Η Ζυθοποιία: Η Brauerei Eggenberg λειτούργησε σαν ζυθοποιείο το 1681 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τέχνη της Αυστριακής ζυθοποιίας. Το αρχικό ζυθοποιείο βρισκόταν στο ιστορικό κάστρο Eggenberg που χρονολογείται τουλάχιστον απο το 999μ.χ. Η τοποθεσία του κάστρου κοντά στον ποταμό Alm υπήρξε πάντα η πολύτιμη πηγή συστατικών του ζυθοποιού. Η Samichlaus είναι σίγουρα μια απο τις σπάνιες μπύρες στον κόσμο. Η παραγωγή της γίνεται μία φορά το χρόνο στις 6 Δεκέμβρη, του Αγ.Νικολάου, και παραμένει για 10 μήνες στο βαρέλι όπου και ωριμάζει πριν εμφιαλωθεί και αυτό γιατί Samichlaus στα Ελβετογερμανικά σημαίνει Santa Claus και όταν λέμε Santa Claus φυσικά αναφερόμαστε στον Santa Niclaus, δηλαδή στον Άγιο Νικόλαο. Χαρακτηριστικό της Samichlaus είναι ο αλκοολικός της βαθμός. Η παραγωγή της γίνεται στην Αυστρία και ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από 1000 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness Book of Records είναι η δυνατότερη Lager μπύρα στον κόσμο με 14% οινόπνευμα και 32% αρχικό extract content. Ζυθοποιείται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά μετά τις απαιτήσεις αγνότητας του 1516. Είναι ο σημαντικότερος λόγος να αρχίσετε να παλαιώνεται μια μπύρα. Η εξέλιξή της είναι απίστευτη.
Η Μπύρα: Πρόκειται για τελείως ειδική μπύρα τόσο γεμάτη που θα μπορούσε από μόνη της να είναι ειδική κατηγορία. Η Samichlaus έχει χρώμα βαθύ κόκκινο, γλυκιά γεύση και έντονο άρωμα καραμελοποιημένης βύνης. Μετά από 20 ημέρες ζύμωσης και 10 μήνες ωρίμανσης είναι έτοιμη να σερβιριστεί και το αποτέλεσμα στη μύτη είναι υπέροχα αρώματα από δαμάσκηνα, σταφίδες, καραμέλα, μπαχαρικά και κεράσια. Το στόμα της είναι εκρηκτικό και εκπληκτικό.

Τύπος                        Doppelbock
ΧρώμαΒαθύ κόκκινο
Αλκοόλ14 %
ΖυθοποιίαSchloss Eggenberg
ΠροέλευσηΑυστρία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!