Η Χανιώτικη βιοτεχνία παραγωγής μπύρας,  ιδιοκτησίας της Ι. Λιονάκης & Σια Οβεε με το διακριτικό τίτλο ‘Κρητική Ζυθοποιία’, δημιουργήθηκε το 2007, με έδρα στο Ζουνάκι Κυδωνίας Χανίων και εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000τ.μ. οι οποίες ανεγέρθηκαν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Τον εξοπλισμό παραγωγής κατασκεύασε και εγκατέστησε Γερμανική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη ζυθοποιία ενώ, την τεχνογνωσία μετέδωσε αναγνωρισμένος Γερμανός ζυθοποιός, ο οποίος συνεχίζει και υποστηρίζει την παραγωγή. Η μονάδα παραγωγής είναι μικρή και η δυναμικότητα περιορισμένη αλλά, προτεραιότητά είναι η παραγωγή ενός εξαιρετικού προϊόντος και όχι η μαζικότητα. Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή: βύνη, λυκίσκος, μαγιά, εισάγονται από τη Γερμανία, είναι άριστης ποιότητας και συμπληρώνονται με το κρυστάλλινο και γευστικό νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Κρητική Ζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ζουνάκι Κυδωνιάς 
Τ.Κ.: 73002, Χανιά Κρήτης
ΤΗΛ: 28240 31002  FAX: 28240 31003
Website



Παρά την κρύα και αβέβαιη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, μια παρέα αισιόδοξων - και ενδεχομένως ελαφρώς αφελών - φίλων τολμά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στη Σαντορίνη. Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος & home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson & ένας Έλληνας οινολόγος/ οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μείγμα/εταιρικό σχήμα της νεοσύστατης Ζυθοποιίας Σαντορίνης ελπίζοντας να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην - ομολογουμένως βαρετή - ελληνική σκηνή των άχρωμων και άοσμων lager... Στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης στήθηκε το πολύ μικρό αυτό ζυθοποιείο που πιστεύουμε ότι πρέπει να το επισκεφθείτε στην πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί. Εκεί, οι ζυθοποιοί  θα σας εξηγήσουν πως συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία & την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο & την Αμερική δημιουργώντας τις ιδιαίτερες αυτές μπύρες με σήμα τον γαϊδαράκο. Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία & την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Σαντορίνης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Μέσα Γωνία
Τ.Κ.: 84700, Σαντορίνη
ΤΗΛ: 22860-30268 
Website



Η 'Πολιτεία' βρίσκεται επί της Ακτής Δυμαίων 84, απέναντι από την κατασκευή του καινούριου λιμανιού, ένα συγκρότημα με παραδοσιακά πέτρινα κτίρια. Θα το αναγνωρίσετε από μακριά, ξεχωρίζει. Η 'Πολιτεία' είναι ένα κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας από το 1903. Σήμερα έχει επεκταθεί από τα 3,5 στρέμματα σε 14,5 στρέμματα και έχει ανακαινιστεί πλήρως με σημαντικές παρεμβάσεις, που, χωρίς να αλλοιώνουν το παραδοσιακό ύφος, συμπληρώνουν τα κενά ενός χώρου που είχε μεταποιητικό χαρακτήρα και αποτελεί σήμερα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δραστηριότητας της παλιάς Πάτρας. Με την είσοδο στο χώρο αρχίζει ένα ταξίδι στο παρελθόν. Διάχυτο με ρομαντισμό, νοσταλγία και δημιουργικότητα, το περιβάλλον έχει μια ιδιαιτερότητα που καθηλώνει. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική, η καλαίσθητη διακόσμηση και η αρμονική συνύπαρξη πολλαπλών υπαίθριων και εσωτερικών θεματικών αιθουσών διεγείρει την φαντασία και προκαλεί το πνεύμα της εξερεύνησης. Η έκφραση 'πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού' δικαιώνεται πλήρως εδώ. Η 'ΠΟΛΙΤΕΙΑ' αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και εστία πολιτισμού της Πάτρας για όλες τις ηλικίες. Το μεράκι και η υψηλή αισθητική με τα οποία έχει διαμορφωθεί ο χώρος, διακρίνονται σε κάθε γωνιά του εξασφαλίζοντας την ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχει. Αφήνουμε το χώρο να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, όπου οι απλές και ποιοτικές απολαύσεις, η ανθρώπινη επαφή και η πνευματική εξέλιξη αποτελούσαν κυρίαρχα στοιχεία του.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Πολιτεία - Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ακτή Δυμαίων 84, Πάτρα
Τ.Κ.: 26333
ΤΗΛ: 2610 342200 
Facebook
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!