H Craft είναι η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιϊα που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Η στροφή προς την μικρή και ποιοτική παραγωγή είναι παγκόσμια τάση που προσθέτει ποιότητα, ποικιλία, προσωπικότητα και δημιουργική φαντασία σε κάθε κλάδο, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια και στην αγορά του Ελληνικού κρασιού. Το μεράκι, το πάθος για ποιότητα και η αγάπη για την μπύρα είναι αξίες που την οδηγούν. Όλη η φιλοσοφία παραγωγής ενστερνίζεται αυτές τις βασικές αρχές, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες ανεξαρτήτως κόστους. Όλα τα συστατικά, η βύνη, ο λυκίσκος, η μαγιά, είναι φυσικά, αγνά, και ειδικά επιλεγμένα για τον κάθε τύπο μπύρας. Δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετες ουσίες όπως επιταχυντές ζυμώσεως και σταθεροποιητές αφρού, ούτε συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα. Η μπύρα παραμένει ζωντανή, αγνή και απολαυστική γιατί όπως και το φρέσκο ψωμί του φούρνου είναι ένα φυσικό προϊόν γεμάτο άρωμα και γεύση που διατηρούνται στην μικρή παραγωγή ενώ χάνονται σε μεγάλο βαθμό με την τυποποίηση και την υπερβολική σταθεροποίηση της μαζικής παραγωγής. Η μικρή παραγωγή δίνει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας τύπων μπύρας πέρα από τις συνηθισμένες ξανθιές lager. Η ποικιλία τύπων μπύρας αναδεικνύει την μπύρα σαν ένα ποτό με γευστικό βάθος, πλούσια ιστορία και παράδοση, εκλεπτυσμένη γεύση και άρωμα, και πολύπλοκη τεχνογνωσία. Οι ζυθοποιοί της έχουν αναπτύξει και παρουσιάσει πολλές συνταγές για διαφορετικούς τύπους μπύρας δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας παραδοσιακές συνταγές αλλά και προχωρώντας σε νέες απολαυστικές δημιουργικές συνθέσεις. Απώτερος στόχος της είναι να συνεισφέρει στο να αναπτυχθεί η ζυθογνωσία και η ποιότητα στην μπύρα και στο "πίνειν μπύρα" στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει η μπύρα την θέση που της αξίζει, όχι σαν ένα απλό ευχάριστο καλοκαιρινό ποτό όπως έχει μονόπλευρα παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά σαν ένα απολαυστικό, γευστικά πλούσιο κοινωνικό ποτό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, φτιαγμένο με αγνά και φυσικά συστατικά, με γευστικό βάθος και ποικιλία που προκαλεί για εξερεύνηση και που μπορεί να προσφέρει απόλαυση όλες τις εποχές του χρόνου, ικανοποιώντας ακόμα και τα πιο απαιτητικά γευσιγνωστικά γούστα.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Craft Microbrewery
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αγ. Λουκά 44, Παιανία
Τ.Κ.: 19002
ΤΗΛ: 210-6640143
Δεν λειτουργεί.



Όλα ξεκίνησαν όταν ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Κουμάντος δοκίμασε για πρώτη φορά μπύρα μικροζυθοποιίας στο Ντόρμουντ της Γερμανίας. Λάτρης της καλής και γευστικής μπύρας, δημιούργησε το 2005 ένα μικρό ζυθοποιείο με έδρα τη Δραπετσώνα, στον Πειραιά και άρχισε να παράγει βιολογική και φρέσκια μπύρα με την παραδοσιακή μέθοδο και τα πιο σύγχρονα μέσα. Η αγάπη και το μεράκι για την αυθεντική γεύση, η αναζήτηση των αρωμάτων και της ποιότητας που μόνο τα πρωτογενή φυσικά υλικά και o παραδοσιακός τρόπος παρασκευής μπορούν να εξασφαλίσουν, οδήγησαν στη δημιουργία της πρώτης φρέσκιας, ελληνικής βιολογικής μπύρας παραδοσιακής ζυθοποίησης την «Πειραϊκή». Η «Πειραϊκή» είναι φρέσκια μπύρα, σε περιορισμένη ποσότητα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Επιλέγοντας βύνη και λυκίσκο πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και προέλευσης «βράζουν» με τον παραδοσιακό τρόπο και αφήνονται να ξετυλιχθούν τα αρώματα και τα γευστικά συστατικά, εκείνα που η μαζική παραγωγή δεν ανακαλύπτει, αυτά που αναδεικνύουν την μπύρα σε ένα ξεχωριστό, γευστικό και ποιοτικό ποτό. Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία έκανε την ανατροπή. Πήγε αντίθετα στην εμπορικότητα και στις εύκολες λύσεις και δημιούργησε μπύρες για αυτούς που ψάχνουν τον ξεχωριστό συνδυασμό γεύσης και ποιότητας. Παντρεύοντας την τεχνολογία, ως προς τις εγκαταστάσεις και τις μεθόδους υγιεινής, με την παράδοση ως προς τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα φυσικά βιολογικά υλικά, εφάρμοσαν στην Ελλάδα το Γερμανικό «Νόμο περί Καθαρότητας».

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Πειραϊκή Μικροζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 25ης Μαρτίου 46, Δραπετσώνα
Τ.Κ.: 18648
ΤΗΛ: 2104612294
Website



Η εταιρεία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ αποφάσισε το 2006 να μπει δυναμικά και στο χώρο της μπύρας. Έτσι, στις 28.8.2006 άρχισε την πρώτη φασόν παραγωγή μπύρας ΒΑΠ σε βαρέλι 30L και 50L από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες για λογαριασμό της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία θέλοντας να έχει ένα δυναμικό παρόν με προοπτική στον τομέα της ζυθοποιίας και συγχρόνως να ενδυναμώσει την τοπική βιομηχανία και παραγωγή της Δωδεκανήσου, αποφάσισε την εγκατάσταση και λειτουργία μιας νέας και υπερσύγχρονης μονάδας ζυθοποιίας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου η οποία ολοκληρώθηκε το 2009. Με βασικό άξονα την ικανοποίηση των πελατών της και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη την παραγωγή αρίστης ποιότητας μπύρας η οποία παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες, επιλεγμένες ώστε να πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές, η εταιρία ξεκίνησε την πρώτη της παραγωγή στις νέες εγκαταστάσεις στις 11 Απριλίου 2009. Η παραγωγή της μπύρας αρχικά περιορίστηκε στην παραγωγή σε βαρέλι 30L και 50L και στη συνέχεια με οδηγό την θετική ανταπόκριση των πελατών της για το προϊόν, προχώρησε τον Μάιο του 2012 στην εμφιάλωση της Zythos Vap σε υάλινη φιάλη 330ml και 500ml καθώς και σε κυτίο των 330ml.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: ΒΑΠ Π. Κούγιος 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 9ο χλμ Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου, Ρόδος
Τ.Κ.: 85100
ΤΗΛ: 22410 72920
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!