Η Ζυθοποιία:  Η παλιά πόλη του Jever βρίσκεται στα γερμανικά Friesland, ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ Γερμανίας, Δανίας και Ολλανδίας. Οι κάτοικοι τους απολαμβάνουν τις πικρές γεύσεις στα ποτά τους και η Jever με τις 44 μονάδες πικράδας, ασφαλώς ικανοποιεί τις προτιμήσεις τους. Το ζυθοποιείο δημιουργήθηκε το 1884 από τον Diedrich Konig αλλά γρήγορα πέρασε στην ιδιοκτησία του Theo Ferkoter ο οποίος όχι μόνο μεγάλωσε το ζυθοποιείο αλλά με γεώτρηση που έκανε εκεί κοντά, ανακάλυψε μία μεγάλη ποσότητα υδροφόρου ορίζοντα η οποία χρησιμοποιείται έως σήμερα. Ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή έχει από τα καλύτερα, μαλακότερα και αγνότερα νερά, ιδανικά για  ποιοτική μπύρα. Ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος ήταν μια άσχημη περίοδος για την ζυθοποιεία. Ο γιος του Theodor Fetkoter, που είχε αναλάβει την επιχείρηση, πέθανε στον πόλεμο. Η επιχείρηση πουλήθηκε ξανά το 1922 στην ζυθοποιεία Bavaria - St. Pauli, η οποία έδρευε στο Αμβούργο. Η μπύρα Jever είχε γίνει γνωστή και εκτός της περιοχής που παραγόταν. Από το 1934 πωλείται υπό την ονομασία Jever Pilsner. Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο η συγκεκριμένη ζυθοποιεία ξαναντιμετώπιζε προβλήματα. Λόγω της έλλειψης καυσίμων, η μπύρα δεν μπορούσε να μεταφερθεί και να πουληθεί μακριά από τον τόπο παραγωγής της, παρά μόνο απευθείας στους αγοραστές που βρίσκονταν δίπλα στην ζυθοποιεία. Με το πέρας του χρόνου, η κατάσταση βελτιώθηκε και η πιο διαδεδομένη ετικέτα της ζυθοποιίας ήταν η μπύρα Jever Export. Η συγκεκριμένη μπύρα παράχθηκε μέχρι το 1990. Από το 1994 η ζυθοποιεία πέρασε στα χέρια της Dortmunder Brau & Brunnen Group η οποία και αποτελεί κομμάτι της Oetker Group από το 2005. Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές μπυροβιομηχανίες με μερίδιο στην αγορά που αγγίζει το 15%. Σήμερα μάλιστα ζυθοποιεί σε επιλεγμένες 14 διαφορετικές περιοχές στη Γερμανία με την φιλοσοφία της παραδοσιακής παραγωγής που τονίζουν τα τοπικά χαρακτηριστικά της μπύρας.

Η Μπύρα: Η Jever Pilsεner έχει αφρό με πλούσιο δακτυλίδι, γεύση βοτάνων με αρώματα ρετσινιού που εξισορροπούνται από την καβουρδισμένη βύνη δημιουργώντας έναν ελαφρύ υπαινιγμό γλυκάδας μελιού. Η δε πικράδα του λυκίσκου εκρήγνυται. Τα αρώματα διατηρούν τη φρεσκάδα τους, με πινελιές από πράσινα βότανα και πιπεράτες γευστικές παρεμβάσεις. Παράγεται από ανοιχτόχρωμες βύνες & λυκίσκο στο Friesland της Βόρειας Γερμανίας.

ΤύποςPilsner
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ4.9 %
ΖυθοποιίαJever (Oetker Group)
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!