Η ZEOS Brewing Company SA βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής χερσονήσου της Πελοποννήσου στην Ελλάδα. Η ζυθοποιία είναι περιτριγυρισμένο από όμορφους πορτοκαλεώνες και ελαιώνες, καθώς και την αρχαία φρούρια του Άργους και Ναυπλίου. Ο εγκέφαλος της ζυθοποιίας ονομάζεται David Wood, ο οποίος είναι διευθύνων, υπεύθυνος σύμβουλος και χημικός ζυθοποιός μαζί. Ο Mr Wood είναι ο χημικός, ο ελεγκτής, ο δοκιμαστής, η ψυχή της ζυθοποιίας και βρίσκεται συνεχώς πάνω από το προϊόν. Όλες οι μπύρες της ΖΕΟΣ περιέχουν και βύνη σιταριού. Για την Pilsner τους, στα 500 κιλά κριθάρι βάζουν 35 κιλά σιτάρι και 700 γραμμάρια κριθάρι καβουρδισμένο. Στην μικροζυθοποιία ΖΕΟΣ ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το ποιοτικό Γερμανικό κριθάρι και σιτάρι BAMBERG, το οποίο είναι το ακριβότερο στην αγορά. Η μικροζυθοποιία παράγει 4 μπύρες, δύο είδη lager και 2 pilsner.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: ZEOS Brewing Company S.A.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 1ο χλμ. ΙΝΑΧΟΣ -Άργος
Τ.Κ.: 21200 , Άργος
ΤΗΛ:  27510-31400 
Website



Η «Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία» ιδρύθηκε το 2009 από τους Διονύση (Ντάνιελ) Χατζόπουλο και Μαρία Αναστασιάδου στο δρόμο Μεσσήνη – Μάδενα, 10 περίπου χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα. Το Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησε πρώτη φορά η μπύρα της Ζυθοποιίας, μια premium Lager, με το όνομα Messina, το οποίο όμως και αναγκάστηκε να το αλλάξει για να το γυρίσει στο όνομα ΝΕΔΑ, όνομα που είναι γνωστή σήμερα η εν λόγω ετικέτα!! Η Μπύρα ΝΕΔΑ (θεότητα των νερών κατά την μυθολογία) κυκλοφόρησε στην αγορά του νομού Μεσσηνίας τον Μάρτιο του 2009.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία Ε.Π.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κυδωνίτσα, Μεσσήνη 
Τ.Κ.: 24200
ΤΗΛ: 27220 29004
Δεν λειτουργεί


 

Η μικροζυθοποιία είναι του Dr. Bernd Brink, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου απ' τη Σκωτία, που παντρεύτηκε Ελληνίδα και εγκαταστάθηκε για τα καλά στη Κρήτη. Στη μικρή ζυθοποιία κοντά στο χωριό Σπήλι, έξω από τους Αρμένους (14 χλμ απ' το Ρέθυμνο), παράγονται δύο βιολογικές μπύρες, μια ξανθιά και μια σκούρα. Και οι δυο μπύρες είναι αφιλτράριστες και απαστερίωτες και έχουν 4.8% αλκοόλ. Φτιάχνονται με πίστη στο Γερμανικό νόμο του 1516, περί "καθαρότητας της μπύρας", περιέχοντας εκτός από νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά, όλα βιολογικής καλλιέργειας. Εμφιαλώνονται σε κοντόχοντρα μπουκάλια με κλιπ, που προμηθεύονται από την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά μπύρας. Το κλιπ στα μπουκάλια  γράφει πάνω "Brauerei Strate Detmold" και είναι της Γερμανικής μικροζυθοποιίας Detmold.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 14ο χλμ. Ρεθύμνου, Σπήλι
Τ.Κ.: 74100
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!