Η Ζυθοποιία: Σε  μια ξεχασμένη γωνιά  της Φλαμανδικής γης κρυμμένο ανάμεσα  σε λιβάδια και δάση στα σύνορα των κάτω χωρών βρίσκεται το ερημητήριο του ACHEL,  ACHELSE KLUIS, στις όχθες ενός μικρού ποταμού. Από το 1655 αυτοί οι τόποι μαρτυρούν μια ζωή αφιερωμένη στην προσευχή και την εργασία, κατά την ρήση του Αγίου Βενεδικτίνου:  «ORA ET LABORA». Αυτή η παράδοση διακόπηκε από την  Γαλλική Επανάσταση. Το 1846 οι Τrappiste καλόγεροι του αβαείου του WESTMALLE ίδρυσαν το μοναστήρι του St. Benoit για να το οδηγήσουν ξανά στο ίδιο σημείο αναφοράς: προσευχή, μελέτη, εργασία. Από τότε έως το 1917 που καταστράφηκε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γερμανούς είχε μια αγροτική ανάπτυξη που του εξασφάλιζε τα προς το ζην. Από το 1925 άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση του μοναστηριού και των αγροτικών καλλιεργειών αλλά λόγω των διαδοχικών αγροτικών κρίσεων οδηγούν τους μοναχούς σε μαρασμό. Έτσι φτάνουμε στις 3 Δεκεμβρίου 1998 που ο μοναχός  DOM MARK  αββάς  του  Achel  ξεκινάει την παραγωγή μπύρας. Ένα από τα μοναστήρια που φέρουν την σφραγίδα του αυθεντικού προϊόντος Trappist.

Η Μπύρα: Brune
Κεχριμπαρένιο χρώμα με σκούρες ανταύγειες, πυκνό πλούσιο αφρό με crème δακτυλίδι. Γεύση και άρωμα  έντονης καβουρδισμένης βύνης, καραμέλας, βανίλιας και όξινες νότες φρούτων. Πλούσιο σώμα με επαναζύμωση στη φιάλη. Σερβίρετέ  στους 12-14o C. Άρωμα φρούτα, σοκολάτα, καραμέλα. Επίγευση όξινη, κίτρο, λεμόνι, στο τέλος λάιμ και λυκίσκος.

ΤύποςBelgian Dubbel
ΧρώμαΚαφέ σκούρο
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαSint Benedictus Abdij – De Achelse Kluis
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: Blonde
H Achel Blonde είναι η Tripel της ζυθοποιίας του αββαείου του Αγίου Βενέδικτου στο Achel του Βελγίου. Όμορφο διακριτικό άρωμα, σπιρτόζικη γεύση. Πολύ όμορφα ισορροπημένη tripel. Το άρωμα της θυμίζει μηλόπιτα. Με την πρώτη γουλιά η γλυκιά της γεύση έχει τον πρώτο ρόλο, με πρωταγωνιστή την καραμέλα, στην διάρκεια όμως η γεύση αλλάζει και μετατρέπεται σε πικρή σοκολάτα, όπου και παραμένει μέχρι την επόμενη γουλιά.

ΤύποςBelgian Tripel
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ8 %
ΖυθοποιίαSint Benedictus Abdij – De Achelse Kluis
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!