Η Ζυθοποιία: Tο ζυθοποιείο SPATEN - FRANZISKANER που ιδρύθηκε το 1363 είναι από τα παλιότερα ζυθοποιεία στη Γερμανία, και έχει πλούσια ιστορία όπως και οι weiss μπύρες που δημιουργεί. Έχεί πάρει το όνομα της από ένα Φραγκισκανικό Μοναστήρι του Μονάχου και το δικαίωμα της παρασκευής της το είχαν μόνο οι Γερμανοί ευγενείς. Με έδρα του το Μόναχο το 1397 σύστησε αυτή τη ξεχωριστή φρουτώδη, βιταμινούχα και ευκολόπιοτη κατηγορία Weiss. To 1867 ήταν ήδη το μεγαλύτερο ζυθοποιείο της πόλης, το 1992 η παραγωγή του έφτασε το 1 εκατομμύριο lt και το 1997 ενώθηκε με την Lowenbrau. Λίγα χρόνια αργότερα το 2004 έγινε μέλος της ισχυρής βιομηχανίας μπύρας InBev. Παρά τις αλλαγές σε ιδιοκτησίες και συνεργασίες διατήρησε το όνομα Franziskaner στις weiss μπύρες που σημαίνει μοναχός. Το εμπορικό της σήμα, που απεικονίζει ένα μοναχό να κρατάει μια κούπα μπύρα, καθιερώθηκε το 1909.

Η Μπύρα: Γεύση μπανάνα, ανανάς, λεμόνι, μπαχάρια. Το χρώμα της ξανθό και θολό, ο αφρός της λευκός, πλούσιος, πληθωρικός, που αφήνει πάντα ένα ικανοποιητικό σκέπασμα στη μπύρα. Ελαφρύ άρωμα φρούτων και βύνης, γεύση φρουτώδης με την μπανάνα και τον ανανά να κυριαρχούν και το λεμόνι ευχάριστα ν’ ακολουθεί, ενώ μια υποψία κανελογαρύφαλλου υπάρχει και πικάντικη επίγευση φρούτων και μπαχαρικών.

ΤύποςGerman Hefeweizen
ΧρώμαΑνοικτό ξανθό-πορτοκαλί
Αλκοόλ5 %
ΖυθοποιίαFranziskaner Brewery
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!