Η Ιαπωνική Ναυαρχίδα στις μπύρες Sapporo Premium Lager

Η Ζυθοποιία: Τον Ιούνιο του 1876 ο Seibei Nakagaua που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Γερμανία, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην τέχνη της ζυθοποιίας γίνεται ο πρώτος brewmaster του εργοστασίου. Έτσι γεννιέται η κρατική ζυθοποιία Kaitakushi, όταν και βρέθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες άγριου λυκίσκου στο νησί Hokkaido. Το 1886 η ζυθοποιία μετονομάστηκε σε Sapporo και πουλήθηκε σε ιδιώτη. Το πρωτοπόρο πνεύμα του συγκροτήματος Sapporo ξεκινώντας από το ζυθοποιείο Kaitakushi 129 χρόνια πριν, κυριαρχεί μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη των προϊόντων της. Σήμερα η Sapporo κατέχει το 70% της εγχώριας αγοράς καθώς και την μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση γιαπωνέζικης μπύρας. Με πάνω από έναν αιώνα παράδοση είναι η παλαιότερη ζυθοποιία της Ιαπωνίας. Η ζυθοποιία Sapporo χρησιμοποιεί τις original τεχνικές ζυθοποίησης συνδυασμένες με σύγχρονη τεχνολογία για να παράγει την Sapporo Premium Lager, μια 100% malt μπύρα με μια βαθιά, πλούσια και δροσιστική γεύση.

Η Μπύρα: Από το 1876 μια premium lager που έρχεται από την μακρινή Ιαπωνία με ευχάριστη ελαφριά γεύση και πλούσιο αφρό. H μπύρα που λατρεύτηκε στην Αμερική εύκολα κερδίζει και εμάς. Τα όπλα προσέγγισής της είναι η χρυσή εμφάνιση, τα αρώματα κίτρου, σιταριού, χλόης, καπνού και πορτοκαλιού. Το στόμα είναι ζωντανό και αφρώδη και στο τέλος μας αφήνει μια αίσθηση από μπισκότα και δροσερές μεταλλικές νότες.


ΤύποςPale Lager
ΧρώμαΧρυσόξανθο
Αλκοόλ4.7 %
ΖυθοποιίαSapporo Brewery
ΠροέλευσηΙαπωνία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!