Η Ζυθοποιία: Η μικρή παραδοσιακή ζυθοποιία Bosteels χρονολογείται από το 1791 και βρίσκεται στο προάστιο Buggenhout στις ανατολικές φλαμανδικές Αρδένες στο δρόμο από το Mechelen προς το Ghent. Παράγει τρεις μπύρες που η καθεμία έχει το δικό της πρωτοποριακό ύφος. H Deus είναι μια μπύρα τόσο διαφορετική που δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε η να την κατηγοροποιήσουμε όπως διαπιστώθηκε από συνεχείς γευσιγνωσίες που έγιναν στο Βέλγιο. Η παραγωγή της είναι περίπλοκη και ξεκινά απο το Buggenhout στο Βέλγιο με τη ζύμωση καλοκαιρινού κριθαριού και πρόσθεση μαγιάς που έρχεται απο την περιοχή της Καμπανίας. Έτσι ξεκινά μια πρώτη ζύμωση, ακολουθεί μια δεύτερη και στη συνέχεια μεταφέρεται στη Καμπανία (Γαλλία) όπου και εμφιαλώνεται. Συμπληρώνοντας σάκχαρα και μια ειδική μαγιά προκαλείται μια τρίτη ζύμωση στο μπουκάλι που διαρκεί 12 μήνες με τη μέθοδο γυρίσματος του μπουκαλιού όπως ακριβώς γίνεται με τις κλασσικές σαμπάνιες. Μετά από αυτό ενδιαφέρον έχει η διαδικασία απομάκρυνσης της μαγιάς, στην οποία παγώνουν τον λαιμό της φιάλης (όπου έχει καθιζάνει η μαγιά) και ο πάγος που περιέχει τον πολτό της μαγιάς πετάγεται έξω από την φιάλη λόγω της πίεσης που έχει στο εσωτερικό της, αφού της αφαιρέσουν το πρώτο πώμα της. Πριν βάλουν τον τελικό φελλό στη φιάλη συμπληρώνουν τον όγκο της μπύρας που χάθηκε κατά την απομάκρυνση της μαγιάς.

Η Μπύρα: Χρώμα ξανθό διαυγές. Αφρός λευκός, πλούσιος και απαλός πέφτει γρήγορα, αλλά οι συνεχείς αναδυόμενες φυσαλίδες δεν του επιτρέπουν ποτέ να ξεσκεπάσει τη μπύρα. Άρωμα από Βενεδικτίνη, μπουκέτο λουλουδιών, ανθόνερο και στο υπόβαθρό τους η βύνη και ο λυκίσκος. Γεύση Βενεδικτίνης, ανθόμελου, ανθόνερου, χουρμά, σταφίδας και ήπια κανελογαρύφαλλο. Επίγευση ελαφρού λικέρ με διακριτική εμφάνιση του λυκίσκου. Σώμα μέτριο.Για να τη δοκιμάσετε σωστά πρέπει να τη συντηρείτε σε σκιερό μέρος και όταν την σερβίρετε θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 2-4 βαθμούς. Θα χρειαστείτε σαμπανιέρα με πάγο και ψηλόλιγνο ποτήρι τουλίπας.


ΤύποςBiere de Champagne
ΧρώμαΧρυσαφένιο
Αλκοόλ11.5 %
ΖυθοποιίαBosteels Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!