Brinks
Οργανική μπύίρα, παραγωγής βιολογικής γεωργίας με δύο εκδοχές: ξανθιά και μαύρη. Η πρώτη έχει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και άρωμα βύνης και φρέσκιας μαγιάς ενώ η μαύρη χαρακτηρίζεται από κερχιμπαρένιο σκούρο χρώμα και έντονη γεύση βύνης. Περιέχουν αλκοόλ κατά 4.8%. Παρασκευάζονται με πίστη στον γερμανικό νόμο του 1516 περί «καθαρότητας της μπύρας», περιέχοντας μόνο νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά όλα βιολογικής καλλιέργειας.
Δροσιστικές εκάτερες, συνοδεύουν έξοχα τηγανητά γεύματα. Η διείσδυσή τους στην αγορά ξεκίνησε διστακτικά και τo πρώτο διάστημα παραγωγής τους εκτιμούνταν μόνο τοπικά, αλλά πλέον είναι διαθέσιμες σε όλα τα βιολογικά -και όχι μόνο- καταστήματα. Παλαιότερα ήταν γνωστή με την επωνυμία «Ρεθυμνιακή» όμως σήμερα, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, οι λάτρεις της θα την αναζητήσουν ως Brink’s, κατά το επώνυμο του ζυθοποιού και ιδρυτή της εταιρείας. Το προϊόν καθαυτό μένει απαράλλακτο. 

Χάρμα Lager
Μια μπύρα απαστερείωτη, αφιλτράριστη με 5,2% ABV. Ξανθοκίτρινο θολό το χρώμα της με συνεκτικό και πολύ όμορφο κάτασπρο αφρό αφήνει αμέσως διάχυτο στο χώρο το έντονο άρωμά της. Άρωμα: δυνατό άρωμα κριθαριού και λυκίσκου ταυτόχρονα. Ο κύριος Λιονάκης είπε πως χρησιμοποιεί στην παρασκευή την γερμανική ποικιλία λυκίσκου Hallertauer που είναι μια ιδιαίτερα αρωματική ποικιλία. Γεύση: έντονα τα malts και ο λυκίσκος πράγμα που κάνει την μπύρα αυτή λίγο πιο πικρή για lager. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια μπύρα στο μεταίχμιο της lager και της. Επίγευση: μια από τα ίδια στο τελείωμα που είναι μακράς διαρκείας με μια πιο ελαφριά πικράδα να έχει το πάνω χέρι και μια ελαφριά ξηρότητα που σου μένει στο στόμα. Το σώμα της πολύ γεμάτο και δεμένο... αμέσως σου κάνει εντύπωση ... ενώ τα 5.2% αλκοόλ ούτε που φαίνονται.

Χάρμα Dunkel
Με 6% ABV , απαστερείωτη και αφιλτράριστη και αυτή φυσικά. Χρώμα σκούρο καφέ προς μαύρο και με όμορφο καφε-μπεζ αφρό που δεν διαρκεί για πολύ και περιορίζεται σε ένα ψιλό στρώμα 2-3 χιλιοστών που συντροφεύει την μπύρα μέχρι τέλους. Άρωμα: έντονο άρωμα, γλυκό θα έλεγα, καβουρδισμένης βύνης και καφέ, ενώ στο background διακρίνεις τον λυκίσκο να έχει και αυτός το μερίδιο του. Γεύση: καφές κυρίως και καραμέλα κατά δεύτερον δίνουν μια γλυκιά αίσθηση με τα malts και τον λυκίσκο ελαφρότερα και διακριτικά να ακολουθούν. Το αλκοόλ της δεν της φαίνεται. Βελούδινη σου χαϊδεύει απαλά τον ουρανίσκο. Επίγευση: μέτριας διάρκειας τελείωμα με την αίσθηση του καφέ να είναι πάλι στο προσκήνιο, ενώ μια διακριτική πικράδα από τον λυκίσκο έρχεται να εξισορροπήσει την γλυκιά αίσθηση που είχες μέχρι τώρα.


Neda
Στα 5% ABV. Χρώμα χρυσαφένιο με έναν λευκό όμορφο αφρό που θα πέσει αρκετά δυναμικά στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα θα εξαφανιστεί όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλες αυτού του τύπου μπύρες και που είναι αναμενόμενο! Άρωμα επίσης χαρακτηριστικό ανάμεσα σε malts - λυκίσκο που τουλάχιστον σε αυτή την μπύρα υπάρχει βγάζοντας και μια γνώριμη χορτο-αχυρίλα! Γεύση γλυκόπικρη με τον λυκίσκο να τσιμπάει ελαφριά και να προσδίδει μια διακριτική ευχάριστη πικράδα, ενώ λίγο πιο δυναμικά και αισθητά η πικράδα αυτή θα συνεχιστεί και στο τελείωμα κάνοντας την μικρής διάρκειας επίγευση ελαφρώς ξηρή!









Yellow Donkey
Ατίθαση. Με ένα IBU (International Bitterness Unit – Διεθνής Μονάδα Πικρής γεύσης) στο 19 είναι αναμφίβολα η teenager της παρέας. Εξωτικοί λυκίσκοι Motueka από την Νέα Ζηλανδία, Cascade από το Oregon και Aurora από την Σλοβακία θα δώσουν το άρωμά τους και την μικρή υπόπικρη διάσταση σ΄ αυτήν την ξεδιψαστική ξανθή μπύρα. Όρθιοι στο bar, με ποτήρι ή χωρίς θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε σε μια μόνο YD…

Red Donkey
Στρογγυλή, αρωματική και πυκνή... Λυκίσκοι από την Σλοβενία (Aurora & Styrian golding) συνδιάζονται με τους Citra & Nelson Sauvin της Νέας Ζηλανδίας πάνω σ’ ένα υπόστρωμα βύνης Munich και μας δίνουν ένα IBU κοντά στο 26... Πικρούτσικη μεν αλλά το κρύβει καλά...  Σίγουρα μια ιδιαίτερη μπύρα «φαγητού» που ζητάει ένα ψηλό και μεγάλο ποτήρι κρασιού για ν’ ανάδειξη τον εκρηκτικό αρωματικό της χαρακτήρα...

Crazy Donkey
Η Crazy Donkey δεν ήταν προγραμματισμένη να υπάρξει αλλά μας προέκυψε...! Η Crazy Donkey είναι η πρώτη  καθαρόαιμη IPA (India Pale Ale) που έγινε στην χώρα μας. Μεγάλες ποσότητες λυκίσκου Cascade & Nelson Sauvin σε μορφή φύλλων / λουλουδιών διαμορφώνουν έναν εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα και μία γεύση μεστή και bitter...bitter... bitter... με ένα ΙΒU (International Bitterness Units) κοντά στο 50  ! Μία σπάνια μπύρα δείπνων με συμπεριφορά εκλεκτού κόκκινου κρασιού!

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!