Η ανθρωπότητα απολαμβάνει μπύρα για πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτές οι ακόμα διατηρητέες εγκαταστάσεις μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Έχοντας διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι με καταστροφές και κακουχίες το μεράκι, η γνώση και η εμπειρία φροντίζεται έτσι ώστε να μεταβιβάζεται όπως αρμόζει στην παράδοση από τον παλαιότερο στον νεότερο. Και η μαγεία να συνεχίζεται!

1. STEPAN RAZIN BREWERY


Founded In: 1795
Location: St. Petersburg, Russia
Καμία Ρώσικη Ζυθοποιία δεν μπορεί να διεκδικήσει την αρχαιότητα πριν από αυτή εδώ. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, το επίσημο μουσείο βρίσκεται για να διασκεδάζει και να ενημερώνει τους τουρίστες. 

2. ST. JAMES’ GATE BREWERY


Founded In: 1759
Location: Dublin, Ireland
Η Ζυθοποιία της Guinness (στην οποία καταναλώνονται 13 εκατομμύρια ποτήρια κάθε Αγίου Πατρικίου), είχε περιπέσει σε αχρηστία, όταν ο Arthur Guinness την απέκτησε με την υπογραφή "9000 χρόνων μίσθωσης." Για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του ιστορικού γεγονότος, η εταιρεία γιόρτασε τις πέντε ετήσιες «Ημέρες του Αρθούρου" από το 2009-2013, με τους συμμετέχοντες να πίνουν προς τιμήν του στις 17:59.

3. SMITHWICK’S BREWERY



Founded In: 1710
Location: Kilkenny, Ireland
Η «Superior Irish Ale" της Smithwick έχει παρασκευαστεί πάνω από 300 χρόνια πριν. Για λόγους σύγκρισης, η καλύτερη σε πωλήσεις μπύρα της Αμερικής -η Budweiser-, υπήρξε στην παραγωγή από το 1876.

4. GROLSCH BREWERY


Founded In: 1615
Location: Groenlo, Netherlands
Φημισμένη για τη δημιουργία της αναμφισβήτητα πιο εμβληματικής lager των Κάτω Χωρών, Η Grolsch είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία.

5. STIEGL BREWERY



Founded In: 1492
Location: Salzburg, Austria
Έτσι για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι όταν δεν έγραφε κάποιο από τα Tučkus του, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ χαλάρωνε με μια Pint της Stiegl.

6. HUBERTUS BREWERY



Founded In: 1454
Location: Near Laa an der Thaya, Austria
Υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το λογότυπο της Hubertus Brewery. Στολίζει τις ετικέτες των φιαλών της με το «αρσενικό ελάφι του St. Hubertus", το οποίο αναφέρεται σε ένα όνειρο που ο μεσαιωνικός επίσκοπος είπε ότι είχε. Ένα βράδυ, -λέει η ιστορία -ο Hubertus οραματίστηκε ένα σταυρό να βρίσκεται  σε ένα δολάριο πάνω από το κεφάλι του. Έχοντας αυτό ως σημάδι, συνέχισε να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες του σαν άγιος.

7. AUGUSTINER-BRÄU



Founded In: 1328
Location: Munich, Germany
Στην λίστα βλέπουμε πολλές Γερμανικές και Μοναστηριακού τύπου Ζυθοποιίες. Αυτή εδώ δημιουργήθηκε από ένα Αυγουστινιανό μοναστήρι, του οποίου οι μοναχοί αρχικά ''έβραζαν'' τις μεγαλύτερες ποσότητες της Augustiner-Bräu προς ιδία κατανάλωση, ενώ πουλούσαν τις υπόλοιπες για κέρδος.

8. PRIVATBRAUEREI GAFFEL BECKER & CO.



Founded In: 1302
Location: Cologne, Germany
Υπάρχουν αναφορές για ένα ζυθοποιείο στην οδό Eigelstein 411 στην Κολωνία από το 1302. Στο μεταξύ υπήρξαν πόλεμοι και διακοπές της ζυθοποιίας, Ωστόσο η gaffel είναι τώρα μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών βαρελίσιας μπύρας στη Γερμανία.

9. BOLTEN BREWERY 



Founded In: 1266
Location: Korschenbroich, Germany
Οι άνθρωποι στο Bolten λειτουργούν την παλαιότερη Altbier (ένα είδος της παραδοσιακής γερμανικής ALE) ζυθοποιία στον κόσμο.

10. WELTENBURG ABBEY BREWERY



Founded In: 1050
Location: Kelheim, Germany
Τετρακόσια τριάντα τρία χρόνια χωρίζουν την ίδρυση του μοναστηριού (617) από την ίδρυση της ζυθοποιίας (1050). Σχεδόν μια χιλιετία αργότερα, οι μπύρες Weltenburg Abbey είναι ακόμα ισχυρές και αγαπημένες.

11. WEIHENSTEPHAN BREWERY



Founded In: 1040
Location: Bavaria, Germany
Το παλαιότερο ζυθοποιείο που λειτουργεί συνεχώς ακόμα στον κόσμο γεννήθηκε μέσα στο Weihenstephan Abbey πριν εκπολιτιστεί το 1803 (σήμερα, ανήκει στο κράτος της Βαυαρίας).
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!