Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης - πρώην Lowenbrau Ελλάς - ιδρύθηκε το 1989 ως ομώνυμη θυγατρική του γερμανικού ομίλου. H μπύρα Lowenbrau κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1980, με καθεστώς παραχώρησης σήματος στη Ζυθοποιία Ελλάδος Α.Ε. Όταν το 1988 η γερμανική μητρική εταιρεία ίδρυσε τη θυγατρική Lowenbrau Hellas S.A., αναλαμβάνοντας η ίδια την ανάπτυξη του σήματός της και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη, προσέκρουσε σε δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας και αγοράς. Τότε, αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση και εξυγίανση της εταιρείας και η χάραξη νέας στρατηγικής. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε. (ΕΖΑ), το management αντικαταστάθηκε και εισέρευσαν κεφάλαια ύψους 40 εκατ. γερμανικών μάρκων από τη μητρική εταιρεία. Το αποτέλεσμα αυτού του νέου προσανατολισμού ήταν να επιτύχει η ΕΖΑ την ανάπτυξη των πωλήσεων και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της. Το 2003 πραγματοποιήθηκε η υπό μορφή management buy out εξαγορά των μετοχών που ανήκαν στη γερμανική Lowenbrau. Η συμφωνία πώλησης περιέλαβε και τη σύναψη μακροπρόθεσμης σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος παραγωγής και διάθεσης της μπύρας αυτής για την Ελλάδα, την Αλβανία, τη FYROM και το Ισραήλ. Η εταιρεία, σήμερα, διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με μηνιαίο παραγωγικό δυναμικό 7,5 εκατ. λίτρων και απασχολεί περισσότερους από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους στην ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας. Η μονάδα στην Αταλάντη λειτουργεί σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας για την παραγωγή μπύρας φυσικό μεταλλικό νερό από τις εξαιρετικές σε συστατικά πηγές του Παρνασσού.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε. 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κυπαρρίσι Φθιώτιδας
Τ.Κ.: 35200, Αταλάντη
ΤΗΛ: 22330-97500 
Website



Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Αυλώνος, στην Εύβοια, δημιουργήθηκε από τον Χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου, η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε, στις αρχές Ιουνίου 2009, τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, μη παστεριωμένης μπύρας στην αγορά. «Το όνομα «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε έμπνευση, καθώς κάθε τύπος μπύρας που παράγεται θα έχει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας» Αποστολή της είναι να παρέχει στους πελάτες φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση δημιουργίας νέων διαφοροποιημένων γεύσεων. Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων είναι ένας Έλληνας και ένας Άγγλος οινολόγος, οι οποίοι δημιούργησαν τα δικά τους μικροζυθοποιεία στις αντίστοιχες χώρες τους. Οι οινολόγοι αφιερώνουν την ζωή τους στην αναζήτηση της τέλειας δομής και ισορροπίας των κρασιών τους, προκειμένου να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του μικροκλίματος και της εσοδείας. Την ίδια ”οινολογική“ φιλοσοφία εφαρμόζουμε στην παραγωγή των προϊόντων της μικροζυθοποιίας Septem. Η προσεγμένη επιλογή και η επεξεργασία της καλύτερης ποιότητας βύνης και χρησιμοποίηση αποκλειστικά ολόκληρων ανθών λυκίσκου, αντικατοπτρίζονται στον αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα των προϊόντων. Η μπύρα δεν είναι απλά ένα αλκοολούχο δροσιστικό ποτό, αλλά ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, όπως αντίστοιχα το κρασί, το malt whisky, ο καφές.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Septem Microbrewery
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ωρολόγιο, Εύβοια
Τ.Κ.: 34009
ΤΗΛ: 22230 31222  
Website



Η εταιρεία Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε. ακολουθεί ως φιλοσοφία τη συνεχή επιδίωξη της ποιότητας, παράλληλα με την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των καταναλωτών, σύμφωνα πάντα με τα Διεθνή Πρότυπα Ποιότητας και Υγιεινής. Έτσι, κέρδισε την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας προϊόντα άριστων ποιοτικών προδιαγραφών σε ασυναγώνιστες τιμές. Σύντομα εξαπλώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό ξενοδοχείων στη Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Μύκονο, Αθήνα και Κύπρο. Σε αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια ήρθε να προστεθεί και η νέα μονάδα παραγωγής στην Κρεμαστή της Ρόδου (Iκάρων 22, Κρεμαστή Ρόδου) το 2003. Η Παπαδημητρίου Α.Ε δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο ζυθοποιείο και καθιερωθήκαμε ως η εταιρία που παράγει για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, τη Ροδίτικη Premium Lager μπύρα, Magnus Magister.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Magnus Magister Ελληνική Ζυθοποιία Ρόδου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Δαματριά Ρόδου 
Τ.Κ.: 85104
ΤΗΛ: 22410-91545 
Website

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!