Η Ζυθοποιία: Παράγεται στην Γερμανία, απο την Erdinger Weissbräu. Μπύρα και ζυθοποιία έχουν το όνομα της πόλης που φιλοξενούνται, Erding. Το ομώνυμο Βαυαρικό ζυθοποιείο είναι από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα στο κόσμο στην παραγωγή αφιλτράριστων μπυρών από σιτάρι. Η ιστορία του είναι οικογενειακή και η παράδοση έχει περάσει από χέρι σε χέρι στα μέλη της. Τόσο η ξανθιά όσο και η σκούρα Weiss παρασκευάζονται από το 1886 με την αυστηρή τήρηση του γερμανικού νόμου περί καθαρότητας. Σύμφωνα με το νόμο τα 4 υλικά που επιτρέπονται από το ζυθοποιείο Erdinger επιλέγονται με πολύ προσοχή. Έτσι ο λυκίσκος προέρχεται μόνο από την Hallertau, η βύνη αγοράζεται μόνο από υπογεγραμμένα εργοστάσια παραγωγής βύνης, οι ζύμες φτιάχνονται στο ίδιο το ζυθοποιείο και είναι αποκλειστικές για τις Erdinger Weiss και το νερό συγκεντρώνεται από τις φοβερές και κρυστάλλινες κοντινές πηγές βάθους 160m. Σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικούς leader στη βιομηχανία της μπύρας που παράγουν μπύρες Weiss. Η παραγωγή του αγγίζει τα 1,45 εκατομμύρια εκατόλιτρα, απασχολεί περίπου 400 υπαλλήλους και εξάγει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Τόσο η σκούρα Erdinger όσο και η ανοιχτή είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως και αποτελούν πρότυπο για την δημιουργία μπυρών τέτοιου τύπου.
Η Μπύρα: Για μερικούς ανθρώπους, η μαύρη μπύρα bock είναι μια λιχουδιά που πρέπει να απολαμβάνουν τους πιο κρύους μήνες του έτους. Για τους λάτρεις της δυνατής μπύρας, όμως, η εποχή για Erdinger Pikantus διαρκεί δώδεκα μήνες. Η μαύρη μπύρα bock οφείλει την έντονη και γεμάτη γεύση της, στη χρήση επιλεγμένων σκούρων σιταριών, κριθαριού και βύνης με μια διαδικασία σημαντικά μεγαλύτερης ωρίμανσης. Παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, 7,3% δεν είναι αρκετά γλυκιά σε σχέση με τις άλλες υψηλόβαθμες μπύρες. Είναι μια μαύρη σταρένια μπύρα με ελεύθερη μαγιά μέσα στο μπουκάλι της κατηγορίας “doublebock”. Το αλκοόλ είναι εμφανέστατο από το άνοιγμα μέχρι το τελείωμα. Αφρός κιτρινωπός συνεκτικός. Άρωμα σοκολάτας, βατόμουρου, αρωματικού καφέ. Επίγευση διαρκείας, καφές, βύσσινο.

ΤύποςWeizenbock
ΧρώμαΣκούρα καφέ
Αλκοόλ7.3 %
ΖυθοποιίαErdinger Weissbrau
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!