Η Ζυθοποία : Ο θρύλος λέει ότι το επίχρυσο άγαλμα του δράκου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πλώρη του πλοίου με το οποίο ο νορβηγικός βασιλιάς Sigrid Magnusson πρόσφερε σε μια σταυροφορία  το 1111 στον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης για να το βάλει στο τρούλο της Αγίας Σοφιάς. Πάνω από εκατό χρόνια αργότερα, η Φλαμανδική Υψηλότης Baldwin IX μετέφερε το έκθεμα στην περιοχη της Φλάνδρας όπου στο τέλος κατέληξε στην Μπριζ. Μετά τη μάχη στο πεδίο της Beverhout το 1382, οι κάτοικοι της Γάνδης πήραν το δράκο ως λάφυρο πολέμου και το τοποθέτησαν πάνω στο βέλος από το καμπαναριό τους. Στο καμπαναριό φυλάσσονταν εκείνη την εποχή όλα τα σημαντικά έγγραφα. Ο δράκος έπρεπε λοιπόν να προστατεύσει τα έγγραφα αυτά και να αποτελεί το σύμβολο της ελευθερίας και της δύναμης της πόλης.


Η Μπύρα: Μια μπύρα που θα μπορούσε να είναι μια δική της κατηγορία. Ζυμώνεται με μαγιά σαμπάνιας και γι αυτό πολλοί λάτρεις του κρασιού, θα την δοκίμαζαν κι ας μην πίνουν συχνά μπύρα. Οι γευστικές αποχρώσεις σοκολάτας, μαύρης ζάχαρης και κερασιών που αναδύονται συνθέτουν μία τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού, λυκίσκου και φρούτου. Απόλυτα ισορροπημένη μπύρα με εκπληκτικό άρωμα και υπέροχη επίγευση. Η συγκεκριμένη αποτελεί εξαίρεση ανάμεσα στις Βελγικές μπύρες τριπλής ζύμωσης (κοινώς triple), καθώς πρόκειται για μία καστανή (dark brown triple ale) με περιεκτικότητα-δυναμίτη σε αλκοόλ της τάξεως του 10.5%. H βραβευμένη μπύρα που της έχει απονεμηθεί ο τίτλος «Η Καλύτερη Μπύρα του Κόσμου» από τον ανεξάρτητο οργανισμό American Tasting Institute (ChefsBest) το 1998, επαναζυμώνεται στην φιάλη της και έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως Barley Wine Beer. 


ΤύποςBelgian Strong Dark Ale
ΧρώμαΒαθύ πορτοκαλί-καφέ
Αλκοόλ10.5 %
ΖυθοποιίαVan Steenberge Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!