Η ηφαιστειακή μπύρα της Σαντορίνης ήταν το έναυσμα και το ερέθισμα για το ταξίδι στους ελληνικούς αφρούς. Πίσω από τις δυο εκρηκτικές ετικέτες, την ξανθή Pilsner και τη σκουρόχρωμη Weiss, βρίσκεται ο κύριος Νομικός, ένας σαντορινιός απόγονος πέντε γενεών οινοποιών, που ζούσε στο Λονδίνο. Δεν μπορεί ένα νησί με τόσο σπάνια προϊόντα να μην έχει μπύρα. Έκανε έρευνα και κατέληξε σε δυο τύπους, που κρύβουν μέσα τους το μοναδικό μέλι της Σαντορίνης, συνδυασμένο με το κίτρο της Νάξου. Τα δυο συστατικά είναι ευδιάκριτα σε κάθε γουλιά και κάνουν τις μπύρες αυτές ξεχωριστές. Στόχος του είναι να μαθευτεί η μπύρα και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, και να δοκιμάσουν οι ξένοι τη μοναδικότητα του τόπου του. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η Volkan είναι ένα από τα πιστοποιημένα προϊόντα της κίνησης Greece Debt Free™ (GDF™), προσφέροντας το 50% των κερδών της για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣFIRST LOMAX Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φήρα Σαντορίνης
Τ.Κ.: 84700
ΤΗΛ211 4111081
Website



Η εταιρεία ΕΛΙΞΗ Α.Ε. δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013 και η έδρα της βρίσκεται στην Λυκόβρυση Αττικής. Aποκλειστικός σκοπός της είναι η παραγωγή ζύθου. Παράλληλα η εταιρία δημιούργησε το δικό της υπερσύγχρονο ζυθοποιείο λίγο έξω από την Χαλκίδα, απ’ όπου και θα εξυπηρετούνται συνολικά οι ανάγκες της Delphi Beer σε επίπεδο παραγωγής και εμφιάλωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια Ελληνική εταιρεία που παράγει premium ετικέτες μπύρας, που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό, και όχι μόνο, απαιτητικό κοινό, μιας κι οι εμπνευστές της προσβλέπουν και στην ανταπόκριση των ξένων αγορών.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΕΛΙΞΗ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  25ης Μαρτίου 12, Λυκόβρυση
Τ.Κ.: 14123
ΤΗΛ210 8003325  
Website



Από μία ομάδα νέων ανθρώπων, με δημιουργό και επικεφαλής τον ζυθολόγο Βασίλη Στεργίου με σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, η Status έρχεται να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία μπύρας DELUXE: Παράγεται με δύο είδη βύνης (κριθαριού και σιταριού) και με τη μέθοδο της τριπλής έγχυσης στο ζυθοβραστήριο. Με μοναδική συνταγή του Έλληνα ζυθολόγου, η Status ξεκινάει το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη, τόπο γέννησης του δημιουργού της, και θα διατίθεται καταρχήν σε επιλεγμένα 5* ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη και σε επιλεγμένους high class προορισμούς, όπως και στα καλύτερα hype Bars και Restaurants. Η μπύρα παράγετε στη Θεσσαλονίκη αλλά πουθενά δεν αναφέρεται που είναι το ζυθοποιείο! Για τους γνωρίζοντες ελάχιστα από ζυθοποίηση, γεννιούνται αρκετές απορίες για αυτά που αναφέρονται σχετικά με τον τρόπο παραγωγής.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!