Η Ζυθοποιία: Το 1861 ο Wulle ίδρυσε την ομώνυμη ζυθοποιία στην Στουτγάρδη. Μετά από 17 χρόνια, ο Leicht ιδρύει και εκείνος στην ίδια πόλη, την ζυθοποιία Schwaben Brau της οποίας η μπύρα διανέμεται σε όλη την Γερμανία, με φορτηγά εκείνης της εποχής. Το 1888 ο Dinkelacker ιδρύει την ομώνυμη ζυθοποιία, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα με την επωνυμία Dinkelacker-Schwaben Brau. Το 1903 ο Sanwald ιδρύει και αυτός με την σειρά του την δική του ζυθοποιία παραγωγής λευκής σιταρένιας μπύρας από την οποία πήρε και το όνομα Weissbierbrauerei. Την ίδια χρονιά, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Schwaben-Brau η πρώτη μηχανή αυτόματου γεμίσματος μπουκαλιών. Το 1971 η ζυθοποιία Dinkelacker αγοράζει την ζυθοποιία Wulle και μετά από έξι χρόνια αγοράζει και την ζυθοποιία Sanwald. Στην ουσία λοιπόν λειτουργούν δύο ξεχωριστά ζυθοποιεία, το Dinkelacker και το Schwaben Brau. Όχι για πολύ όμως, αφού το 1996 τα δύο μεγάλα ζυθοποιεία της Στουτγάρδης συγχωνεύονται. Το 2007 ο Wolfgang Dinkelacker, δισέγγονος του ιδρυτή της ομώνυμης ζυθοποιίας, αγοράζει το ζυθοποιείο Dinkelacker-Schwaben Brau, το οποίο ξαναγυρίζει στα χέρια ενός Dinkelacker. Η ζυθοποιία αυτή λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Στουτγάρδη, απασχολώντας περίπου 300 υπαλλήλους, παραμένοντας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ζυθοποιίες στην Γερμανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μπύρα: Είναι μια σκούρα ελαφριά μπύρα με αλκοόλ 4,9%. Σου προκαλεί εντύπωση η καβουρντισμένη γεύση της. Στην αρχή, όταν την δοκιμάζεις έχει μια γλυκύτητα η οποία όσο πιο πολύ παραμένει η μπύρα στον ουρανίσκο σου αρχίζει και πικρίζει. Το σώμα της είναι αραιό και σου θυμίζει αναψυκτικό, ο αφρός της ικανοποιητικός, χρώματος μπεζ κρατάει για αρκετή ώρα. Πίνεται ευχάριστα με συνοδεία αλλαντικών και μαλακών τυριών με διακριτικές γεύσεις, όπως επίσης και με ξηρούς καρπούς.

ΤύποςSchwarzbier
ΧρώμαΜαύρο
Αλκοόλ4.9 %
ΖυθοποιίαDinkelacker-Schwaben Bräu
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!