσμο. Εκλεκτά κρασιά, ειδικές μπύρες. Με αφοσίωση στην παροχή ποιότητας η Deals προσφέρει μια συμπληρωματική γκάμα στον επαγγελματία αλλά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες στον καταναλωτή.

ΔιεύθυνσηΙωνίας 124, Αχαρναί, 136 71
Τηλ. 210 2321212
Ετικέτες

KAROULIAS

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που, ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια, την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές, ανάλογα με τις προσωπικές επιλογές και προτιμήσεις των καταναλωτών. Έτσι έχει σταδιακά δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο από φημισμένα διεθνή αλλά και κορυφαία ελληνικά σήματα, σε όλες τις κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, καθώς και μία σειρά επιλεγμένων ελληνικών οίνων υψηλής ποιότητας. H εταιρεία στεγάζεται σε υπερσύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Αγιο Στέφανο Αττικής, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. και κτίρια 19.000 τ.μ.,ενώ λειτουργεί και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη που καλύπτει τις ανάγκες της Βορείου Ελλάδας. Ο ετήσιος μικτός κύκλος εργασιών μας ανέρχεται σήμερα στα 115 εκ., ενώ το ανθρώπινο δυναμικό μας σε 95 εργαζομένους.

Διεύθυνση23ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, 14565
Τηλ. 214 6876200
website

KERMA HELLAS

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύει την μπύρα HB στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μάθετε τα πάντα για την εμβληματική γερμανική μπύρα Hofbrau Munchen, την ιστορία της, τον τρόπο παρασκευής της, τη γευστική της γκάμα. Συμμετέχετε στην κοινότητα των φίλων της HB Munchen και μοιραστείτε τις "εμbeerίες" σας στο forum. Δώστε παραγγελία στο e-shop και απολαύστε τις γεύσεις της Hofbrau Munchen στην άνεση του σπιτιού σας.

ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Δημοκρατίας 13, Ασπρόπυργος Αττικής
Τηλ. 210 5595206
website

BEVERAGE WORLD

Η εταιρία PT Beverage World Limited & ΣΙΑ ΕΕ ιδρύθηκε το 2005 με εμπορική δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ποτών. Είναι θυγατρική εταιρία του ομίλου εταιριών Φώτος Φωτιάδης, όμιλος με μεγάλη ιστορία στο χώρο παραγωγής και εμπορίας μπύρας, κρασιών, αναψυκτικών, οινοπνευματωδών και άλλων ποτών καθώς και στο χώρο του Real Estate και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Με επιτυχημένη πορεία από το έτος ίδρυσης της μέχρι και σήμερα, η PT Beverage World αναζητά και επιλέγει να εκπροσωπεί διεθνώς αναγνωρισμένα προϊόντα τα οποία διαθέτει στην Ελληνική αγορά.
 • 2005: Ίδρυση της PT Beverage World στην Αθήνα ως επίσημος διανομέας της μπύρας Carlsberg.
 • 2006: Γίνεται ο επίσημος εισαγωγέας του προϊόντος μπύρας CoronaExtra.
 • 2007: Η Corona Extra γίνεται η No#1 μπύρα εισαγωγής στην Ελλάδα, προσπερνώντας τον για μεγάλο διάστημα leader της κατηγορίας.
 • 2009: Παύση της διανομής της Carlsberg στην Ελλάδα.
 • 2011: Η συμφωνία για τη διανομή της Corona Extra τερματίζεται.
 • 2012: Η PT Beverage World προσθέτει στο portfolio της, την Ισπανική μπύρα San Miguel και τις Γερμανικές Bitburger, Konig και Benediktiner Weiss.
ΔιεύθυνσηΑττικής 55, Βριλήσσια, ΤΚ 152 35
Τηλ. 210 6857521

PORAVAS

Η εταιρεία ΠΟΡΑΒΑΣ Ο.Ε δραστηριοποιείται στο χώρο των εισαγωγών – εξαγωγών, τροφίμων και αλκοολούχων ποτών από τη Ρωσία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Λετονία και Λιθουανία και κατέχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση προϊόντων των παρακάτω εταιριών.
BALTIKA Brewery: Ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην Ευρώπη, Νο 1 σε πωλήσεις στη Ρωσία με βασικά προιόντα τις BALTIKA, COOLER, ARSENALNOE.
Żywiec Group: ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της Πολωνίας Ο ομiλος Żywiec είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπύρας στην Πολωνία και περιλαμβάνει της ζυθοποιίες Żywiec, Warka, Leżajsk.

ΔιεύθυνσηΜήτρου Λέκκα 8 Αχαρναί, 13674
Τηλ. 210 24 07 977
website


Το 2014, μια παρέα ατόμων με πραγματική αγάπη για την ποιοτική μπύρα αποφάσισε να ιδρύσει στα Χανιά Κρήτης την Crazy Rabbit. Αυτό που τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η θέληση να παρουσιάσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης μια εναλλακτική πρόταση για τη μπύρα, ξεφεύγοντας από τις καθιερωμένες macro-breweries.

Οι φιλοδοξίες σε αυτό το εγχείρημα συνοψίζονται κυρίως ως εξής:
 • Διάθεση μιας γκάμας ετικετών από micro-breweries, προσφέροντας μια ποιοτική πρόταση στην ευρύτερη περιοχή.
 • Διαπαιδαγώγηση μέσω σεμιναρίων και events, δίνοντας τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να έρθει σε επαφή και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας.
 • Στήριξη των εγχώριων micro-breweries.
ΔιεύθυνσηΑγία Άννα, Χανιά
Τηλ. 697 378 2733
facebook


Έχοντας ιδρυθεί το 2012 η Good Beer Hellas είναι η μόνη εισαγωγική που επικεντρώθηκε και αφιερώθηκε στην προάσπιση σε μάρκες craft μπύρας παγκόσμιας κλάσης. Ειδικεύονται σε μικρούς παραγωγούς και μοιράζονται μαζί μας την κάθε ιστορία που κρύβεται πίσω απο κάθε brand στην παραγωγική του διαδικασία. Όντως πραγματικοί λάτρεις της ποιοτικής μπύρας έχουν κουραστεί με τις εμπορευματοποιημένες εκδόσεις της μπύρας όπως επίσης και απο εταιρείες που πουλάνε το προϊόν χωρίς κανένα ενδιαφέρον σε αυτό με κύριο μέλημα την κατώτατη ποιότητα του. Αυτές οι πολιτικές έχουν πλήξει δραστικά την τοπική αγορά μπύρας και αποδυναμώνουν την αρμονική κουλτούρα που περιλαμβάνει την αδελφότητα στην καλή μπύρα. Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκπαίδευσης στην καλή μπύρα δίνοντας την προσωπική προσοχή και δέσμευσή όταν χρειάζεται για τους πελάτες τους.

ΔιεύθυνσηΑθήνα
Τηλ. 693 700 1624
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!